iPhone se 2020 model Amerika'dan aldım ve sorun çıktı cihazda model numarası A2275 miş ve uzman departman ile görüştüm bu model numaralı cihazlar Türkiye'de destek almıyormuş yani yurt dışından cihaz alırken Türkiye'de servis geçerli mi ona bakın benim cihaz 1 yıl uluslararası garantiliydi bir de. Peki neden böyle dedim dedikleri şey parçaların modeli farklı aklım gelen soru adamlar Kanada ve Amerika'da cihazların parçaları diğer ülkelere satılan modellere göre daha kaliteli artık Apple ® Türkiye benim için bitmiştir artık ben bunu duydum tüm iPhone ve diğer modelleri kesinlikle ya ABD ya Kanada'dan alacağım çünkü çok daha kaliteli parçaları o cihazlarda kullanıyorlar. 2. Sorun Türkiye'de garantiye girmiyor. Dedikleri şey şu o parçaların üretiminde kullanılan kimyasallar Türkiye standartlarına uymuyormuş çok komik geldi dedim hangi kimyasal bende kimyagerim biliyorum dedim hangi kimyasal olduğunu bilmiyoruz dediler. Sonuç olarak ben yine bir Apple marka telefon alsam yine ABD ve Kanada'dan alırım. Kullandığı parçalar ülkeden ülkeye değişiyor maalesef şu anda hiçbir şey yapamadılar. Diyorum telefonu o zaman ABD'ye gönderin olmadı oradan parça getirin vergi farkını ben öderim dedim umursamadı bile sorununuz fazla önemli demeye getirdi. O çok övülen teknik servis sizde bilin istedim. Açıklamada kameradan gelen sesi ekledim uzman teknik eleman donanımsal dedi ve destek sağlanmadı.