İhalegumruktr (Instagram) Paramı Aldı

16 Nisan

1 adet iPhone 14 Pro max çekiliş kazandınız diye mesaj geliyor Ürünü gönderebilmemiz için sigorta kapsamı ve yurt dışı ürünü olduğundan 235 sigorta + 35 TL kargo ücreti istiyorlar. Bunu gönderdikten sonra dekontu istiyorlar e devlet üzerinden IMEI sorgulamanızı isteyip bize resmini göndermeyi talep ediyorlar. Resmi çektikten sonra ürünlerimiz gümrük ürünü olduğundan dolayı IMEI ödemesi size çıkarıyorlar bu sefer geri size aktarılacak deniyor. Sonrada 6090 TL anlaşmalı olduğundan dolayı 2250 TL idir deniyor. Bunu da kabul edip göndermek isterseniz dekontu gönderin kargo yola çıkacak deniyor ve bunu da gönderiyorsunuz sonra fatura kesiminde karşımıza 9648 TL KDV bedeli çıkarıyorlar % 50 iskonto uygulanıp sizden tahsil ettikten sonra kargonuzu çıkaracağız deniyor. Bu parayı da gönderin gönderdiğiniz 2250 TL ile birlikte size tekrar gönderilecek diye mesaj atıyorlar... Bunları kabul etmeyip paranızı geri istediğinizde ödemeyi yarım bıraktığınız için KDV ödemesi devlet tarafından karşınıza çıkabilir deniyor. Sigorta bedelini ödeyen herkes email ödemesi yapmak zorundadır deniyor.

Korkutulmaya çalışılıyor ödeme yapmayan üyelere haciz işlemi başlatılacaktır deniyor. Paranı geri almak istiyorsun cayma bedeli diye 18769 TL istiyor. Ödemezseniz 46700 TL icra dosyası olarak yansıyacaktır Maliye Bakanlığı tarafından tazminat ile karşı karşıya kalınacak diyorlar... Yani açıkçası başvuruyorsunuz hadi diyorsunuz 270 TL sigorta ve kargo ödeyeyim sonra ödeme çıkarıyorlar başka ödeme var mı diye sorduğunuzda yok diyorlar ödeme yapıyorsunuz. Bir ödeme daha çıkarıyorlar vazgeçtik diyorsunuz paranızı almak istiyorsunuz size göndereceğiz demelerine rağmen vazgeçince bu sefer ödeme yapmak zorundasınız. İptal edemezsiniz diyorlar hiçbir yerde imzam yok kendileri bir IMEI gönderiyorlar sadece IMEI numarasını e-devlet'ten sorgulatır mısınız diyorlar.

İhalegumruktr (Instagram) Paramı Aldı
Son 1 yılda şikayetlerin henüz hiçbirine cevap vermedi.

4 Yorum

Halit

Aynısı başıma geldi reis CİMER ve online ihbara EGM ye şikayet ettim IMEI üstüme atmışlar Instagram teknoloji. AVM diye bir sayfaydı

Cem

Aynısının benzerini bana yaptılar. Bu son ödemeniz dedi ondan sonra tek tek ayrı ayrı zamanlarda başka ödemeler yapmam gerektiğini söyledi yine bu son ödemeniz dendi yine ödeme yapmamı istedi. Ödediklerimide geri alamadım. Yazışmayıda sonlandırıp engelledim ne olduğu belli değil. Ne yapmak gerekiyor bir şey olur mu?

Tuğba

Benimde bu sabah başıma geldi son diyorlar türlü bahanelerle paramı yediler hakkımı helal etmiyorum şikayette bulundum sayfa adı gumruk marke TTR Instagram mağdurum 😞

Cem

Bu son ödeme deyip üstüne başka ödeme istedi ondan sonra yine ödeme istedi bu son ödeme dedi bitmedi devam etti.

Son 1 yılda şikayetlerin henüz hiçbirine cevap vermedi.