İData Ankara Bürosu Vize.

İbrahim
24 Eylül

İdata Ankara Bürosuna Almanya Turistik Vize işlemi için eşim ve benim belgelerimi 08.08.2023 tarihinde teslim ettik. 02.10.2023 tarihinde uçuşumuz var ve şu ana kadar herhangi bir cevap alamadık. Son 1 haftamız kaldı. İData internet sitesine girip bilgi sorduğumuzda; Evraklarımızın Almanya Konsolosluğunda olduğu bilgisi veriliyor. 50 günden fazla oldu vize alamadık. Bir sürü de masraf yaptık ve yoğunluktan dolayı 45 gün sürebilir dendiği halde biz bunu düşünerek 50 gün önceden müracaatımızı yaptık. (Barkod No. 3287259 - 3287257) Umarım son 5 günümüz kaldı, Vize alırız.

Popüler Şikayet Konuları

Bu konuyla ilgili çözüm önerileri ve ipuçlarını inceleyin.
İData Almanya Vize Gecikmesi
7 Takipçi
Vize Sonucu Gecikmesi

İData Almanya Vize Sürecinin Sonuçlanmaması

Bilgesu
18 Ekim

13.09.2023 tarihinde iData Ankara Ofisinden Almanya turistik vizesi için başvuru yaptım. Seyahat tarihim 19.10.2023-23.10.2023' tü. Bütün platformlarda ve iData'nın kendi sitesinde de yazdığı üzere 15 iş günü süreceği söylenen süreç hala sonuçlanmamış olup, tüm uçak biletlerimi ve rezervasyonlarımı ...

İdata Almanya Schengen Turistik Vizesi Başvurusu (Gecikme)

Onur
04 Eylül

04/08/2023 tarihinde İdata Ankara Şubesi'nden eşimle birlikte Almanya 90 gün altı Schengen Turistik vize başvurusu yaptık. (Başvuru takip no:S3284425-S3284426) Seyahat tarihimiz bugün (04/09/2023) olmasına rağmen sorgulama yaptığımızda halen İlgili başvurumuzun Konsolosluk/Büyükelçilik'te olduğu yaz...

İData Ankara Konsolosluk AB Blue Card Gelmeyen Vize/Pasaport!

İmrane
9 saat önce

Kızım için 23/10/23 tarihinde Ankara iData Şubesine AB Blue Card için evrak teslimi yaptık. Orada bizimle ilgilenen kadın en fazla 2 hafta sürer sonrasında elinize pasaportunuz ulaşır dedi aradan 44 gün geçti hala kızımın pasaportu gelmedi. Seyahat tarihi 26 Kasım'dı ve İş başlama tarihi 1 Aralık id...

50 Yorum

Aysel
Aysel

Benim esimde doğum için Almanya vizesin için 22. Ağustosta Ankara'dan başvuru yaptı 05.10. Bilet tarihiydi bugün oldu hala cevap yok. Hala yetkili konsolosluktadir yazıyor. Doğumu kaçırdı maalesef inşallah bebeği görmeye yetisebilir. Acaba daha sonradan onay verirlermi? Ne bicim sistem bu.

Derya

Vize bölümü elçilik bugün komple kapalıymış, yani başvurularımız bugün değerlendirilmiyor, beklemekten usandık artık

Burak

İyi birleşmeler onlara, bizim mesaide erken bitti o zaman bugün :)

Derya

Almanya birleşim günüymüş aynen boşuna kontrol etmeyelim ya da aramayalım

Burak

Yine ne tatili var acaba. Bugün boşa kontrol etmeyelim o zaman

Derya

Yani arkadaşlar gerçekten Almanya'yı geçtik çoğumuza pasaportu lazım başka işlerimiz için, bu kadar bekletilmek maddi manevi zarar içine giriyoruz akıl aldır gibi değil

Burak

Şansa yine düştü telefonum, 11.08 tarihli başvurumu sordum isim ve başvuru numaram ile kontrol ettiler bu hafta içerisinde sonuçlanacağını söyledir. Bekleyip göreceğiz

Ben mail atalı 2 hafta oldu dönüş olmadı

Burak

Mantıklı düşünmüşsünüz ama iş günü olarak baz alıyorlar... Umarım yetişir sizinde

Burak

Öyle görünüyor, bu mantıkla gidersek size gelmesine daha 15 iş günü falan sürebilir yinede belli olmaz umarım güzel sonuçlar alırız. Seyahat tarihiniz yakın değildir inş

Zeynep

Merhaba Vize sonucumuzu nerede takip edebilioruz benim belgelerimde 32.08.2023 Almanya'da gönderdiklerini söylediler

Zeynep

Ben aile birleşimi olarak gidiyorum

Burak

Arkadaşlar günaydın 9-10-11 ağustakilerden bir gelişme var mı?

Dilan

Sponsorum var evet. Araya yine hafta sonu giriyor benim yine haftaya kaldı

Benim de yoktu

Dilan

Davetiye yoktu umut bey. SGK'lı bir işi vardı evet

11 Ağustos başvuru hala sonuç yok

Dilan

Dün benimle aynı anda başvuran kuzenime 13. Maddeden ret geldi. Benim daha konsoloslukta. Açıkçası ben de ret bekliyorum.

İsmail

11 inde başvurdum hala sonuç yok Ankara elcilik yavaş gidiyor ya da bilerek yapıyorlar

İsmail

Biz ikimizde davetiyesiz eşlerimizle birlikte başvurduk geri döneceğimizin garantisi olarak ta çocukların Türkiye'de kalacağını belirttik seyahat tarihimiz geçmiş olmasına rağmen vizeyi verdiler

Burak

11.08'den henüz bir gelişme yok maalesef sonuçlanan var mı?

Evet umut bey oda 3aylık multi aldı

İsmail

Bir arkadaşımla başvuru tarihimiz aynı fakat uçuş tarihi benden önceydi onunki de dün sonuçlandı 10 Ağustos başvuru 4eylül seyahat başlangıç tarihi idi

İsmail

Seyahat tarihiniz nezamandı dilan hanım

11 Eylül idi

İsmail

10 ağustosta başvuru yaptım seyahat tarihim üzerinden haftalar geçti seyahat süremin bitiş tarihi 13eylül DÜ bugün itibariyle 90gün multi vermişler inşallah tüm bekleyenler olumlu sonuçlarını alırlar

Dilan

İsmail bey sorgulama ekranında ne yazması gerekiyor? Benim de vekaleten biri alacak. Kargo seçmedim diye mi göremiyorum acaba

İsmail

Hadi hayırlı olsun darısı diğer bekleyenlere ıns

Seyahat tarihimin üzerinden 10gün geçti bakalım vizemi ret mi sonucu göreceğiz

İsmail

Evet ismail bey Ankara'dan yaptım arkadaşa vekalet verdim o alacak iData dan şu an yoldadır bugün paylaşırım sonucu olumlu ya da olumsuz

İsmail

Ankaradanmi başvuru yapmıştınız ismail bey

Sonucu bizimlede paylaşın lütfen

Erman
Erman

Merhaba 08.08 tarihli başvurumuzun sonucu 27.09 da geldi. 3 aylık vize vermişler. Seyahat tarihimiz geçti ama başka şekilde değerlendiririz artık. Umarım sizin vizeniz de bir an evvel sonuçlanır.

Dilşah
Dilşah

Sağlık sigortanızı uzun süreli mi yapmıştınız acaba?

İsmail

Davetiyemiz yoktu umut bey eşimle başvurduk 1haftalık bir vize istedik bakalım sonuç ne olacak

Kübra

Nasıl bir sistem anlamadım 8 inde başvurduk bizimki hala çıkmadı ama sizin 10 unda ve kargoya verilmiş. Seyahat tarihiniz ne zamandı İsmail bey?

Burak

Dün 10.08 tarihindeki başvurulara baktıklarını söylemişlerdi benim 11'i dedim yarın bakılır dedi muhtemelen Cuma iData'ya ulaşmış olur böyle baz alabilirsiniz başvuru günlerinizi

Erhan
Erhan

Kardeş benim ayın 9 uydu daha bir ses yok

Burak

03124555330 telesekretere düşerse ulaşamazsını anlamsızca direk düştüğü zaman açıyorlar. Sizin 16'sı ise haftaya salı/çarşamba bakarlar cuma sonuçlanmış olur diye düşünüyorum

Şeyma
Şeyma

Merhaba bizde 16 ağustosta başvurmuştuk biletlerimiz 30 eylülde telefonla bir türlü ulaşamadım siz hangi numaradan ulaştınız yardımcı olabilir misiniz

Emine
Emine

Ben 9 ağustosta başvurdum ve bir cevap gelmedi nasıl oluyor bu anlamıyorum

Ankaradanmi başvuru yaptınız sizde

Bizde 8 inde başvurduk hala sonuç bekliyoruz sonuç alabildiniz mi

Kübra

Az önce mesaj geldi pasaportlarımız kargoya verilmiş

İsmail

10 Ağustos ta başvurdum bugün iData'ya teslim edilmek üzere yola çıkmış sizlerinde bugün gelecek merak etmeyin

Dilara
Dilara

Ben de 9unda başvurdum umarım sonuçlanır hepimizin olumlu bir şekilde

Kübra

Evet dün birinin ki kargolanmış umarım bugün de bizim ki kargolanır Dilan hanım

Dilan

Yunus bey biz sizden yaklaşık 3 hafta önce 8 Ağustosta başvurduk bizim sonuçlanmadı

Dilan

Benim de gelmedi. Dün 8inde Ankara'dan başvuran bir kişinin pasaportu kargolandı. Bugün sıra bize gelir mi acaba

Yunus
Yunus