iData Almanya Vize Randevu Ataması

1 hafta önce

Ulusal vize (Aile Birleşimi) başvuru yaptım 01.03.2023 de bugün 6 ayı da geçti. Yani sorun iData da mı? Yoksa Almanya Vize Bölümünün yoğunluğu mu aynı tarihte benim gibi Ankara iData ofisinden başvuru yapan vatandaş randevusunun verildiğini söylüyor ama bana henüz gelen bir randevu yok aklım almıyor. Farklı olan ne olabilir? Eşim çocuğum Almanya da oturumları da orada gözüküyor. Yanlarına gitmek istiyorum 3 yaşındaki kızımı aylardır görmüyorum ve aşırı özledim lütfen yardımcı olabilecek biri var mı?

İData Aile Birleşimi Almanya

13 Haziran

Ankara iData üzerinden Almanya aile birleşimi randevu başvurusu gerçekleştirdim. Hala herhangi bir geri dönüş yapılmadı. Her gün internetten takip ediyorum. Bir türlü tarih ataması yapılmadı. Eşim aylardır Almanya'da. Bizden istenen tüm belgeler hazır. Ulusal vizedeki gecikmeler iData değil, konsolo...

iData Almanya Aile Birleşimi Randevu Başvurusu Gecikmesi

07 Haziran

İstanbul iData üzerinden Almanya Aile Birleşimi randevu başvurusu gerçekleştirdim. Hala herhangi bir geri dönüş yapılmadı. Her gün internetten takip ediyorum. Bir türlü tarih ataması yapılmadı. Eşim aylardır Almanya'da. Bizden istenen tüm belgeler hazır. Ulusal vizedeki gecikmeler iData değil, konso...

İData Aile Birleşimi Randevu Sorunu

09 Mayıs

Almanya aile birleşimi vizesi kapsamında 6 Şubat tarihinde (PNR:ıdtnfwe2jgp ) başvuru yaptım. 9 Eylül'de Almanya da düğünümüz var aylardır atama bekliyorum ve bu süreç uzadıkça uzuyor kesinlikle bir muhatap yok ve bu yoğunluğun sadece aile birleşimi ulusal vizelerde olduğunu görüyoruz. Destekleriniz...

21 Yorum

Merve

Merhaba, ben Şubat'ın ilk haftasından beri bekliyorum aile birleşimi için ve hala atama bekliyor.

Okan

Yazılan yorumlara bakacak olursanız, benden önce bile gelebilir hiç belli olmaz. Neye göre randevu ataması yapılıyor belli değil.

Okan

Almanya da kayınvalideme sordurdum evrakları buraya geldi biz gerekli işlemleri yaptık geri gönderdik 2-3 hafta içinde bilgi alır dedi bir ay ı geçti halen ses yok bu bilgi üzerinden de

Nereden başvuru yaptınız

Seda

Sizin böyle bir mağduriyetiniz olunca tabi bende kendi adıma endişelendim Umarım sorununuz çözülür

Okan

Aklım almıyor zaten bilemiyorum Mail de attım Visa@anka. Diplo. De adresine otomatik cevap veriyor mail adresi Ankara'ya gittim bize bölümüne sormak için güvenlik içeri almadı randevumuz olmadığı için soru bile soramıyoruz

Seda

Neden öyle oldu ki Cumartesi günü 24.03.2023 Ankara ya başvuran bir arkadaşın ki verildi Yaklaşık 3 hafta önce 1 Mart başvurulu bir arkadaşa da 28 Eylül randevu tarihi verildi Benim ki de 29 Mart ve gelir diye beklemedeyim Sizin neden öyle oldu

Ankara

Şule

Diğer yorumunuza cevap yazamadım o yüzden buradan dönüyorum;bir almanca kursuna yazılmıştım vize süreçlerimizle ilgilendikleri için başvurumu onlar yapmıştı

Şule

Benimde aynı şekilde 03.03.2023 de PNR kodum alındı. Benimle birlikte başvuranlara çıktı ama bana hala atama gelmedi aynı durumu sanırım bir çok kişi yaşıyoruz maalesef neden olduğunu anlamış değilim, neye göre bu atamalar veriliyor, bize ne zaman randevu verilecek bilen yok.

Şule

Mail adresi var mı bildiğiniz sürekli mail atsak işe yarar mı acaba en azından belki bir kontrol ederler

Şule

Aynı durum bende ki de. Sürekli bakıyorum iData'ya atama bekliyor yazıyor. Bugün idatayı aradım çok yoğun olduğunu ama benimle aynı zamanda başvuranlara çıktığını söylediğimde de aranızda bir saatlik farkta bile 500 kişi girmiştir bilemezsiniz gibi gibi yorumlar yaptı asla tatmin edici olmayan:(

Okan

PNR kodum var ama hiçbir işe yaramıyor Hatta İdata sitesinden başvuru takip bölümünden başvurumu takip edebilmek için barkod numaram da var ama başvurduğum günkü gibi bekliyor randevu ataması bekliyor yazıyor hiçbir gelişme yok

Şule

Mart ayı atamalarına bayağıdır geçildi. Martta başvuran ve randevu gelen arkadaşlarım var ama bana gelmedi benim gibide gelmeyenler var maalesef

Şule

Evet, idatadan randevu PNR kodu alınıyor, sizin o şekilde bir kodunuz yok mu?

Merve

Merhaba, ben Şubat 6'dan beri aynı işlem için bekliyorum. Daha şubat ayına geçmediler diye biliyorum.

Okan

PNR kodum alındı dediğiniz durum bir kuruma mı başvurdunuz?

Türkben

Eşim 28.2 de İstanbul Gayrettepe'de başvuru yaptık ve hala bekliyoruz

Okan

Benim hayatımı altüst etti bu randevu gecikmesi. Başka bir şey diyemiyorum.

Doğukan

Randevunuz geldi mi?

Okan

Hayır. Maalesef gelmedi ve çok yoruldum bıkkınım gerçekten.

Son 1 yılda şikayetlerin henüz hiçbirine cevap vermedi.