İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İbb Tarafından Verilecek 1000 Tl'lik Yardım

İletişim bilgilerimi herhangi bir güvenlik kodu gelmedi.

Tarafımıza herhangi bir dönüş yapılmadı.
İletişim bilgilerimi herhangi bir güvenlik kodu gelmedi.
Tarafımıza herhangi bir dönüş yapılmadı.
Merhaba. İbb sosyal kartıma 200lira yatıyor Allah razı olsun. Miktarın biraz daha yükselmesini talep ediyorum. 4kişilik bir aileyiz yetmiyor. Her şey ...
Sosyal yardım kartımı 3-4 ay önce kaybettim, beyan ettim ve hemen gelmesini talep ettim. Ancak hala elime ulaşmadı ve bu nedenle alışveriş yapamıyorum. Kart olmadan kabul etmiyorlar. Sosyal yardım kartımın bir an önce gelmesini istiyorum. Kaç kez aradım, sürekli bir şeyler söylediler.
Sosyal yardım kartım geldi fakat limit 200 TL. 4 çocuğum var eşim yevmiye alıyor, iş olursa çağırılıyor. Sigortamız yok 200 TL yetmiyor. Böyle bir zamanda benden daha iyi durumu olanlara 480 yatarken bana neden 200 TL yatıyor. Lütfen limitini yükseltin.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi sosyal yardım kartına başvurduk. İki sene sonra sonuç çıktı ancak kartım hala basılmadı ve elime ulaşmadı. Kaç ay oldu, gelmedi. Çok uzun sürdü. Bizim de ihtiyacımız var. Kiramız, çocuğumuz var, gıda yardımına ihtiyacımız var. Hiç mi ilgilenen yok?
İBB sağ olsun bana alışveriş kartı veriyor ancak limit 350 üç tane çocuğum var iki tanesi okula gidiyor biri daha küçük kiradayım eşim şu an işsiz her...
Bundan birkaç gün evvel İBB başkanımız, İBB tarafından sosyal yardım alan yaklaşık 77 bin aileye 1000 TL'lik kış yardımı yapılacağını belirtmişti. Biz de 200 TL'lik yardım kartı alıyoruz. Bu 1000 TL'lik yardımın bize de çıkacağını düşünmüştük. Ancak 153'ü aradığımızda bilgi almak için, bize bu yardımın yapılamayacağı belirtildi. Zira muhtaçlık durumumuz buna uygun değilmiş. Dört kişi çalışmadan kirada oturuyoruz. Ve İBB tarafından sadece 200 TL'lik yardım alıyoruz. Sizde takdir edersiniz ki bu pahalılıkta bu meblağ bir hayli düşük ücret. Buna rağmen hâlâ muhtaçlık durumumuz bu yardım için uygun değil diye bize cevap veriliyor. Ve yardım yapılacak ailelerin kendileri tarafından belirlendiği belirtiliyor. Ayrıca daha önceki kurban bayramlarında verilen kurban kavurmaları da hiçbir şekilde tarafımıza gönderilmedi. Çok merak ediyorum bu aileler nasıl ve neye göre belirleniyor. Sonuç olarak bu haksız kararın yeniden değerlendirilmesini talep ediyorum. Zira biz belediyemizi bu zor günlerde bizlere destek olarak yanımızda hissetmek istiyoruz.