Halkbank Hukuksuz Olarak Promosyonuma El Koydu

30 Mayıs

Halkbank promosyonumun tarafıma iade edilmesini istiyorum. Halkbank kamu çalışanı maaş müşterisiyim. Maaşımda yasal olarak kesilen hacizim vardır. Halkbank benim maaşımdaki haczi ve kanunları hiçe sayarak ek ödemeleri otomatik tahsilat, ve takip tahsilat adı altında el koymaktadır ve kesmektedir. Gecikmedeki kredilerim icralık oldu ve 3. Sırada beklemesi gerekirken 1. Sıradaki başka icra kesintim hiçe sayılarak maaş hesabımdan otomatik tahsilat yapılması hayat şartlarımı olumsuz yönde etkilemektedir. Bu para biraz olsun nefes aldıracakken yasal olmadan hesabıma yatan 19500 TL nin takip tahsilatı adı altında kesilmesi yüzünden çok zor durumda kaldım. Geçimlerini maaşla ya da ücretle sağlayan kimseleri korumak için kabul edilmiş olan icra iflas kanunu’nun 83/a maddesinde, borçlu ile alacaklının, hacizden önceki bir dönemde aslında haczedilmemesi gereken bir mal veya hakkın, haczedilebileceği konusunda yaptığı sözleşmesinin geçerli olmayacağı açıkça belirtilmiştir. Kanun maddesinde borçlunun, hacizden önce, gerçekte haczedilemeyecek olan mallarının ve haklarının haczine izin vermesi halinde bile, yani bir mallarının ve haklarının ileride alacaklı tarafından, haczedileceği bildirirse bile borçlunun bu beyanının iik m. 83/1a maddesi hükmüne aykırı olacağı için geçersiz olacağı ve hiçbir sonuç doğurmayacağı aşikardır. T. C. Yargıtay 13. Hukuk dairesi (esas no:2013/28664 karar no:2014/6794 karar tarihi, 11.03.2014) nin icra varken ikinci bir kesinti yapılamayacağı ve blokenin konulamayacağını karara bağlamasına rağmen yasaya aykırı olarak keyfi uygulama yapılması icra iflas kanunu’na ve yargıtay kararlarına göre suçtur. Anayasa’nın 38. Maddesine göre hiç kimseye sözleşmeden yükümlülüğü yerine getirmemekten dolayı özgürlüğünden alı konulamaz. Maaş hesabıma banka tarafından müdahale edilmesi suçtur. Ve Halkbank Genel Müdürlüğü müdürleri yetkisiyle ilgili görevli memurlar hesabıma izinsiz müdahale etmektedir. Bu nedenlerle 30.05.2023 tarihinde hesabımdan kesilen 19500 TL lik promosyon ödemesinin iade edilmesini aksi takdirde bütün yasal. Mercilere başvuracağım. Mobil bankacılık ve internet bankacılığı kullanım haklarımı kapadığınız için sizlere ulaşmakta mümkün değil.

Halkbank Şikayetvar üye markasıdır
Cevaplandı
Ortalama Cevaplama Süresi 49 dk 57 sn
Halkbank Logo
30 Mayıs 10:18
Halkbank Logo
31 Mayıs 15:40
31 Mayıs 16:32

"İlgide yer alan başvurunuza istinaden yapılan incelemede, promosyon tutarının Bankamız mevzuatı ve uygulamaları çerçevesinde takas mahsup hakkı gereğince takibe intikal etmiş borcunuza müteakip tahsil edildiği tespit edilmiştir" Diye cevapladınız fakat sizden önce halen kesilen icra dosyası varken ek olarak kendi dosya sıranızdan önce kanunsuzca kesinti yapabiliyorsunuz. Attığım yazıda belirttiğim gibi bir kişinin maaşında birden fazla icra varsa sırasını bekler siz kendi keyfinize göre mi hareket ediyorsunuz

31 Mayıs 16:34

Durumu icra dosyası haline getirip hem icra ile hem de kendim kesebilirim diye bir lükse sahip değilsiniz bununla ilgili Yargıtay kararı var yazdığım yazıyı okuma zahmeti gösterseydiniz gayet açık şekilde görürdünüz

Halkbank Kredi Kartı Başvurusu

12 Nisan

Devlet memuru olmam ve düzenli bir gelirim olmasına rağmen Halkbank kredi kartı başvurum olumsuz sonuçlandırılıyor hesabıma aylık düzenli maaşım yattığı halde yaklaşık iki aydır onaylanma sürecini bekliyorum. Dialogdan ve mobil bankacılıktan kart başvurumun olumsuz sonuçlandırıldığını yüksek limitli...

Halkbank Müşterisini Mağdur Etti

4 gün önce

Üç hafta önce İstanbul Bahçelievler Metroport AVM'nin Ziraat Bankası ATM'sinden Halkbank maaş kartımla 3800 TL yatırırken 200 TL'yi geri verdi. İşlemi tamamlamadı, hem 3600 liramı hem kartımı aldı. Hemen mobil bankacılıktan paranın hesabımda olmadığından emin olup Halkbank Dialog'u aradım, durumu an...

4 Yorum

Kamil

Hocam gelişme var mı?

Suat

Arkadaşlar gelişme falan yok bankadan ve BDDK tarafından gönderilen mesajlar aynı hukuksuz davranışın önüne geçebilecek bir kurum yok maalesef banka devlet bankası olmasının avantajını istediği gibi kullanıyor ona göre hareket edin çözüm beklemeyin çünkü bu banka ile iletişim kuramazsınız öyle bir bankacılık anlayışı yok mecburen maaş müşterisi olduğumuz için elinden geleni yapıyor işte yoksa hesap bile açılacak bir yer değil değmezler

Merhabalar bir gelişme olursa bilgi verirseniz sevinirim aynı durum bende de var 2 ay sonra yatacak yatmadan önce ne yapabiliriz bilmiyorum teşekkür ederim

Suat

Hayır kardeşim bir gelişme yok cevaplarını aynen attım buradan atmayada devam ederim CİMER ve BDDK ya şikayet ettim Hakem Heyeti'ne de gittim

Halkbank Şikayetvar üye markasıdır
Cevaplandı