Halkbank ile ilgili
  •   Çözüldü
2 Destekçi

Halkbank Antakya Şubesi DASK Ve Konut Sigortası Kusuru

Mehmet 21 Mart 05:12

Halkbank Antakya şubesi tarafından konut kredim devam ederken, zorunlu olan DASK ® yerine isteğe bağlı konut sigortamı 155 ®9.00 TL'ye konut paket sigortası olarak yenilediğim için tamamının yapıldığını düşündüm ve o tarihte itirazım olmadı. Ancak 06.02.2023 tarihinde yaşanan deprem sonrasında başvurum sonucunda mağduriyet yaşadım.

29 Kasım 2021 tarihinde Halkbank Antakya şubesi tarafından konut kredisi kullandım. Krediyi alırken birçok masraf keserek sigortaları yaptılar. 29 Kasım 2022'de yenileme yapmaları gerekiyordu ancak hesabımda yetersiz bakiye olduğu için 4 Aralık 2022 tarihinde hesabıma ilk para girişi olduğunda, daha ucuza yapılacak DASK yerine konut sigortamı yenilediler. Daha fazla kar elde ettiklerini düşünüyorum.

Banka hesabım eksiye düştüğünde dekontu açtım ve konut sigorta paketi yenilemesi gibi açıklama görünce, kredim ®in ilk yılı olduğundan paket halinde sigortaların yapıldığını düşündüm. Zaten her yıl otomatik olarak yenileyeceklerini söylemişlerdi. Gitmeme gerek kalmadı, halledildi dedim. Ancak 06.02.2023 tarihinde yaşanan depremden sonra banka ve sigorta şirketiyle telefon bankacılığı yoluyla görüştüm. Zorunlu olan DASK yerine sadece isteğe bağlı olan konut sigortamı yapmışlar ve şimdi DASK yapılmadığı için konut sigortasının devreye girmeyeceğini belirttiler. Bu şekilde hiçbir anlam ifade etmediğini söylediler.

Bugün bu şartlarda, DASK olmadan konut sigortasının bir yararı olmuyorsa, DASK olmadan konut sigortası devreye girmiyorsa, ne anlamı var ve o zaman nasıl yaptınız? Yaparken de bugün şart olarak bana sunduğunuz gibi o gün de yapmamanız lazımdı. Zorunlu olan ve bankanın da teminatı olan evim için önceliği olan DASK'ı yapmadan konut sigortasını nasıl yaptınız? Bu çok büyük bir çelişki. Ev borcu bitene kadar öncelikle bankanın teminatı ve kendini sağlama alması gerekirken, nasıl olur da "zaten deprem olmaz" düşüncesiyle peşine düşülmedi? Banka beni aramamış, sormamış. Kusurlu oldukları çok açık.

Konu hakkında birkaç avukatla istişare yaptım ve tamamen bankanın kusurlu olduğunu öğrendim. Kanun yoluna başvuracağım ve yargıya taşıyacağım. Memleketimizin yok oluşuna mı yanalım, yakınlarımızı kaybettiğimize mi yanalım, bunların saçmalıklarıyla mı uğraşalım? Ağır hasarlı, yıkılacak bir yer için kredi ödemesi mi yapacağız? Ona mı yanalım? Bir de telefonda Antakya şubesiyle görüştüm ve bana "buradan yardımcı olamayız, geçmiş olsun" diyerek dalga geçer gibi var mı yapacağımız başka bir şey diyorlar.

Halkbank Logo
Halkbank 21 Mart 08:54
Halkbank Logo
Halkbank 23 Mart 11:10
2 Destekçi

27 Nisan

Halkbank Yatırım Aracının Düzgün Çalışmaması

Uygulama üzerinden yatırım adına hiçbir işlemi yapamıyorum. Hesapta bakiyem olduğu olda yetersiz bakiye demesi banka ile ilişiğimi kesmeme sebep oldu. Resmen bo. K gibi uygulama yapmışlar. Diğer bankalarda işlemlerimi sorunsuz hallederken Halkbank'ın uygulamalarında çoğu zaman çözüm sağlayamıyorum.

08 Aralık 2022

Halkbank TOKİ Başvuru Ücreti İadesi

Halkbank TOKİ başvuru iadesini yapmıyor. İnternet sitesinden giriş yapıyorum bilgileri dolduruyorum başvurunuz ilk iş günü içerisinde hesabınıza aktarılacaktır diyor. Ondan sonra IBAN'ı eksik girdiniz diye tekrar iptal ediyor. Yine internet sitesinden dolduruyorum bilgileri bu seferde yetersiz bakiy...