Gardrops İade Sürecinde Şeffaflık Eksikliği

Rumeysa
02 Kasım 14:47

Gardrops uygulamasından bir ürün satın aldım ve üründe form bozukluğu olduğu için iade ettim. İade kargomda "alıcı koruma ücreti" adı altında alınan alıcıya bindirme ücretini iade alamayacağımı biliyordum ama kargomu gönderirken ürünün yarı fiyatı kadar ücret ödeyeceğimi bilmiyordum. Bu konuda herhangi bir bilgilendirme gelmedi. PTT kargoda iade ederken öğrendim. İade koşullarında her zaman alıcı ücret ödemediği için böyle bir bilgilendirme yapamadıklarını söylediler ama iade kargoda seçim yaptıktan sonra zaten kimin ödeyip ödemeyeceği belli oluyorsa bununla ilgili bilgi iletmek güç değil, olması gereken. Sistemde iade tutarı "alıcı koruma ücreti" ile birlikte görünüyor ama sadece ürünün ücreti iade ediliyor ve bunun içinde bahaneleri "ürün kargoya verilmeseydi iade alacağınız tutar" oldu. Kargoya verilmeden iade edilmiş veya alıcıya ulaşıp geri iade edilen ürünler gibi iki ayrı bilgilendirme sunacak deneyiminiz ya da uygulama düzenleme sisteminiz yok mu? Alıcı koruma ücreti de iade edilecek tutar içerisinde görünüyor dediğimde iade edilmeyeceği açıkça belirtilmiş denip, kargo ücreti ödeyeceğim bana iletilmedi dediğimde uygulama koşullarını inceleyebilirsiniz diyorlar. Neden sadece kendi alacağınız para için ulusa sesleniyorsunuz da gerçekten "alıcıyı koruma" işini yapamıyorsunuz?

Yanıltıcı Ürün Ve İade Sürecinde Karşılaşılan Zorluklar

İremnur