Fuzul Ev Teslimat Hakikatleri

08 Aralık 2022 02:03

Fuzulev sistemine 2019 yılında 50 gr altın tl'ye çevirip organizasyon ödeyerek ortalama daire fiyatı olan 200 bin tl üzerinden sözleşmeyi imzaladım. Çekilişli bir sistemde olmama rağmen 37 kura boyunca ismimiz zikredilmedi. 2019 yılından bugüne konut fiyatları 1.5-2 milyona ulaştı. Şimdi teslimat süremiz geldi ve film yeni başladı. 1-topraktan anlaşmasını yaptığım evi fuzulev ile alabilmek için %90 bitmiş olması gerekiyormuş. %89 olsa kurtarmazmış. Nedenini sorduğumda BDDK ya girmişler de ondanmış.
Eeee yıllardır bu sistemde olan bankalar %60-75 evlere çatır çatır kredi veriyor. 2-babadan atadan kardeşten mal satın alınması yasakmış. Sanane benim evi kimden aldığından. 3- 200 bin tl'ye ne alayım artık fikir verin dediğimde ne halin varsa gör modu ile karşılaşıyorum. 4- peki araç alayım?
Yooo öyle kolaya kaçmak önce sözleşmeyi yenileyeceğiz sonra en erken 6 ay da teslimat alırsın bir de aylık ödemen 2.500 iken 6 bin yapacağız vadeni de kısacağız diyorlar 5- hakkımı bir başkasına devir edeyim? Teslimat sürecinde olmaz dediler:(((

6- Mevcut Fakir hanemin üzerine tapuda ipotek haciz rehin koyun parayı ödemeden önce zaten bana senet de imzalatıyorsunuz dediğimde
yok dedik dediler. Yeni satın alma şartmış. Bunu da BDDK'nin sırtına yüklediler. 7- tamam dediğiniz olsun ama 200 bine daire yok bende de nakit yok üzerini Allah'ın affına sığınarak banka kredisi ile tamamlayıp alayım? İlk biz koyarız, sonradan kim koyarsa koysun dediler. Neyi neye koyuyorsunuz? Dediğimde; tapuda koyma sırası dediler. Nasıl yani? İpotek koyma sırası dediler. İlk fuzulev koyunca banka ikinci koyan olmak istemiyormuş. Yani üzerini kredi ile tamamlama işi de olmuyor.
8- hadi sizin şartlarınıza uygun bir yer buldum diyelim süreç nasıl işleyecek?
Eşim ve benim noterden imza bilmem neyi, bordrolar, tapu, belediye iskan bir şeyi, daha bir sürü şey tabii söylemedikleri de var onu şubede halledecekmişiz. Ve asıl olanı kefiller. 1 değil 2 kefil şartlar ise;kör, sağır, dilsiz olmayacak, engelliler ve emekliler kefil olamıyormuş. Hadi eli yüzü düzgün birini kefil için bulduk eşi de şubeye gelip imza atacakmış. Yani en az 6 kişilik turp gibi bir kadro lazım ben iki kefil ve eşlerimiz. Sonuç üç yıllık tasarrufumuz ile rezil olduk. Ben bu şartları sağlayamadım. Üye numaram 91633. Yazdıklarım Allah şahit haktır.

06 Ocak 2023 22:52

Fuzul Tasarruf Finansman a. Ş. Ye 2019 yılında 91633 üye numarası ile kaydoldum. 2022 Kasım ayında son teslimat tarihi verildi. İki ay taksit dondurma sebebi ile 2022 Aralık tarihi itibariyle teslimat sürecim başladı. Aralık ayı başında şirketin istedikleri evrakları kefilleri ödemeleri vs. Tamamladım. Süreci sürekli takip ettim ki teslimat 2023 e sarkmadan gerçekleştirelim. Ama şirket taksit ödeme artışımı ev almışım gibi Aralık ayında yükseltti. Ama teslimat tarihi 11 Ocak 2023 için verildi. 2022 için yayımlanan %122 yeniden değerleme oranı nedeniyle satın alacağım konutun rayiç bedeli iki kata yakın yükseldi. 11 bin tl tapu harcı ödemem gerekirken 20 bin tl tapu harcı ödemek zorunluluğu ile karşı karşıya bırakıldım.

profile profile profile
13 Aralık 2022 14:51 (Şikayetten 5 gün sonra)

Yorumlar (19)

Serhat

**** *** yüzde % 90 üzeri bitmiş sıfır evi alabiliyormuyuz ben %100 bitmiş buldum ama oturma ruhsatı henüz çıkmadığı için olmaz dediler

Ali

Bu şikayet edilen hususlar sözleşmede yazmıyor mu acaba? Evin %90 tamamlanmış olması gerektiği, aile içinde alış satış yapılamayacağı, ipotek koyulması ile ilgili prosedürler.

Resul

Arkadaşın yazdıklarına bire bir katılıyorum. Benzer tarihlerde aynı problemi Eminevim de yaşamıştım. Enflasyona karşı korumayan bir sistem. Daha bir sürü problemleri var ama inanın yazmaya üşeniyorum. Sıkıyorlarsa tl ile değil altın gramı ile aynı sistemi kurun görelim. Bu sistemlere girmek yerine altın hisse fon yatırımı yapsanız daha az mağdur olursunuz

Kamil

İyi ki bu şikayet var sitesi varmış yoksa reklamlara kanıp bu sistemden ev almayı düşünüyordum, buraya acı tecrübeleri yazanlara teşekkürler.

Züleyha

İyi ki bu yorumu yapıp Fuzul evden vazgeçmemize vesile oldunuz. Teşekkürler

Hakan

Allah sizden razı olsun 2025 olmuş reklama takılıp geldim İy kide şikayetim var bakim dedim bu saatten sonra para kaptırmaya gerek yok Adı üstünde Fuzul Topraktan kopartma

Berna

Kesinlikle artık Fuzul Ev falan yok altın dolar alsak daha iyi

İbrahim

Teşekkür ederim kardeşim ben de fuzul topraktan olayı cazip gelmişti vazgeçtim. Bu Halis adıyla yazan da bunların adamı Belli ki cevap vermeye bile tenezzül etme.

Az önce reklamı gördüm ve inandırıcı gelmişti. Teşekkürler sikayetvar.com ve gerçekten çok teşekkür ederim Ömer bey. Mağduriyetiniz için üzüldüm inşallah hakkınızı fazlasıyla alırsınız ve bir çok insanı kurtardığınız için de tekrar tekrar teşekkürler

Ferhat

Allah razı olsun az kalsın ofislerine gidiyordum reklam dan görüp iyi ki yazmışsınız buraya

Tarık

Az daha reklamı görüp para yatıracaktım, teşekkürler Sikayetvar.com, teşekkürler Ömer bey. İyi ki böyle bir site var.

Hatice

Yukarıda yazılanların hepsi bir bir doğru bizde aynı süreci yaşadık. Ve inanın çalışan danışmanları hiç biri doğru bilgi vermiyor siteme dahil olduktan sonra her yeni gün yeni bir sistem çıkarıyorlar insanlara dahil olduğunda anlatılmıyor kafalar karışacak kimse girmek istemeyecek öğreniyorsunuz geç oluyor. Allah yardımcınız olsun. 2018 de 250 bin girdim Tam 4 buçuk yıl bekledim teslimat sürem geldi ben daha önceden çözmüştüm bir şekilde aldım paramı tabi yıl oldu 2022 o dönem dubleks ev alınırken şimdilerde kömürlük alınmıyor onu da bir şekilde haletim. Allah gireceklere yardımcı olsun. O kadar yıl taksit öder gibi biriktirip kendiniz alınız Fuzul Ev den uzak olun. Kaldı ki olumlu yorumların hepsi bot mesajlar aslı olmayan mesajlar.

İnayet

Bende reklamlarını görüp araştırmak için Google a girdiğimde şikayetleri görünce vazgeçtim, iyi ki böyle bir sayfa var, çok faydası oldu

Halis

Haa bir de devlete ödediğiniz Tapu harcının Fuzulev ile alakası nedir. Daha düşük miktar gösteremediğiniz vergiden kaçamadığınız için mi suçlu oldular merak ettiğim için soruyorum.

Ömer

Halis kardeş zihnin de adın gibi halis olsa yazdıklarımdan Tapu harcı olayını anlardın. Cevabım sana değil burada gerçekleri anlamak için okuyanlara. Aralık ayında yapılması gereken teslimat Ocak ayında yapıldığı için tapu masrafını 10 bin ödeyecekken 20 bin tl olarak ödedim. Bunları kimseye faize girin diye yazmıyorum. Allah muhafaza İnsanın imamını zayıflatacak muamelelere karşı uyarı niteliğinde yazıyorum. Gidin altın gününe girin veya her ay 1 gram altın alıp kenara koyun cook daha kardasınız. Eminim bu şirketlerde bizden aldıklarını çok farklı yatırım araçlarında kullanıyor ama bizim para gün geçtikçe eriyor. Bu adaletsizliği duyurmak mı vebal yoksa senin yaptığın gibi insanları ateşe sürüklemek mı?

Sevda

Bugün acaba başvursam mı diye düşündüm, yazınız bana yol gösterdi, acı tecrübenizi paylaştığınız için teşekkür ederim,

Ömer

Halissss hangi şube desin? Yakında bu performans ile uçan evime transfer olursun.

Halis

Arkadaşlar fuzulev iyi kötü tartışılır ama şu an ülkede faizsiz para sahibi olmanın tek adresi burası sorun yaşamış olabilirsiniz kızmış olabilirsiniz ama yorumlarınız gerçekçi olsun ki millet bilsin bir sürü kişinin vebali üstünüze kalır çünkü yalan beyanlarla burayı kötüleyerek insanları faize yönlendirmiş olursunuz. Şu anda Ziraat Bankası'nın açık binlerce şikayeti var hadi bankaları kullanmayı bırakalım çünkü halk şikayetçi. Bankalara hesap açtırmayalım çünkü arkadaşın bir tanesi ATM de para sıkıştırmış. Azıcık bilinçli müşteri olup gidin masalarına oturun sorularınızı sorun kendi aklınız olsun. Yukarıdaki abimizi ben çok net anladım hem ayranım dökülmesin hem de ev için girdiğim sistemden araba alayım. Hem de benden hiçbir şey istemeyin ben bir şekilde öderim diyorsunuz. Prosedür size de aynı banada. İyi günler.

Halis

Bende sorunsuzca aldım hadi yazım size yol göstersin ben fuzulev'den sorunsuzca 650.000 teslimat aldım bu ay daha detaya inmiyorsunuz benden hiç kefil istenmedi mesela kefil şartlarında emekliyseniz çalışmıyorsanız firma sizi de güvene almak için 2 tane kefil isteyebilir hakkıdır. Teslimatta araç alabilirsiniz vadeyi kabul etmeniz şartı ile. Üstünü tamamlayıp ev alabilirsiniz. Kimse size 200.000'e yazılın diye baskı yapmaz 3 yıllık ödeme biriktirdim diyorsunuz 2 yıldır enflasyonun yükselişi aşikar iken neden yükseltmediniz veya ayrılmadınız sistemde bir açık bulur oradan alırım diye mi.

Fuzul Ev Kategorileri