Oyunculuğunu sevdiğim, ciddi, olgun, kararlı bir kişilik canlandıran murat ünalmış yeni bir dizi de rol almış.
Dizideki adı gülcemal. Ben normalde dizi izlemem. Ama herkes gibi benim de oyunculuğunu beğendiğim sanatçılar var.
Bu diziden de, daha ilk bölümünden, konusu yüzünden nefret ettim.
Bir anne ile çocuğun, birbirlerine nasıl düşman olduğunu anlatıyor anlaşılan. Sadece 10 dakikasını izledim ve kapattım.
Şimdi buradan bu diziler ®in senaryosunu yazan ve yöneten kişilere iki çift sözüm olacak.
Dizi yaparken entrikadan, na... Suz insanları ayrıştırmaktan, kavgayı öne çıkaran, her türlü ilişkilerde kirli kişilikleri öne çıkardınız. İyi insan olmakla ilgili hiçbir konu işlemediniz. Sürekli toplumu ve kişileri kötülüğe, ayrıştırmaya, aldatmaya, kadın kocaları saygısızlığa, medeni kanunu hiçe sayarak, örf adetlerimize hakaret edercesine, kadını ya da erkeği başka ilişkilere yönlendirme çabanızı izlettiniz insanlara.
Bütün insanlığı birbirine düşman etme çabanızı gösterdiniz.
İki kardeşi, baba ve oğulu, görümce ile gelini, gelin ile kaynanayı, kaynana ile dünürünü, ana ile babayı birbirine düşman ettiniz dizilerinizde.
Bırakın anne ve evladı bari birbirine düşman etmeyin dizileriniz de. Onlar bari dost kalsınlar.
Ayrıştırmacı, entrikacı, tehditli düşüncelerinizden, insanlığı birbirine bağlayıcı, birleştirici yapımlar, eserler yapın. Aksi halde bu mevcut beyin yapınızla, onun donunu, bunun uçkurunu düşünüp yazmakla geçecek ömrünüz. Maalesef bizim ülkemizde sizin gibi beyinlerin yazdığı dizilerde, yayın akışlarında izlenilebilir hiçbir dizi yok.
En güzel diziler, iki üç kişilik sadelik ve dürüstlük içeren, saygı sevgi ve sadakat kokan dizilerdir.
Yabancıların dizilerinin çoğu bu şekil. Bir kadın koca ve iki kız çocuğu ile dağın eteğinde bir dizi yapıyorlar, hırgür olmadan da, kimsenin kimseyi küçümsemediği, hor görmediği, saygı çerçevesi içindeki konuşmaları ile dedikodu olmadan da, düşmanca tavırların sergilenmediği, tam tersine, sevecenlikle, anlayışlı olmakla, dostluğa önem verildiği yapımlar da yapılabiliyor demek ki diye düşünmekten insan kendini alamıyor.
Allah beyin vermiş, akıl vermiş kullanıyor yabancılar. Bizde bu ne yazık ki, tam tersi.
Bu yüzden herkes birbirine ters, biri diğerine takmış kafayı.
Zaten insanları iktidar yeterince ayrıştırıyor.
Senaristler ve yönetmenler de iktidara destek veriyorlar.
Bizim beyinlerimiz daha çok takip, fotokopi, kopya usulünü beğenip, buna prim veriyor.
0 Yorum