Hüseyin sonuçtan hiç memnun değil

İstanbul Kadıköy Tepretoğlu Ford Servisinden Şikayetçiyim

Hüseyin
28 Ocak 2024 12:32

Ben Hüseyin Gökalp Ö****, adıma kayıtlı 2015 model Ford Mondeo aracımın kliması, radyosu ve bunlara ait kumanda panosu, sağ ön ve arka kapı ile iç aydınlatma çalışmamaya başladı. İstanbul Kadıköy'deki Tepeotoğlu Ford servisine götürdüm. 'Bırakın, size video ile yarın sorunu söyleyelim ama yaptırmazsanız belli bir bedel alırız' dediler. Kabul ettim. Ertesi gün Ford'dan gelen videoda (istenirse gönderirim) aracımın klima ile ilgili bir parçasının bozuk olduğunu, o yüzden bu sorunları yaşadığımı iletiyor ve bu parça için 30.000 TL istendi. Bunun üzerine Üsküdar Bulgurlu'da Bosch teknik servisi olan Birsay Otomotiv'in sahibi arkadaşım M******* Bey'e olayı anlattım. 'Abi, ben alayım bakayım' dedi. Arabayı almak için bir arkadaşını gönderdi. Firma beni telefonla arayarak 3.000 TL ödemem gerektiğini, 'Biz arızayı bulduk, bu da bedeli' dedi. Kredi kartımla ödedim, araç boşuna servise gitmiş oldu. Ertesi gün Bosch'tan gelen video ile şok oldum. Çünkü klimada bir sorun yokmuş ve sigorta panelim su almış, onu düzeltmişler. (Buna ait de videolar elimde.) Ayrıca, araca sonradan taktırdığım arka tampondaki sensör bozulmuş, onu da yenilemişler ve ön panelim ufak bir çarpma nedeniyle geri kaçmış, onu da onarmışlar. Yıkayarak iç ve dış temiz bir şekilde Kadıköy Kızıltoprak adresine teslim ettiler. Kredi kartımla 10.800 TL KDV dahil ödedim. Şimdi sorum şu: Ford sahipleri olmayan arızalara paralar ödetilerek mi mağdur ediliyor? Sorunumu söyleyince de tamirat masrafının üçte biri kadar bir ücret talep ediliyor. Sizin adınıza utanıyorum. Kim bilir, belki de 'Sigortayı yaptık ama sigorta panelinizin de değişmesi gerek' diyerek 50.000 TL talep edilecekti. Biraz edep. Görsellerdeki kişileri lanse etmemek için eklemiyorum. Eğer Ford ilgilenir ve talep ederse gönderirim.

29 Ocak 2024 13:52 (Şikayetten 1 gün sonra)
Hüseyin
02 Şubat 2024 00:00

Herhangidir şekilde tarafıma dönülmedi kusurlarını kabul ettikleri ve her kese aynı muamelenin yapıldığının ortaya çıkmaması için işi irdeleyip çözüm aramak yerine sessizlik içinde işin soğumasını bekleyerek hatalarını kapatmak düşüncesindeler galiba.

M. Ölçücüoğlu

Değerli kardeşim öncelikle geçmiş olsun. Çok benzer bir arıza benim arabamda da mevcut. Bildiğim kadarıyla Mondeo da 3 tane sigorta kutusu mevcut. Sorunun hangi sigorta kutusunda olduğunu detaylı şekilde aktarabilirsen çok memnun olurum.

Vedat sonuçtan hiç memnun değil

Ford Yanlış Araç Tespiti

Vedat
04 Temmuz 2024 11:11
Rıdvan sonuçtan hiç memnun değil

Rıdvan
12 Ağustos 2023 12:18
Rıza sonuçtan hiç memnun değil

Rıza
07 Mayıs 2024 10:38