Ford Yetkili Servis Hüsranı: Beklentilerin Altında Kaldı

Ford Yetkili Servis Hüsranı: Beklentilerin Altında Kaldı
04 Nisan 2024 15:56

Ankara-İstanbul yolu üzerindeki Tan Oto yetkili servisine, yaklaşık 10 gün önce, Ford Mondeo 2015 model aracımı, motor sıcakken bazen çalışıp bazen çalışmaması sorunu nedeniyle bıraktım. Yetkili servisin sorunu bulacağını düşünerek güvendim. Yaklaşık 4 gün sonra servis tarafından arandığımda, araçta marş motoru ve akünün sorunlu olduğu söylendi. Ancak bu parçaları dışarıda kontrol ettirdiğimde, herhangi bir sorun olmadığını öğrendim.

Kendi araştırmalarım ve sanayideki ustalarla yaptığım görüşmeler sonucunda sorunu kendim tespit ettim ve hangi parçanın değişmesi gerektiğini servise bildirdim. Buna rağmen servis, aracın cihaza bağlanması için tespit ücreti talep etti. Şehir dışında çalıştığım için aracımı sanayiye bırakmak istemedim ve tespit ücretini de ödememek adına serviste tamir ettirmeye karar verdim.

Tamir işlemi 1 haftaya yakın sürdü. Aracı teslim aldıktan yarım saat sonra geri görüş kamerasının çalışmadığını fark ettim. Servisi aradığımda, 'Biz herhangi bir şey yapmadık.' yanıtını aldım. Mağduriyetimin giderilmesini talep ettim ve ertesi gün aracımı tekrar getirmem istendi. Aracın ekranı orijinal olmasına rağmen, arka kamerası dışarıda takıldığı için servis müdahale edemeyeceğini söyledi. Kamera bozulduğunu kabul etmelerine rağmen, dışarıda bir elektrikçiye tamir ettirdiler.

Önceki araçlarımda Opel ve Renault gibi markaların servislerinde böyle bir durumla karşılaşmadım. Ayrıca, müşteri temsilcisi A-- Hanım tarafından bağırarak azarlandım ve yüzüme bile bakılmadan ters bir yanıt alarak geri çevrildim. Ford firmasının böyle bir duruma düşmesi üzücü. En yakın zamanda aracımı satarak bir daha bu markayla işim olmayacak.

05 Nisan 2024 08:55 (Şikayetten 16 saat sonra)
05 Nisan 2024 13:19
05 Nisan 2024 13:21

Çaldırıp kapatmak ne zamandan beri ulaşamamak oldu

05 Nisan 2024 17:10

Ford nasıl bir firmasın aracı sana emanet ediyoruz dışarıda sanayidekilere güvenmeyip sen gidip bozduğun kamerayı sana o kadar para vermemize rağmen dışarıda bir firmaya eskisinin yerine kötü bir kamera takıyorsun. Ford pişmanlıktır

Samet

Hocam bahsetmiş olduğunuz arıza Ford Focus aracımda mevcut araç ısındığı zaman inip tekrar çalıştırmak istediğim de marş almıyor bana da akü marş motoru dediler ama çözemedim arıza ne çıktı sizde yardımcı olursanız çok sevinirim bende çözmüş olurum arızayı yardımcı olursanız

Coşkun sonuçtan hiç memnun değil

Coşkun
29 Mayıs 2024 21:37

Lütfi
04 Mayıs 2024 21:02
Merve sonuçtan hiç memnun değil

Adana Gizerler Ford Servisi Aracımı Bozdu, Kabul Etmiyor

Merve