Ford Custom Yeni Aracın Yedek Parçası Yok!

25 Ocak 2024 14:1317.242

20.12.23 tarihinde Yalova Erdeğer bayiinden nrb 320L Van Ecoblue upgrade 136PS M/T araç satın aldım. Aracı kullanmaya başladıktan 2 hafta sonrasında direksiyondan ses gelmeye başladı. Aracı Erdeğer servise götürdüm ve biz bir şey yapamayız. Bu arıza için fabrikadan ekip gelmesi gerekir. Onlar geldiği zaman biz haber vereceğiz dediler ve gönderdiler. Bu sabah iş yerime geldiğimde aracın direksiyonu hareket etmiyordu. Servisi arayıp durumu bildirdim. Yol yardım geldi. Aracı servise alalım dediler ve çekici ile aracı aldılar. Biraz önce servisten aradılar. Bu arıza o sesten kaynaklanmıyor. Kablolar koparılmış (köpek koparmış olabilir) dediler. Ve elimizde araç yeni olduğu için yedek parçası yok, işte siz bir yazı yazarsanız biz aracı tamir edebiliriz gibi bir beyanda bulundular. Birincisi bu araç sıfır alındı nasıl kabloları köpek ya da başka şekilde bu kadar zarar görebilir. Bir yığın para vererek araç alıyoruz kabloları dışardamı ki hemen zarar görüyor. İnsan ömrü bu kadar mı değersiz. Bu kadar mı basit aksamlar kullanılıyor. Ya da zaten aracın direksiyonunda bir problem vardı. Bunu bize mi mal etmeye çalışıyorsunuz. Bunların hepsi bir kenara sattığınız aracın yedek parçası nasıl servisin elinde olmaz. Bu ticari araç. Benim işim şu an kitlendi kaldı. Bu durumu en kısa sürede telafi ediniz. Aracın direksiyonundaki sorunu tespit ediniz ve gerekeni yapınız lütfen. Bu araç her gün yollarda bir şey olsa bunun hesabını kim verecek. Aracım 8 gündür serviste. Bu iş yeri aracım. 8 gündür iş yerim durma noktasına geldi. Bu araçla ben servis yapıyordum her gün. Şimdi servisi tekrar aradık. Ford yedek parça için hala dönüş yapmamış. Bu nasıl bir sorumsuzluk. Siz araba satıyorsunuz yüksek meblağlara. Ama yedek parçası yok. Çözüm üretmek zorundasınız. Ve sorumlulukları bana yüklemeden. Tamir edilecek bir durum varsa tamir eder aracımı bana teslim edersiniz. Ama hiçbir sorumluluk için imza falan atmam. Acil dönüş yapmazsanız dava açacağım. İş yerimdeki kayıp için tazmin talep edeceğim.

25 Ocak 2024 10:36

Bu arada ben bu durumu fordada mail atarak bildirdim. Ama o kadar sorumsuz bir firma ki dönüş yapıp bilgi verme gereği bile hissetmedi. Parça şu tarihte gelecek ama biz gelene kadar tamir eder sizi mağdur etmeyiz diyebilirlerdi. Sonuçta bu hata ve bu sorumsuzluk kendilerine ait. Ama 8 gündür bir kere bile dönüş olmadı süreç hakkında. Kesinlikle araç alınacak bir firma değil.

25 Ocak 2024 13:12

Şimdi servisten aradılar yedek parçayı şimdi sisteme tanımlamışlar. Yedek parçanın yurt dışından gelmesi 30 iş günü imiş. Terbiyesizlik, ahlaksızlık bu. Ama bende dava açacağım. Burda yazdıklarım telefon kayıtları hepsi elimizde. İş arabası bu keyif arabası değil. 8 gündür yedek parçayı sisteme tanımlamak için niye beklediniz. Mademki elinizde parça yok niye arabayı satışa çıkardınız. Bu nasıl bir sorumsuzluk. Bu nasıl lakaytlık.

25 Ocak 2024 14:19 (Şikayetten 5 dakika sonra)

Değerli Müşterimiz; Öncelikle Ford’u tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Bildiriminiz tarafımıza ulaşmıştır. Ford Otosan Çözüm Merkezi temsilcimiz sizinle en hızlı şekilde irtibata geçecektir. Görüş ve önerilerini bizimle paylaşan tüm müşterilerimize markamıza duyduğu güven için teşekkür ederiz. Saygılarımızla Ford Otomotiv San. A.Ş. Müşteri İlişkileri

25 Ocak 2024 14:20

Markanıza güven duymuyoruz. Lütfen klişe cevaplar verip insanları iyice zorlamayınız. Sizin bu yazdıklarınız, yaptıklarınız sadece size güvenen insanlara saygısızlık.

Ayhan
Ayhan
2 Ağustos 2024 23:27

Bende Custom almayı düşünüyordum, hoş olmayan durum var yedek parça 1 ay beklemek ne demek çok üzücü, vazgeçtim Ford, tan

Ford Servisinde Yaşadığım Sorunlar

Burak
Burak
3 Ekim 2023 18:132.623

Temmuz 18 de Osmaniye bahçe otobanda kaza yaptık. Aracım eylül 23 te teslim edildi. Servisteki arkadaşlar aracın 21inde ...

Ford Servisinde Yaşadığım Sorunlar
1 Destek

Aracımızın Bitmeyen Sorunları Ve Çözüm Beklentimiz

Seyit
Seyit
11 Ekim 2024 18:142.632

Aracımızda çalışma aksamı sorunları vardı, biz de aracımızı Keleşler bayisine götürdük. Bize araca bakacaklarını söyledi...

Tümünü Gör
Ford Transport Aldık Pişmanız!

Ford Transport AldıkPişmanız!

Abdulrahman
Ford Focus 2016 Gaz Kesiyor, Motor Arıza Yanıp Sönüyor

Ford Focus 2016 GazKesiyor, Motor Arıza Yanıp Sönüyor

Hakan
Ford Yağ Uyarısı Veriyor!

Ford Yağ UyarısıVeriyor!

Harun