08 Eylül 2014

Fiat 2007 Model Mod Arızası!

2007 Fiat Panda 1.1 mini araç sahibiyim. Aracım 29.500 km'de garaj arabasıdır. Önceleri seyir
halindeyken dönüşlerde direksiyon titriyordu, daha sonraları city mod açık bile değilken araç durur vaziyette "Direksiyon titremeye" başladı.Sonuçta hayati tehlikesi olan bir durumdu bu. Fiat yetkili servisine (Mıçılar Osmaniye)06.09.2014 tarihinde aracımı götürdüm. Direksiyon arızası olduğunu ve malzeme + işçilik bedeli 2000 TL ödemem gerektiğini söylediler. Fiat bunu ücretsiz değiştiriyormuş. Şikayetim şu; mademki üretim hatası bir sorun bu neden bu ücreti kullanıcı ödemek zorunda?

Bilkan A. 1.133 Okunma

Cevaplar

  • Bilkan A.27 Ekim 2014

    Tekrar merhaba, yukarıda yazmış olduğum yazı üzerine Fiat yetkilisi benimle iletişime geçerek parça & işçilik fiyatında %20 indirim önerdi & araştırmalarım sonucu %20 indirimle beraber benim dışarıda da aynı fiyata yaptıracağım kesinleşince serviste yaptırmaya karar verdim sonra tekrar Osmaniye Fiat (Mıçılar) servisine gittim, arıza tespiti yapıldı ve parça siparişi verildi bu arada parça+işçilik için 1.500-TL ye anlaştık ve parça siparişi verilirken benden tahsilat makbuzu karşılığı 475-TL nakit alındı, Ve 1 hafta sonra parça geldi, bende işimden 1 gün izin alıp aracımı servise götürdüm, araç tamir görürken başında bekledim yaklaşık 6 saat boyunca gelen parçayı aracıma takamadılar ve aracımı Adana (Mıçılar) merkez servise götürmeleri gerektiğini yeterli ekipmanın Osmaniye serviste mevcut olmadığını belirttiler bunun üzerine eski parçayı tekrar taktırarak aracımı alıp evime döndüm, 2 gün sonra telefon edip ben işten eve döndükten sonra aracımı evden alıp Adana servise götürdüler, aracımda 13-15 LT yakıt olduğunu gidilecek ve dönülecek yolun 150 km olduğunu açıkça konuştuk (aracım ortalama 5.5 - 6 LT yakar)aracımın kilometresine baktım ve aracımı teslim ettim. 3 gün sonra beni arayarak gerekli işlemlerin tamamlandığını ve aracımı alabileceğimi söylediler bunun üzerine aracımı almaya gittim, aracım gelmişti aracımı kontrol ettim arıza giderilmişti fakat kilometresine baktığımda 240 km yol yapıldığını ve yakıtımın bittiğini gördüm bunun üzerine servis yetkilisi ile görüştüğümde aracıma 40 TL daha yakıt aldıklarını söyleyerek bu ücreti de benden talep etti, tabi ben bunu ödemedim lakin tamamen kendi sorunları olmasına karşın benim yakıtımın ücretini de ödemediler ve benden kalan 1025 TL’yi k.kartından nakit olarak çektiler ve bende faturamı istediğimde faturanın daha sonra kesileceğini henüz hazır olmadığını kargo ile bana yollanacağını belirttiler. Bunun üzerine ben de sökülen parçanın bedelini ödediğimi ve sökülen parçayı da istediğimi söyledim, mümkünse fatura ile sökülen parçayı da göndermelerini rica ettim, servis ise sökülen parçanın %20 indirimli olduğunu söyleyerek parçanın Fiat’a yollanacağını ve bana iade yapılamayacağını belirttiler, bunun üzerine %80 ini benim ödediğimi belirterek ısrarcı olunca parçayı bana vermeyi kabul ettiler, 1 hafta geçti servisten haber yok telefon ettim, sayın yetkili faturam ve parçam nerede diye sordum o da bana parça için Fiat’tan onay beklediğini belirterek 1 hafta daha bekletti, ve sonra tekrar aradım sayın yetkili faturam ve parçam nerede diye sordum o da bana dedi ki fatura kestiğimiz PC arızalandı servise verdik gelince faturanızı keseceğiz ve sonra yollayacağız. Ve 1 hafta daha geçti ben yine aradım  sayın yetkili faturam ve parçam nerede diye sordum o da bana dedi ki bir şeyler yaptık buraya kadar gelebilir misiniz? Ben de ne yaptıklarını sordum farklı bir parça takıldığını ve paramın bir kısmını bana iade edeceklerini söyledi (bütün bu süre zarfında aracım bendeydi ve kullanıyordum) ben de bu durumun üzerine 25.10.2014 tarihinde tekrar servise gittim takılan parçanın fiyatının fatura üzerinde 1375-TL olduğunu ve %20 iskonto miktarının faturada belirtilmediğini gördüm, bunu söylediğimde ise faturadaki miktarın Fiat tarafından düşülerek (kendi) sistemlerine girildiğini ve bu faturanın buna göre kesildiğini söyledi :) Tabi ben bu faturayı kabul etmedim sonrasında sayın yetkili dedim madem farklı bir parça takıldı ve ben neden bu parça takılırken bilgilendirilmedim ve neden sipariş olarak gelen parça takılmadı bu durum bilindiği halde peki neden ben arabamı teslim alırken benden eski parçanın parası alındı, indirimli olduğu bilindiği halde! Takılan parçanın indirimli hali 1100 TL ödediğim miktar ile aradaki fark 400 TL kendilerinin bana teklif ettiği miktar 125 TL yetkili cevap veremedi tabi, sonra faturayı ve parçayı almadan ve yasal haklarımı arayacağımı belirterek oradan ayrıldım, 15 dakika sonra beni aradılar ve haklı olduğumu 2 gün sonra 400 TL yi istediğim takdirde hesabıma yatırabileceklerini ve fatura ile parçayı kargo ile yollayacaklarını belirttiler :) sadece gülüyorum. Evet Osmaniye Fiat servisinde bunları yaşadım ve hala da yaşıyorum çünkü aradan yaklaşık 1 ay geçmesine rağmen hala işlemlerim tamamlanmadığı gibi kendimi dolandırılmış hissediyorum ve buradan da söylüyorum faturayı ve parçayı kabul etmeyeceğim, hakkımı yasal yollarla aramaya karar verdim bu vakitten sonra avukatımla görüşürsünüz, artık Fiat benim için bir marka değildir!!

  • Bilkan A.27 Ekim 2014

    Bunun üzerine ben de sökülen parçanın bedelini ödediğimi ve sökülen parçayı da istediğimi söyledim, mümkünse fatura ile sökülen parçayı da göndermelerini rica ettim, servis ise sökülen parçanın %20 indirimli olduğunu söyleyerek parçanın Fiat’a yollanacağını ve bana iade yapılamayacağını belirttiler, bunun üzerine %80 ini benim ödediğimi belirterek ısrarcı olunca parçayı bana vermeyi kabul ettiler, 1 hafta geçti servisten haber yok telefon ettim, sayın yetkili faturam ve parçam nerede diye sordum o da bana parça için Fiat’tan onay beklediğini belirterek 1 hafta daha bekletti, ve sonra tekrar aradım sayın yetkili faturam ve parçam nerede diye sordum o da bana dedi ki fatura kestiğimiz PC arızalandı servise verdik gelince faturanızı keseceğiz ve sonra yollayacağız..

  • Bilkan A.27 Ekim 2014

    Tekrar merhaba, yukarıda yazmış olduğum yazı üzerine Fiat yetkilisi benimle iletişime geçerek parça & işçilik fiyatında %20 indirim önerdi & araştırmalarım sonucu %20 indirimle beraber benim dışarıda da aynı fiyata yaptıracağım kesinleşince serviste yaptırmaya karar verdim sonra tekrar Osmaniye Fiat (Mıçılar) servisine gittim, arıza tespiti yapıldı ve parça siparişi verildi bu arada parça+işçilik için 1.500-TL ye anlaştık ve parça siparişi verilirken benden tahsilat makbuzu karşılığı 475-TL nakit alındı, uzun yazı yazamadığım için diğer yazıdan takip edelim lütfen..

  • Bilkan A.13 Eylül 2014

    Aracımdaki arızanın kronik bir arıza olduğu bilinmesine karşın, daha önce hiç servise gitmediğim bahane edilerek arızam firma tarafından karşılanmadığı gibi indirim de yapılmamıştır, nihayetinde aracım 2007 model olmasına rağmen henüz 29.500 km de ve 30.000 bakım için firmaya ilk götürüşümdür, araç hala sıfır galeriden çıktığı gibidir :)orjinal lasitikleri bu yıl değişmiştir :)şikayetvar.com'a tşk ama Fiat'a değil ..

  • Bilkan A.08 Eylül 2014

    Sayın Fiat yetkilisi, o halde en kısa zamanda aramanızı & konu üzerinde bir uzlaşmaya varmayı ümit ediyorum, ilginiz için teşekkürler..

  • Fiat Müşteri Temsilcisi08 Eylül 2014

    Sayın müşterimiz, Fiat ürün ve hizmetleriyle ilgili deneyimlerinizi ve görüşlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederiz. Müşteri temsilcimiz size en kısa sürede ulaşacaktır. Saygılarımızla,4442255

GSM Numarası Güncelleme

Mevcut GSM Numaranız:

GSM Numarası Güncelleme

numaralı telefonunuza gönderdiğimiz doğrulama kodunu aşağıdaki kutuya yazınız.
Geri Dön