İş Bulma Vaadiyle Dolandırıcılık Evde Paketleme Vaadiyle Mağduriyetim!

Instagram üzerinden lrx Cosmetic evde paketleme iş ilanını gördüm. Adımı, soyadımı ve telefon numaramı yazıp başvuru yaptım. Kısa süre sonra s*** isimli şahıs 054346833** numaradan dönüş yaptı. İş hakkında bilgi verdi. Bu tür işlere daha önce girişmediğimi, borçlarım olduğu için başvuru yaptığımı söyledim ve kendisine sorular sordum. İkna edici cevaplar aldıktan sonra evde paketleme işini kabul ettim. Kendisi de ürünlerin gönderimi için açık ev adresimi istedi, ben de verdim. Beni şirket personeline kayıt yapacaklarını, aksi takdirde yaptığım işin karşılığında hesabıma ödeme gönderemeyeceklerini, herhangi bir denetimlerinde sorun çıkacağını söyledi. Daha sonra IBAN bilgilerim için beni k*** Bey'in arayacağını söyledi ve 2 dakika sonra k*** Bey beni 054523108** numaradan aradı. Çalışmış olduğum bankanın IBAN'ını kendisine mesaj atmamı istedi, gönderdim. Ardından s*** Bey aradı, Papara Bankası ile çalıştıklarını, hesap açmaları gerektiğini söyledi. Ben kendim açabileceğimi söylediğimde, böyle bir şeyin olamayacağını ifade etti. Tüm t. C. Bilgilerimi ve ekran yüz fotoğraflarım kullanılarak Papara'da hesap açıldı. Hesabı açarken t. C. Bilgimi ekrana kendim girmiş olmama rağmen, kendisi bana t. C. Numaramı söyledi. Sonradan neyse, 105 TL kendi bankama para gönderdiler. Onu Papara Bankasına havale yapmam gerektiğini söylediler. Telefonda mikrofon açıkken onların kendi telefon numaralarını girerek ve kendi şifrelerini bana söyleyerek hesabını açtırdıkları Papara Bankasına ödemeyi yaptım. Yaptıktan sonra beni başka birinin arayacağını, ondan hesaba kendi şifremi ve bilgilerimle giriş yapacağımı söylediler ama beni kimse aramadı, telefonlar kapalı. Bu yüzden 11.05.2024 tarihinde saat 13.30 itibariyle, benim ıslak imzam ve rızam olmadan üçüncü kişiler tarafından kimlik bilgilerim kullanılarak adıma açılacak olan her türlü şirket açma, hesap açma, kredi çekme, sanal cüzdan ve yasa dışı olabilecek her türlü olumsuzluklarda başıma gelebilecek her türlü sıkıntıda mesuliyet kabul etmiyorum. Burada resmi bir kurum aracılığıyla kendimi güvene alma adına bu dilekçeyi yazıyorum. Kimlik bilgilerimi yanıltarak almışlardır.

Paketleme İşi İçin Ödenen Kaporanın İadesi Talebi!

Erdal
12 Aralık 15:34