Haksız Faturalandırma Ve Sürekli Borç İddiası

12 Kasım 11:39

Enerjisa Toroslar Elektrik şirketinin sürekli haksız fatura ve ücretlendirme yapması. Aynı ay içinde gelen 7 günlük kullanım ücretinin, bir önceki faturayla aynı ücrete sahip olup, yapılan kesinti ücretinin 1.5 yıl öncesine dayanan gecikmiş fatura bedeli olduğu iddia ediliyor. Depremzedeyim ve devletin bütün üstlenmelerine ve defalarca fatura ödemesi yapmış olmama rağmen, 1.5 yıl sonra bunun adı altında bana kullanım ücretim 89 lira olmasına rağmen ilişkili borç bildiriliyor. 25/03/2023 ayı içinde geçmiş faturam olduğu iddia edildi. Bunu defalarca arayarak, 1.5-2 yıl öncesine dayanan faturanın üstünden geçen zamanla birlikte defalarca fatura ödediğimi belirttiğimde, bir hata olduğu söylenilerek 665 liralık fatura silindi. Daha önce böyle bir durumla karşılaşmadım. Şimdi de 1.5 yıl önce depremden sonraki ay bana kalan bir gecikme bedeli borcu olduğu iddia ediliyor. Zaten 31 Mayıs'a kadar ertelenmişti ve son faturama borç ilave ediliyor. Depremzede olarak borçlandırıldığım tarih bir yana, sonraki Mayıs ayına kadar bütün borçlarım ertelenip, sonrasında defalarca toplu ödemeler yapmış olmama rağmen, devletin bütün elektrikle ilgili depremzedelere yönelik teşvik ve desteklerine rağmen hala sürekli borç çıkıyor. 1.5 yıl öncesine deprem dönemine dayanan hiçbir borcum kalmamıştır. Ardından takip eden Haziran ayı içinde ve sonrasında bütün ödemelerimi defalarca ve bazen toplu bir şekilde yapmışımdır. İstenildiği üzere depremzede olduğumu gösteren kayıtları da mail olarak atmama rağmen durumun içinden çıkamıyoruz. 2 aydır durduk yere 2 defa borçlandırıldım. İtiraz ediyorum. Ödemiş olmama rağmen, 10 gün boş kalan eve gelen 90 lira ücretlendirildiğim faturanın 2023'ün Mart ayına dayanan bir bağlantısı olamaz. Bundan önce de bir faturam olduğunu iddia edip geri sildiniz. Amacınız ne efendim? Şirket olarak neden abonelik kapatamıyorum?

12 Kasım 11:47 (Şikayetten 7 dakika sonra)

Değerli Müşterimiz, Yapmış olduğunuz başvuru tarafımıza ulaşmıştır. Başvurunuz hakkında en kısa sürede sizinle iletişime geçeceğiz. Şirketimize göstermiş olduğunuz ilgiye teşekkür ederiz. Saygılarımızla,

Enerjisa Toroslar'da Faturalandırma Adaletsizliği

Candan
26 Kasım 18:23

Ulaş
13 Şubat 13:59
Toroslar Elektrik Dağıtım 6 Adet Fatura Neye İstinaden Kesildi
Toroslar Elektrik Dağıtım 6 Adet Fatura Neye İstinaden Kesildi

Enerjisa Toroslar Elektrik Perakende Elektrik Şirketi İle Fatura Ve Sayaç Sorunları

Cansu
22 Haziran 22:42