Emniyet Genel Müdürlüğü Emnıyet Genel Müdürlüğüne Denetlemesi Yüzünden İşten Çıkartabilirler

13 Ocak

Ben çalışan özel güvenlik görevlisiyim güvenlik kartımı yenilemem tarihine 07.04.2023 ben güvenlik kursuna yazıldım. Normalde yenileme derslerine girmeme gerek yok. Ben öyle biliyorum. Kurs yerim derslerin başlayacağı günü ve saati bana iletti ama yenileme olduğum için derse gitmedim sonuçta çalışıyorum yenileme sınavı ise 19.02.2023 yenileme tarihinden önce yeniliyorum diye islerimi hallettim. Ben derse gitmediğim gün denetlemeler benim yenilememi bir sonraki döneme ve bir sonraki sınava ertelemişler diğer sınav ise nisan ayında yapılacakmış ama benim yenilemem nisan ayinin 7 sinde denk gelmiyor gecikiyorum ve benim isten girdi çıktı yapmaları tahmin ediyorum. Oda benim 5 senelik çalışma emeğime ve tazminatıma sebep oluyor ben bu şekilde mağdurum ve şikayetçiyim gerekli yerlere iletilmesini istiyorum.

Son 1 yılda şikayetlerin henüz hiçbirine cevap vermedi.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden Randevu Alamıyorum

22 Ağustos

Özel güvenlik yenilemek için tüm evrakları hazırladım özel güvenlik kimlik kartım için emniyet müdürlüğünden bir türlü randevu alamıyorum saat başı kontrol ediyorum 2 haftadır aralıksız. Bu konuda yardımcı olur musunuz. Ulaşabileceğim bir numara bile yok. Bilgi de edinemiyorum

Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Şube Randevusu

02 Şubat

Özel güvenlik yenilemek için tüm evrakları hazırladım Şişli özel güvenlik şube müdürlüğünden bir türlü randevu alamıyorum saat başı kontrol ediyorum 3 gündür ne yapacağımı bilmiyorum kimse hiçbir şey bilmiyor oraya gitsem yardım da etmeyecekler.

Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Soruşturması

6 gün önce

Ben de mağdurum diğer insanlar gibi. Hangi çağda hangi devirde yaşıyoruz? Neden bu kadar uzun sürüyor acaba? Neden insanlar mağdur ediliyor? Örnek arkadaşım özel güvenlik kimlik kartına 15 ila 20 gün içinde geldi o neden biz aylarca bekliyoruz onu ben anlayamadım lütfen bu duruma bir çözüm bulunması...

1 Yorum

Rıza

Ömer bey özel güvenlik kimlik kartı yani çalışma izni 5 yıllık der kanun. Ögg Kimlik Kartınızın arkasında son geçerlilik tarihi yazar. Bu son geçerlilik tarihinden 1 yıldan az zaman kaldığı andan itibaren başlayan eğitimlere katılabilirsiniz ve kimliğiniz süre kaybı olmadan 6 yıla yakın uzamış olur. Kanunda belirtilmiştir açıkça ve yönetmeliğin 34 ile 35. Maddeleri yenileme eğitimlerine katılımın zorunlu olduğunu hükmeder. 29 maddelik 5188 sayılı Kanunu ve Yönetmeliği baştan sona iyice okumanızı tavsiye ederim. Kanun 2004 den beri böyle ancak kurslar denetlenmediği için bugüne kadar sanki derslere katılım zorunlu değilmiş gibi bir durum alışılagelmiş, yanlış... Kurslara katılım zorunludur. %10 devamsızlık sınırı olsa da mesela tek bir ders saatinden bile yani narkotik madde bilgisi dersinde yok yazıldığında dahi kursunuz iptal olur.

Son 1 yılda şikayetlerin henüz hiçbirine cevap vermedi.