Toplam çözüm sayısı
..
Eminevim ile ilgili

Şikayetin Durumu

  •   Yayında
  •   Cevaplandı
  •   Çözüldü

Eray'ın şikayet sonucundan memnuniyeti

tam yıldız boş yıldız boş yıldız boş yıldız boş yıldız

Yeni karşılaştırma

ile

Eminevim Kafasına Göre Taksit Alıyor

43217görüntüleme
Eray
Eray 03 Kasım 2018 14:46
Eminevim Kafasına Göre Taksit Alıyor

Ben Eminevim'e 2015 yılında başvurdum ve taksitlerim ilk zamanlar düzenli bana sunulan ödeme planındaki gibi kredi kartımdan çekiliyordu. 2017/Ocak ayında kredi kartımın son kullanma tarihi geldiğinden kredi kartım değişti. Kartımın numarası da değişince mail order dan Eminevim taksiti çekememişti ancak benim taksitin ödenmediğinden haberim olur olmaz kendim gittim ve Eminevim şubesine söyledim onlarda tekrar talimat aldılar benden. Bana ocak ayının taksitini ödemediğiniz için teslimat süresi uzayacak dediler ben de uzamaması için bir şey yapamaz mıyız dedim. Onlarda 2017/ocak ve Şubat taksitlerini Şubat ayında kredi kartınızdan çektirirseniz sorun olmaz dediler. Ben de o günün şartlarına göre kendimi sıkıntıya sokarak ocak ve Şubat taksitlerini tek seferde ödedim. Ancak teslimat tarihi yaklaştıkça ler değişmeye başladı. 3-4 ay kala taksitlerimde 13-15 TL artışlar olmaya başladı. Bu artışların sebebini sorduğumda bizde bilmiyoruz araştırıp bilgi veririz dediler ancak üstünden 5 ay geçti ve halen bir açıklama yok. Ayrıca her ay kafalarına göre taksit alıyorlar benim ödemem gereken toplam 80 taksit iken bana 81 taksit olarak ödettiriyorlar. Açıklamaları da 2017 ocak ayında taksit aksatmışsınız oluyor. Ben taksit aksatmadığımı kredi kartı kayıtları ile ve kendi sistemlerindeki ödeme bilgileri ile kendilerine gösterdikten sonra bana bu sefer de sizin ödediğiniz taksitleri son taksitten düşeceğiz diyorlar.

Ancak 2017 ocak taksitimi Şubat ayında ödediğimde 833 TL olarak ödedim. Şimdi bana diyorlar ki biz senin 2017 ocak ayında ödemiş olduğun taksiti 2018 Ekim ayından sonraki taksitlerden düşerek borcunu kapatacağız. Yalnız 2018 Ekim ayından sonra ev aldığım için taksitlerim 833 TL'değil 1192 TL yani benim 833 TL olan taksitim 1192 TL olmuş olacak ve (1192-833=359 TL) ben 359 TL fazla ücret ödemiş olacağım. Ama bunu bir türlü ne kendi müşteri temsilcime ne de merkezdeki müşteri hizmetlerine bakan beye anlatamadım. Merkezdeki müşteri hizmetlerinde telefona bakan beyefendinin şu lafı da beni Eminevim'den soğuttu. Bana diyor ki "beyefendi senetleri imzalamışsınız artık isterseniz ödemeyin" bu ne demek seve seve ödeyeceksin yoksa icraya verir süründürürüm seni demek. Bu üslup hiç kimsenin tasvip edebileceği bir üslup değildir.

Şimdi taksit ödemelerimin bitmesini bekleyip eğer Eminevim o zamana kadar benim zararımı telafi etmezse Tüketici Hakları'na şikayet etmeyi düşünüyorum.

Eminevim Logo
Eminevim07 Kasım 2018 08:52

Eray K. bey iyi günler, süreciniz ile ilgili gerekli tüm departmanlara bilgilendirme sağlanmıştır. Konu ile ilgili sizlere en kısa süre içerisinde gerekli bilgilendirme sağlanacaktır. Saygılarımızla

Eray
Eray07 Kasım 2018 09:12

Bekliyorum bilgilendirme olduktan sonra buradan yazacağım.

Eminevim Logo
Eminevim08 Kasım 2018 16:27

Eray K. bey iyi günler, taksitleriniz ile ilgili durum detaylı olarak sizler ile görüşülmüştür. İnternet şubesinden de bu ödemelerinizi detaylıca göreceğiniz hususunda görüşme sağlanmıştır. Sizler de kontrol sağladığınız taktirde hesapların tam anlamı ile tuttuğu görülecektir. Bizlere internet şubenizden veya [email protected] adresinden de ulaşım sağlayabilirsiniz. Saygılarımızla.

Eray
Eray08 Kasım 2018 16:38

Bana halen 2015/05 döneminde ödediğim fazla ödemenin 2015/06 dönem taksitimden düşülmesini ancak 2017/02 ayında fazla ödediğim taksitin 2017/03 taksitimden neden düşülmediğini açıklayabilmiş değilsiniz. Kusura bakmayın ama bana ilk sözleşme zamanında imzalattırılan ödeme planı ile şimdi internet şubesinde görünen taksit tarihleri aynı değil. 22. Taksit vadesi 2017/01 olması gerekirken 2017/02 olarak güncellenmiş ve benim son ödeme tarihim 2021/11 dönemi olması gerekirken 2021/12 dönemi olmuştur. Aslında ben şundan eminim benim anlatmak istediğimi ve 359 TL fazla taksit ücreti alındığını sizlerde çok iyi biliyorsunuz. Ama size de böyle davranın denildiği için böyle davranıyorsunuz. Sonuçta ben şahıslardan bir şey istemiyorum. Eminevim kurumu ile sorunum.

Eray
Eray01 Aralık 2018 19:24

1 ay oldu ve halen sorunum çözülmedi. Halen kredi kartımdan fazla çekilen taksit tutarını ödediğim zamanki taksitlerden düşmediniz. 1 taksitimin tutarı 833 TL iken 2017'de ödediğim taksitimi şu anda 1192 TL lik taksitlerle kıyaslayarak 359 TL daha öderseniz 1 taksite sayarız demeye devam ediyorsunuz. 2015/5. Ayında ödediğim fazla ödemeyi 2015/6-7. Taksitlerimden düşüp de 2017/2. Ayında ödemiş olduğum taksitimi hangi mantıkla 2018/10. Taksit yani taksitlerimin yükseldiği zamanki taksitlerimden düşüyorsunuz halen açıklayamadınız. Sigorta poliçemin iptal edildiği söylendi ancak onunda parası iade edilmedi. Ben anladım ki kimseye güvenip de kredi kartı çekim talimatı vermemek lazımmış. Eminevim bana bunu öğretti.

Eray
Eray04 Aralık 2018 19:57

Eminevim sistemine 2015 yılında girdim. Taksitlerimin ödenmesi ile ilgili de kredi kartı çekim talimatı (mail order) verdim. Her ay taksitlerimin tutarı kadar kredi kartımdan çekilmesini onayladım. Ancak sonradan gördüm ki benden habersiz taksit tutarlarımdan 13-15 TL fazla tutarda kredi kartımdan çekimler yapılmış. Evimi teslim alacağım zaman da sigorta giderleri diyerek belli bir tutar kestiler ancak benim istemediğim bir sigorta poliçesini düzenledikleri için iptal ettirdim sigorta parasını taksitimden düştüler ancak 117 TL olan DASK ücreti için 196 TL aldılar ve halen iadesini gerçekleştirmediler. Ayrıca 3 yıl içinde 2 defa taksit tutarımın üstünde ödeme yaptım. 1. Sinde ödediğim tutarları sonraki ödemem gereken 2 taksitten düştüler. 2. Fazla ödememde ise 1 ay taksit ödemediğim için o taksitime sayılması için ödediğim taksiti hem ödenmeyen taksite saymadılar hem de sonraki taksitlere saymadılar. Param onların hesabında durdu. Şimdi de biz senin ödediğin taksit tutarını 359 TL daha arttırdık o fazladan ödediğin tutarın üstüne 359 TL daha ödersen taksitlerin düzelmiş olacak diyorlar. Yani anlayacağınız taksitler konusunda sıkıntılı bir sistem. Ödediğiniz taksitlere çok dikkat edin diyorum başka bir şey diyemiyorum. Bir de teslimat zamanında imzalayacağınız taksitlere çok dikkat edin. Benim paramın üstüne yatan Eminevim in kendisi olduğu halde benimle sürekli telefonda konuştuklarında müşteri temsilcimin suçu olduğunu söyleyip duruyorlar. Yani suçu şirketin üstünden şahısların üstüne atıp kurtulacaklarını sanıyorlar. Temsilcimin de ufak bir hatası var ama asıl sorun şirketin aldığı parayı geri vermemesi, taksitlere canın istediği zaman sayması ile alakalı. Neyse 1 aydır uğraştığım bu konularda umarım bir yol alabiliriz.

Eray
Eray20 Aralık 2018 13:25

Çözüm odaklı olarak hiçbir şekilde iletişim kurulmuyor. Lafı dönüp dolaştırıp kendi elemanlarının hatasına veya sistemsel soruna bağlayıp konuyu kapatıyorlar. Ayrıca internet şubesinden incelersem taksitlerde ve ödemelerde sorun olmadığını göreceğimi söylüyorlar. Kendileri ile birlikte internet şubesinden kontrol ediyoruz ve kendileri de farkına varıyorlar yaptıklarının yanlış olduğunun ancak çözüm yok. Böyle bir şirkete kimsenin bulaşmamasını temenni ederim. Kesinlikle eş dost ve akrabalarınızın sorunsuz olarak ev aldıklarını söylemelerine bakarak bu şirket ile iletişime geçmeyin. Çünkü bu sisteme girenlerin %90 ı bu şirkete güvenerek giriyor ve güvendikleri için çok fazla kurcalamıyorlar. Ben kendim mesleğimden dolayı bu yanlışlığı yakaladım. Şu anda benden toplamda 440 TL fazla para aldılar. Evimi alana kadar hiçbir sorun olmaması ve aldıktan sonra sorunların çıkması sadece bende olan bir şey de değil bir çok kişide bunu gördüm ama bir kere girmiştim bu sisteme ve artık açıkçası yapacak fazla bir şey kalmıyor ya verdiğiniz organizasyon ücretinden vazgeçeceksiniz ya da uğraşacaksınız. Umarım bu yazdıklarım az da olsa birilerinin bu sistemden uzak durmasını sağlar.

Eray
Eray15 Şubat 2019 08:32

Merhaba 4 aydır Eminevim firmasının benden 2 yıl önce aldığı fazladan 1 taksiti bana iade etmediğini ve 833 TL olan taksitimin yerine benden 1192 TL olarak tahsil ettiğini yazıyorum. Kendileri ile görüşmelerimde ayrıntılı olarak anlattığımda kendileri de beni anlıyor. Ancak çözüm için hiçbir şey yapmıyorlar veya benim ile görüşen kişinin buna yetkisi olmuyor. Sonuç olarak benim sorunum çözülmeden olduğu gibi duruyor. Bir de fazladan alınan sigorta primi mevzusu vardı onu zor da olsa iptal ettirip bir kısmını geri aldım ancak onda da 80 TL'lik kısmını geri vermediler. Yani haksız olarak aldıkları parayı geri verme konusunda çok sıkıntılı bir firma. Şu zamana kadar sadece fazladan aldıkları sigorta priminin bir kısmını iade ettiler onu da ödediğim taksitlerden düştüler. Onun dışında halen 80 TL'sigorta gideri ve 359 TL taksit farkımı halen taksitlerime yansıtmadılar nakit olarak da ödemediler. Bu sebeplerden dolayı tanıdığım veya tanımadığım bir kişinin bile bu sisteme üye olmasını istemiyorum. Beni mağdur ettiler başkalarını mağdur etmesinler. Saygılarımı sunuyorum...

4 Yorum

Şenol
Şenol27 Aralık 2018 23:42
 

Bu cumartesi günü Eminevim temsilciyle görüşmek üzere sözleştik fakat özellikle sizin yorumlarınızdan sonra vazgeçtim. Faize bulaşmayalım helal yoldan ev sahibi olalım dedik ama ğek mümkün olmuyor sanırım. Beni aydınlattığınız için çok teşekkür ederim Eray Bey.

Ziyaretçi
Ziyaretçi01 Ocak 2019 11:04
 

Etkili bir şikayet olmuş. Dikkate alınması gerekiyor. Başvuru yapmadan önce kılı kırk yarmalı. Adam 3 kasımdan şimdiye kadar herkese açık olan bu platformdan bile cevap alamamış. İlgisizlik başlıyor demek sizi bağladıktan sonra. Bir işe başlamadan mutlaka o firma ile ilgili yorumlara bakmalı demek.

Eray
Eray15 Şubat 2019 14:24
 

Aynen dediğiniz gibi başvuru yapmadan önce firma için yapılan yorumları incelemek lazım. Gerçi ben de şikayet varı incelemiştim başvuru yapmadan önce ama o zamanlar çok fazla şikayet yoktu. Var olan şikayetlerde genelde teşekkür edilerek kapatılmıştı.

Eray
Eray15 Şubat 2019 14:26
 

Şenol bey Eminevim de bu sorun var diğer firmalarda durum nedir bilmiyorum. Ben araba almak için de bu sistemi kullanmayı düşünüyorum ama tabii ki eminevimi düşünmüyorum. Birevim, fuzulev vs. Artık iyice araştırıp inceledikten sonra gireceğim bir dahaki sefere.

Yorum yazabilmek için ya da .
profile-icon

Yeni karşılaştırma

ile