Dr. Faruk Öncel Zayıflama Mağdur Etti

Bu yorumuma bir ekleme yazma ihtiyacı hissettim. Yaklaşık 2 aydır Faruk Öncel'in medya asistanı olduğunu söyleyen bir hanım beni arayıp yorumlarımı sildirmek için her yolu denemektedir. İlk önce beni dava edip benden yüklü bir tazminat alacaklarını söyleyerek beni korkutmayı denemişlerdir. Ben tüketici olarak en doğal hakkımı kullanıp eleştiri yazdığımı ve bunun bir suç olmadığını hatta bir dava açılırsa, benim hasta mahremiyetim ortaya döküldüğü için, Google profilinde benim yorumumun altına yorum yapılmış bütün hesapları inceletme talebinde bulunacağımı ve eğer bu hesaplar Öncel'e ait çıkarsa kendilerinin bana tazminat ödemek zorunda kalacağını söyledim. Hak hukuk bilmeyen bir insan değilim çok şükür. Haftalar sonra bir daha arayıp eksik kalan seanslarınızın ücreti size iade edilecek ve sizin hakkınızda yazılan bütün yorumlar silinecek ama sizden"bizimle ilgili yorumlarınızı bir daha hiçbir yerde sözlü veya yazılı olarak bildirmeyeceğinize dair imzalı bir kağıt almak istiyoruz" dediler. Ben de bu kağıdı ancak Faruk Öncel de imzalarsa ve benim hakkımda yazılan yorumların sahipleriyle birebir yüzleşirsem vereceğimi söylediğimde bu imzalı kağıttan da vazgeçtiler. En sonuncu olarak yine Öncel'in medya asistanı, kendisinin zor durumda kaldığını iddia ederek yorumlarımı silmem için bu sefer duygusal bir baskı kurma yolunu seçmiştir.
Uzun bir süredir hiperhidrozis (aşırı terleme) ve insülin direnci hastasıyım. Birkaç hafta önce bir TV programında Faruk Öncel'i konuk ederek Akupunktur tedavisi hakkında konuştular ve kendisi bir sürü ünlü ismi referans vererek hemen her hastalığı akupunkturla tedavi edebildiğini anlattı. Ben de kendisini programdan sonra aradım ve durumumu anlattım, "sizi bütün bu hastalıklardan iyileştirmeye adayım" dedi. “Ücreti 2550 TL olarak nakit ve elden getireceksiniz, kart kabul etmem. Bir adet teşhisle beraber 4 adet bant takma ücretidir” dedi. Aynı dönemde el-ayak terleme botoksu yaptırmayı düşünüyordum ve ona ayırdığım bütçeyi bu tedaviye vermeye karar verdim. Büyük yanılmışım.
Faruk bey kendinden son derece emin konuşuyordu. Ama ofisinde farklı bir atmosferle karşılaştım. Beni zayıflama programına aldı ve kendisinin Türkiye’nin zayıflatma rekortmeni olduğunu iddia etti. Ben önceliğimin zayıflamak değil aşırı terleme ve insülin direnci olduğunu anlatınca teşhis eden makine ne derse odur sizin zayıflamanız lazım dedi. Verdiği listeden sonra devam eden haftalarda kilo verdim ama kabızlık, dengesiz kan şekeri ve hiç olmadığı kadar el-ayak terlemem olmaya başladı. Kontrolde bunları söyleyince duymazdan gelip bana bir cevap vermedi ve bant takıp gönderdi. 3. Randevum Kurban Bayramına denk geldi ve F*** bey kendi kafasına göre bana haber dahi vermeden benim parasını çoktan ödediğim 500 TL'lik randevu seansımı yakıp paranın üstüne oturduğunu anlattı.
Kendisi beni aradığını benim İzmir'de olduğumu söyledi ben İstanbul'luyum ve bu süre içinde İzmir'e hiç gitmedim, sizinle de hiç konuşmadık mesajlaşmadık deyince, randevu sizin sorumluluğunuzda gelmediniz ve yandı dedi. 3. randevu diye gittiğim randevum sonuncu imiş bari biraz bozduğu sağlığım düzelsin diye devam eden sıkıntılarımı tekrarlayınca "insülin direnci ve hiperhidrozis endokrin sisteme bağlıdır ben zayıflama tedavisi veriyorum bu diğer hastalıklar için size kesin konuşamam, dedi. Halbuki en başta sizi bütün bu hastalıklardan iyileştirmeye adayım dediği ve bir sürü gazete haberini ve bir sürü de ünlü ismi kendisine referans gösterdiği için ona gitmiştim. Hem param yandı (keşke terleme botoksu yaptırsaydım diyorum) hem de sağlığım kötüleşti. İnsülin dengem bozuldu, bağırsaklarım kötü durumda ve üstüne üstlük ellerimle ayaklarım hiç olmadığı kadar terliyor.