Çocuklarım Yerde Yatıyor: Yanlış Ölçüler Ve İnatçı Retler

11 Kasım 17:01

26.10.2024 tarihinde Antalya’daki bir Çilek Mobilya bayisinden Mocha ranzalı yatak odası takımı satın aldım. 01.11.2024 tarihinde montajı yapılan bu ürün için, bilinen bir yatak mağazasından aldığım 90x200 cm ölçülerindeki iki yatağın ranzaya sığmadığını fark ettim ve ürünlerin ölçülerini kontrol ettim. Ölçüm sonucunda, yatakların doğru ölçüde olduğunu ancak ranzanın iç ölçülerinin 89.5x199.5 cm olduğunu tespit ettim.
Bu durumu mağazaya ilettiğimde, monte edilmiş ürünleri iade almadıklarını, iade işlemi için fabrikanın onay vermesi gerektiğini söylediler. Ölçüm fotoğrafları ile birlikte fabrikaya başvuruda bulundular; ben de aynı gün genel merkeze e-posta ile iade talebimi ilettim. Ertesi gün, hem mağazaya hem bana ret cevabı geldi. Gerekçe olarak, fotoğraflarımda yatakların “pot göründüğünü” ve ürün ölçülerinde bir sorun olmadığını ileri sürdüler. Ancak fotoğraflarımda tüm ölçüler net bir şekilde görünmekteydi ve ürün bilgi sayfasında belirtilen 90x200 ölçülerine uygun bir yatak kullanılmasına rağmen sığmıyordu. Bu sorunun çözülmesi ve mağduriyetimin giderilmesi gerektiğini vurguladım; buna rağmen yalnızca özür dilendi, fakat bir işlem yapılmadı.
Mağaza konuyu tekrar değerlendirmeye alınması için ısrar etti. Fabrika ise, mağaza yetkilisine ve bana ait ölçümlerin hatalı olduğunu iddia ederek, mağazadan servis çağrılıp ölçü alınması gerektiğini belirtti. Servis gelip yerinde ölçüm yaptı ve ranzanın iç ölçülerinin 89.5x199.5 cm olduğunu raporladı; yani benim ölçümlerim doğruydu ve yatak 0.5 cm’lik pay eksikliğinden ötürü ranzaya sığmıyordu. Ancak, bu raporun merkeze iletilmesinin ardından tekrar olumsuz yanıt aldık. Merkez, yine bizim ölçümleri yanlış aldığımızı, kendi ranzalarında sorun olmadığını, ölçülerinin 90.2x200.2 cm olduğunu iddia etti ve ayrıca benim yatağımın başka bir marka olduğu için sorunun yatağın ölçülerinden kaynaklandığını öne sürdü.
Bir haftadır bu şekilde tekrar tekrar talepte bulunmama rağmen sürekli olumsuz yanıtlarla karşılaşıyorum. Şu an çocuklarımı yatırabileceğim bir ranza bulunmadığı gibi, iade işlemi gerçekleşmediği için yeni bir ranza alma imkanım da yok. Çocuklarım yerde yatmak zorunda kalıyor. Fotoğraf ve videolarla durumu kanıtlamış olmama, servis raporuyla yerinde tespit yapılmasına rağmen bana ve servis çalışanlarına doğru ölçüm yapamayan yalancı muamelesi yapılıyor. Mağduriyetimin giderilmesi adına hiçbir çözüm odaklı adım atılmamaktadır.

12 Kasım 07:51 (Şikayetten 14 saat sonra)

Değerli Müşterimiz, bildiriminiz tarafımıza ulaşmış olup konuyla ilgili müşteri hizmetleri yetkilimiz en kısa süre içerisinde size ulaşacaktır. Saygılarımızla, Çilek Müşteri Hizmetleri

Kaan
12 Kasım 15:20

Arandım ve 89cm İç ölçüleri gelen ranzaya 90cm lik yatağı nasıl sığdırabileceğim ile ilgili hiçbir bilgi alamadım. Çözüme de ulaşamadık.

Mobilya Teslimatında Eksiklik Ve Yanıltıcı İletişim Sorunu

Melis
06 Aralık 11:43
Mobilya Teslimatında Eksiklik Ve Yanıltıcı İletişim Sorunu

Yasin
24 Eylül 10:13
Çilek Mobilya 2 Genç Odası Pişmanlığı

Çilek Mobilya'nın Sorun Çözmek İstememesi!

Seftil
30 Eylül 14:26

Çilek Mobilya Çilek Çocuk Odası 1 Haftada Bazası Düştü!

Osman
04 Mart 12:14