Çiçek Market Yanlış Ve Zamanında Teslimin Yapılmaması

Dün Cicekmarket.com tarafından aranarak şikayetim hakkında görüştük. Çiçeği geri almalarını ve ücreti iade etmelerini istedim. Hemen sonra tekrar aradım ulaşamayınca 05531322110(beni arayan numara) numaralı numaraya mesajla Tüketici Hakem Heyetinin kararının bekleyeceğimi yazdım. Sanırım ulaşmadı. Çiçeği geri almalarına rağmen ücretini henüz iade etmediler. Ben daha çiçek alıcıya ulaşmadan talebimin iptalini ve ücretin iadesini istedim, o zaman bunun mümkün olmadığını söyleyerek geçiştirildim. Şimdi ise çiçek alıcıdan alınmasına rağmen paranın iadesi henüz gerçekleşmedi. Daha çiçek alıcıya ulaşmadan iptali yapılsaydı şu an bu yaşadığım maddi ve psikolojik sıkıntıları yaşamıyor olacaktım. Bir diğer konu çiçeğin teslimi için firma ile görüştüğümde kendileriyle alakalı olmadığını bayiden kaynaklandığı söyleniyor. Bayi de iadenin firma tarafından gerçekleştirileceğini söylüyor. Bir sorun var ve firma bayii, bayi de firmayı sorumlu tutuyor. Müşteri sorunun kim tarafından çözüleceği konusunda ikilemde kalıyor. Müşteri hizmetleri ile görüşüldüğünde ya alaycı cevaplar veriliyor ya da bayi suçlanıyor. Firma ve bayi sanki birbirlerine ve müşteriye karşı sorumlu değilmiş hatta birbirlerinden haberleri yokmuş gibi davranılıyor. Ücret iade edilmeden çiçeğin geri alınması da ayrıca bir güvensizlik oluşturuyor. Çiçeğin geri alındığı hızla (yaklaşık iki saat içinde alıcıdan geri alındı) sipariş verdiğim tarihte alıcıya aynı hızla teslim edilmiş olsaydı hem ben çok çok mutlu olacaktım, hem alıcı çok mutlu olacaktı hem de bu şikâyetlerin hiçbiri olmayacaktı ve ben çiçekmarkete gönülden teşekkür edecektim. Kendi çıkarları söz konusu olunca çok hızlı davranabiliyorlar ama maalesef sorumlulukları söz konusu olunca gayet gevşek davranmaktadırlar. İnsanların duyguları, düşünceleri, yaşayacakları ve yaşatacakları sevinci hiç umursamıyorlar. Yaptıkları işin duygusal ve psikolojik yönünü hiç hesaba katmadan sadece para kazanmaya odaklanmış bir ticari anlayış içinde olduklarını gördüm ve hatta yaşadım. En kısa zamanda (bugün içinde) ücretin iade edilmesini istiyorum. İyi günler...
Ordu/Ünye Devlet Hastanesi'nde çalışan kardeşime öncelikle (ek1) internet sitelerindeki görselde bulunan antoryum bitkisini göndermek için sipariş oluşturdum ve ücretini ödedim. Sonrasında firma tarafından aranarak (0552 162 3932) ellerinde bulunan antoryum bitkisinin bakımlı olmadığını onun yerine iki dallı mor orkide (ek2) gönderilmesini onaylayıp onaylamadığım soruldu, bende onayladım. Siparişim zamanında ulaşmamakla birlikte orkide gitmemiş internet sitesindeki görselde bulunan çiçek de gitmemiş, ek3'teki bitki teslim edilmiş.
Müşteri hizmetleri yapmış olduğum telefon görüşmesinde alıcıya cep telefonundan ulaşılamadığı için siparişin zamanında teslim edilmediği beyan edilmiştir. Alıcıyla (kardeşim) yaptığım görüşmede ilk aramanın teslim saatinden sonra (13.00-17.00) 18.54'te 05**4 telefon numarasından yapıldığını söylemiş ve buna ilişkin telefon bilgilerini tarafıma iletmiştir.
Siparişi verirken teslim olarak 13.00-17.00 saatleri arasını seçmiş olmama rağmen teslim edildiği saat olarak bana gelen bilgilendirme SMS'i 20.02 idi. (eğer ben müşteri hizmetlerini aramamış olsaydım çiçek teslim edilmeyecekti.) iki dallı mor orkidenin teslim edileceğini bekliyorken başka bir çiçek gönderildi, sipariş verdiğim (ek1) görseldeki gibi değil, iki dallı mor orkide de değil. Müşteri hizmetleri ile yaptığım görüşmede çiçeği kendim (İstanbul'da yaşıyorum) bayiden alıp ilgiliye teslim edebileceğime dair alaycı bir cevap verilmiştir. Ayrıca henüz siparişim teslim edilmediğinden paranın iadesini istedim, iadeyi yapmayacaklarını ifade etmişlerdir. Hem madden hem manen çok mağdur edildim. İlgili firmadan şikayetçiyim. Gereğinin yapılmasını önemle rica ederim.