Chery Tiggo 8 Pro Luxury Ayıplı Araç Satışı Ve İlgisizlik

2 hafta önce

Chery Yüzbaşıoğlu bayisinden aldığım Tiggo 8 Pro Luxury aracımla ilk kez trafiğe çıktığım 05.10.2023 tarihinde Osmangazi Köprüsü'nde araç 140 km hızdayken 100 km/s hızla seyir halindeyken öncelikle aracın sert bir şekilde teklemeye başlaması ve sonrasında durması sonucu ciddi bir kaza tehlikesi atlattım ve güçlükle yakınımda bulunan bir dinlenme tesisine çekerek yol yardımı çağırdım. En yakın bayi olan Chery İzmit Kaya Plaza'dan teknik servisten arkadaşlar aracın orada yapılamayacağını ve sistemsel bir sorun olduğunu, aracın servise çekilmesi gerektiğini söylediler ve araç 7-8 saat sonunda nihayet Kaya Plaza İzmit servisine çekildi. Sonrasında 3-4 gün boyunca her gün defalarca aramamıza rağmen anlamsız bir iletişimsizlik yaşayarak 5. günün sonunda servis sorumlusunun ısrarımız sonucu aracımızın supap mekanizmasında üretim aşamasında unutulan bir vida olduğunu ve aracın yaklaşık olarak 1 hafta içinde garantiden tamir edilebileceğini iletti. Ayıplı bir araç istemediğimizi, aracın değiştirilmesini ve değişim sürecinde ikame araç desteği istediğimizi belirttik ve asıl sancılı süreç bundan sonra başladı. Aracın servise çekildiği 05.10.2023 akşamından bu yana karşımızda muhatap bulamıyoruz. Herkes sorumluluğu birbirine atıyor ve tüm sorularımız cevapsız kalıyor. Yani sıfır aracımız var ama yok. Ne zaman değişeceği konusunda bir bilgi yok. Kimle görüşmemiz gerektiği konusunda cevap verebilecek bir muhatap yok. Olaydan yaklaşık 10-12 gün sonra zorla ulaştığımız sözde Chery satış sonrası sorumlusu S******* Bey'in aracın kontrol sürecinin ve değişim sürecinin çok uzun süreceğini, tamiratın ise kısa süreceğini, bunu kabul edersek bizim için daha iyi olacağını söyledi. Yani kendi markalarının kalite kontrolündeki yetersizlikleri ve eksiklikleri kabul edip, bizleri mağdur ettiklerini söylemek yerine durumu kabullenmemizi istediler. Geçen hafta İzmit Kaya Plaza bayisinden S**** Hanım, S******* Bey'in kendisini arayarak aracın değişeceğini ancak sürecin ne olacağının belli olmadığını ilettiğini söyledi. Yüzbaşıoğlu'nu arıyoruz, 'genel müdürlük karar verecek' diyorlar; Genel Müdürlüğü arıyoruz, 'olay şu an rapor aşamasında, bayi ile görüşeceğiz en kısa sürede durum için' diyorlar; süreç için Kaya Plaza'yı arıyoruz, 'takip ediyoruz ve genel müdürlüğe biz de ulaşamıyoruz' diyorlar. Yani 40 gündür sonuç yok.

chery-tiggo-8-pro-luxury-ayipli-arac-satisi-ve-ilgisizlik-1.pdf
profile profile profile
Chery Şikayetvar üye markasıdır
Cevaplandı
Ortalama Cevaplama Süresi 43 sa 1 dk
Chery Logo
2 hafta önce

Merhaba Azize D., Sizleri aradık ancak ulaşamadık. Bizleri 0850 480 74 72 numaramızdan ararsanız memnuniyetle yardımcı olacağız. Saygılarımızla, Chery

2 hafta önce

Bu süreçte yaşattığınız her şeye rağmen tüm iyi niyetimizle neredeyse her gün en az 3-4 kez aradık ve hatta bu şekilde bir çözüm yolu bulunamıyor ve belki gerekli yetkiliye konu ulaşmıyor diye yine tüm iyi niyetimizle çözüm ya da en azından muhatap bulabilmek adına merkezinize bile geldik ama sonuç hüsran... Olay yaşanalı bugün 40 gün oluyor bu kadar zamanda asla yardımcı olamadınız, olmadınız... Şimdi de sadece şikayete cevap vermiş gibi görünmek için -size ulaşamadık, bizi ararsanız memnuniyetle yardımcı olacağınızı belirtiyorsunuz... Çağrı merkezinizde ki tüm çalışanlara, hem yüzbaşıoğlunda ki hem de kaya Plaza da ki tüm müşteri temsilcilerinize, satıcınıza, servis yetkilinize tek tek, nezaketle ve sabırla olayı anlattım neden bugüne kadar yardımcı olmadınız ve herkesin klasik cevabı - tamamdır hemen yetkilimize iletiyoruz ve hızlıca size dönüş sağlayacağız şeklinde olup o geri dönüş bir türlü yapılmadı...

2 hafta önce

Yani otomatik verilen klasik cevaplarla değil sonuçla ulaşın lütfen.

Chery Logo
2 hafta önce

Merhaba,Azize D. Sizinle yapmış olduğumuz görüşmemize istinaden talebinizi yetkili departmanımıza ilettik. Telefon numaranızı müşteri temsilcisi arkadaşımıza ileterek talebinizi takip edebilirsiniz. Saygılarımızla, CHERY TÜRKİYE 0850 480 74 72

Chery Gelmeyen Yedek Parça

1 gün önce

Altı ay önce sıfır olarak satın aldığım Chery Tiggo8 Pro marka aracım için yaklaşık iki aydır egzoz son susturucu parçasını beklemekteyim. Defalarca Chery müşteri hizmetlerini arayıp kayıt açtırmama ve sosyal medya üzerinden yazmama rağmen 'Size dönüş yapacağız' denmesine karşın ne arayan ne de sora...

Chery Gelmeyen Yedek Parça

Chery Servis Parça Getirmiyor.

Harun
3 hafta önce

Chery Tiggo 8 Pro Excellent marka aracımla 19.09.2023 tarihinde kaza yaptım. 20.09.2023 tarihinde aracı satın aldığım yetkili servise teslim ettim. 15 ile 45 iş günü içinde aracı tamir edip teslim edeceklerini söylediler. Bugün itibarıyla 47. güne girmemize rağmen henüz değişecek parçaların gelmediğ...

Chery 8 Pro Sorunları

Saycan
3 hafta önce

Yaklaşık 2 ay önce Chery 8 Pro' yu beğenip İstanbul Atmo bayiinden aldık. Çok severek beğenerek almamıza rağmen teslim alırken araçta çizikler ve içinde sigara külü vardı. Şok olmuştuk. Satış müdürü m**** bey ve danışman b*** bey in ilgisinden ötürü bunları görmezden gelip teslim aldık. Araçta 1. Ha...

7 Yorum

Bircan
Bircan

Ben sonucu gerçekten çok merak ettim.

Azize

Burada şikayetimizi yazınca süreç biraz daha hızlandı tabi en azından genel müdürlükten nihayet şikayetimizin detaylarını öğrenmek için aradılar yani en azından aracımız için Kaya Plaza İzmit bayisi ile iletişim de olmamız gerektiğini öğrendik, aracımız değişecek inşallah ama hâlâ süre ve süreç meçhul (maalesef) ama şuara yaşananlar tabi daha sinir bozucu mesela aracımızın deposunu fullleyip yola çıkmıştım ve bu aracın vergilerini tabi ki ödedim ve aracı değiştireceklerini öğrenince bu detayları da haklı olarak ve günlerce bekletilmişliğin ve haklı olduğum süreçte saçma bir bahaneyle geçiştirilmişliğin, engellenmişliğin siniri ile söyledim ve ne deseler beğenirsiniz bayii diyor ki aracın değişimini bile zor kabul ettirdik yakıt olayını asla kabul etmezlermişmiş ( sanki araç bizim hatamız kaynaklı değişiyor da lütfedip kabul ediyorlar) ama bundan sonra ki süreçte eğer servis olarak onları tercih edersek yardımcı olmaya çalışacaklarmış yani günlerimsin ağlar mısın modundayım şu an

Hocam gerçekten üzüldüm. Bence hiç uğraşmayıp direk Chery International ile iletişime geçin, sorununuzu hemen nasıl çözüyorlar. Yıllar önce Renault ile benzer sorunlar yaşamıştık ve Renault Fransa ile iletişime geçtikten hemen sonra günlerdir çözmedikleri sorunu anında halletmişlerdi. Hatta aracı almak için servisten eleman bile yollamışlardı. Artık yukarılarda neler oluyorsa bilmiyorum.

Halim

Her şey parayı alana kadar ya ciddi bir kaza olsaydı bunun değişimi ya da tamiri nasıl mümkün olacaktı sorumlu kim olacaktı bundan sonra aynı psikoloji ile trafiğe çıkacağınızda cabası olacak bence firmaya tazminat davası açın ölümlere sebep olacak bir hata bu!

Azize

Defalarca ikame araç talebinde bulunmama rağmen tabi ki umursayan dahi olmadı ki hepsi yetkilimize iletiyoruz en kısa sürede size dönüş yapılacak deyip telefonları kapatıp o geri dönüş bir türlü yapılmadı ve işlerim için kendi imkanlarımızla araç kiraladık

Halim

Açıkçası üzüldüm gerçekten Mercedes gibi bir marka olsaydı şu an birden fazla yetkili sizi aramış hatta yanınıza kadar gelmişlerdi bu gibi sadece parasal olarak işlev gören firmalar için manevi olarak bir değerimiz yok bizleri sadece para olarak görüyorlar. Eminim size servis bu süreçte araç bile vermemiştir mağdur olmayan diye.

Azize

Durumu büyütmemeye çalışıyor ama sizle aynı duygu ve düşünceleri paylaşıyorum... Ve işin daha da düşündürücü olan kısmı firmadan ya da servislerden hiçbir yetkili arayıp geçmiş olsun bile demedi hadi işin teknik ve maddi boyutu ile ilgili bilgi verilememesini geçtim insani değer yargıları unutulmuş artık, acaba diğer markalarda bu tip bir olay olsa aynı şeyler yaşanırmıydı? Hukuki süreci başlatmak için kendilerinden servis raporunu talep ettik o bile ortada yok sadece bir iş emri görseli var ve görselde yazanları görseniz şaşırırsınız sanki aracın hiçbir sorunu yokmuş gibi. Bir an önce çözülmesini umuyorum yoksa istemeye istemeye de olsa süreç yasal yollara taşınacaktır.

Chery Şikayetvar üye markasıdır
Cevaplandı