Yetkili Servisi Olduğu İddia Eden, Haksız Ücret Talebinde Bulunan Byfix Servis

26 Ocak 17:29

Xiaomi Mi Vacuum Mop robot süpürgemiz sensör hatası vermeye başladı. Biz de aldığımız firmayı arayarak yaşadığımız yerde yetkili servisin olmadığını söyledik. İnternetten yetkili servisle iletişime geçip faturayla birlikte cihazı göndermemizi söylediler. İnternetten 'Xiaomi yetkili servis' diye arattım. Çıkan numarayı aradığımda Xiaomi servisi olduklarını ve cihazımızı Yurtiçi Kargo ile ücretsiz gönderebileceğimizi söylediler. Biz de gönderdik. Dört gün sonra tarafımıza geri dönüş sağlandı. Yüksek voltajdan kaynaklı bir sorun olduğunu belirterek 3.800 TL servis ücreti talep ettiler. Ben de cihazın garantisinin bitmesine daha bir yıl olduğunu söyledim. Bu ücretin servise ödenmesi durumunda bana cihazın durumuyla ilgili rapor düzenleyeceklerini ve ödemiş olduğum ücreti bulunduğum yerdeki elektrik firmasından elektrik faturasını ve raporu ibraz ederek geri alabileceğim söylendi. Sesli komutun onay yerine geçtiğini ileri sürerek SMS'lerle ücreti ödemem konusunda telefonuma mesajlar geldi. Sonrasında beni arayan numarayı (0539 *** 77 - 444 *** 77) defalarca aramama rağmen kendilerine ulaşamadım. Sürekli olarak WhatsApp yoluyla diyerek oyaladılar. En sonunda 444 **77 numarasından zor da olsa iletişime geçebildim. Cihazıma herhangi bir işlem uygulanmadan tarafıma iadesini talep ettim. Cihazın parça tedariki sürecinde olduğunu ve yapılmasa dahi ücretin %60'ını ödemem gerektiği söylendi ve doğrudan olarak telefonu yüzüme kapattılar. İlk aradığımız zaman yanıltıcı bilgilerle Xiaomi yetkili servisi olduklarını söyleyen Xiaomi Servis byfix (International Bilişim Anonim Şirketi) firmasının özel teknik servis olduklarını gizleyerek insanları hep aynı bahanelerle kandırdıklarını fark ettik. Mantıken garantisi devam eden bir ürünü neden özel servise ek ücret ödeyerek garanti kapsamı dışına çıkartalım. İki aydan daha fazla süre geçmesine rağmen insanların faturalı cihazlarına servis ücreti adı altında el koymaya hakkınız yok. Maddi manevi yaşanan mağduriyetin bir an önce çözülmesini talep ediyorum. Çözülmediği takdirde gerekli mercilere şikayette bulunacağımı belirtmek isterim.

26 Ocak 17:43 (Şikayetten 14 dakika sonra)

Yorumlar (6)

Sare

16.01.2024 tarihinde Xiaomi mop Pro robotumu servise göndermek için arama yaptığımda Byfix bilişimin numarası çıktı müşteri temsilcisini aradığımda robotumun garantisinin devam ettiğini belirttim yetkili servis olduklarını teyit ettim değişen parçaların ücretsiz olacağını söylediler 18.01.2024 tarihinde robotum ellerine ulaştı Derya hanım tarafından aranıldım elektrik yüksek akım olduğunu ve bunu TEDAŞ ödeyecek denildi 6.600₺ ücret ödemesi yaptım 366₺ kargo ücreti ödedim fakat robotum gittiği gibi geriye geldi onarım belgesi falanda gönderilmedi talep ettim mail olarak gönderilecek denildi beklemekteyim ikinci kez yolladığımda bataryası değişti ve orta fırça değişimi yapıldı denildi bugün tekrar robotum geldi fakat hiçbir işlem yapılmamış tekrar aradım yeniden gönderin dediler gönderim sağladım robotumun tamiratı yapılmıyorsa ücret iadesini talep ediyorum bu seferde tamirat yapılmadan geriye gelirse haklarımı yasal yollarla arayacağım

Semra

Nasıl yapabiliriz karşımızda muhatap dahi yok şu anda

Seda

Kendilerini Google reklamlarında Yetkili servis olarak tanıtıyorlar. Sakin para vermeyin bugün polisle gittim buraya bunları Tüketici Hakem Heyeti bile tanıdı. Çok kötü bir yer olduğunu çok kişinin şikayet ettiğini söyledi. Ticaret Bakanlığı, il ticaret müdürlüğü ve Tüketici Hakları'na şikayet ediniz ayrıca Fox ve Atv gibi kanallara bildirin ne kadar çok şikayet olursa Ticaret Bakanlığı tarafından idari para cezası öderler. Ortalığı boş bulmuşlar. Yeğenim avukat onunla savcılığa dilekçe verdim bugün sonuna kadar gideceğim. Sizlerde aynı yolu takip edin. İl ticaret müdürlüğü denetim tarafından şikayetler arttıkça para cezası veriyor aynı zaman şirketin faaliyeti de zamanla sona erecektir.

Semra

Bende aynı mağduriyeti yaşıyorum cihazımı almak istediğimde % 60 cayma bedeli istiyorlar ve bunu önceden belirtmemişlerdi belirtmiş olsalardı ona göre onaylayıp veya onaylamazdım mağdur durumdayım şu anda

Hanife

Ben de aynı sorunu yaşıyorum ve cihazımı iade etmiyorlar lütfen hep birlikte birşeyeler yapalım

Pınar

Bende aynı şeyleri yaşadım göndermiyorlar cihazımı

Byfix Servis Yanıltıcı Servis Ücreti Ve Zorunlu Ödeme Krizi

Murat