Byfix Servis Yüksek Voltaj Oksit Avukatların Hazırladığı Rapor

Ahmet
09 Eylül 23:53

Garantili Apple Macbook cihazımın mıknatıslı şarj kısmı bazen şarj alıyor, bazen almıyordu. İlk defa garantiye göndereceğim için yanılıp şaşırıp yetkili servis diye gönderdim (yetkili servis değiller). Cihazın arızası için aradılar ve cihazınız yüksek voltaja maruz kalmış, devreler oksitlenmiş, pil değişimi de yapılması gerek diyerek 19.500 TL fatura çıkardılar. E benim cihazım garantili ve pilinde en ufak bir sorun yok. Nedir bu fatura deyince, garanti bunu karşılamıyor deyip size biz avukatlarımız aracılığı ile bir belge göndereceğiz, siz bu belge ile zararınızı tanzim edeceksiniz, hem değişim yapmazsanız ekranınız bozulabilir gibisinden hazır metin senaryoyu söylediler. En geç iki hafta içinde iadenizi alırsınız gibi ikna çalışmaları derken tamam dedik. Demez olaydık. Tabi bir iş olduğunu anlayınca eş dost sorduk. İade için aradım ve şu cevabı aldım: aynı gün içinde iade yapamazsınız, yarın arayın. Eyvah, nasıl bir düzene girdik dedik tabi. Neyse, yarın aradık, yetkili birim size dönüş yapacaktır. (yarın bir daha; yetkili birim size dönüş yapacaktır) x5... Ara ara sonuç, hiçbir işlem yapılmadan 900 TL arıza tespit kargo falan. Artık ne olduğunu anladık. İtiraz edesimiz tuttu, ödeme yaparsanız cihazınızı gönderebiliriz. Cihaz esir bizde, fidye için pazarlık yapıyoruz gibi bir şey. Aklıma ekranınız bozulabilir sözü takıldı. Sonradan bu söz sanki tehdit gibi bir şeye dönüştü. Neyse, gönderin dedik. Bugün perşembe, cuma, salı gönderim var deyince aha da bizim cihaz tüm parçalarına ayrılmış hali gözümün önüne geldi. Sordum, hiçbir işlem yapmadınız değil mi? Hayır, tabii ki de para yatırmadığınız için hiçbir işlem yapılmadı. Dedirttim, ola ki yarın gerçek yetkili servise gönderdiğimizde garanti kapsamı dışına çıkarsa yasal yollara, ses kaydına falan başvuralım. Artık yavaş yavaş öğreniyoruz. Neyse, kargo geldi. O da ne kargo, yapılmayan işlem ücretine ilave kargo parası. Artık tamam dedik, gerekli manevi mercilere havalemizi yaptık. Artık iş bizden çıktı.

16 Eylül 12:13 (Şikayetten 6 gün sonra)

Byfix Servis  Özel Servis Muamması

Hülya