Boyner.com.tr Yanlış Ürün Gönderimi Sonrası Yaşanan Süreç

Henüz arayan eden yok. 2 kere müşteri hizmetlerini aradım. Merak etmeyin dönecekler şeklinde bilgi aldım. Dönmenizi bekliyorum.

İlk siparişimi iade ettim ve ücretimi geri aldım. Ardından 16 Şubat 2023 günü ürünün stoğa geldiğini gördüm ve tekrar sipariş verdim. Bana "bir daha benzer bir durum yaşanmaması için ürününüzü kontrol edip özenle hazırlayacağız" demişlerdi. Ben yine de ne olur ne olmaz diye siparişi verdikten yaklaşık 5-10 dakika sonra müşteri hizmetlerini aradım ve "bakın daha önce böyle bir sorun yaşadım, lütfen ürünü kontrol edin ve bana ona göre gönderin" dedim. Müşteri hizmetleri de bana "merak etmeyin, ilgili birimlere iletiyorum" dedi. Birkaç gün sonra kargo geldi. Kutuyu açtığımda, 43 numara ürün gönderdiklerini gördüm. Ayrıca kutusu yıpranmış ve ayakkabı defoluydu. Belki 3-5 kişinin elinde gezmiştir. Demem o ki Boyner.com.tr adlı şirket bu işi beceremiyor. Ben her defasında kargo getirip götürmekle uğraşıyorum. Dakikalarca telefonda konuşmak zorunda kalıyorum. Ayrıca paramı alıyorlar ve en az 1 hafta sonra iade ediyorlar. Burada burnuma pis kokular geliyor. Sonuç olarak paramı kullanmış oluyorlar ve hizmet veremiyorlar. Tam bir rezalet. Bu saatten sonra bu firmadan alışveriş yapmam ve yapanlara da engel olurum. Ayrıca kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla bu gibi paylaşımları sıkça yapacağım. Çok dikkatli olmanızı öneriyorum.

Aşağıdaki görselleri de incelesinler. Gerçi anlayacaklarını sanmıyorum ama. Her gün ya maille ya da telefonla konuşuyorum. Tek yaptıkları, "ilgili birimlere ilettik" demek. Çözüm? Çözüm nerede? Çözüm yok. Çünkü alışmışlar milleti bu şekilde uğraştırmaya.
Boyner.com.tr internet sitesinden indirime giren bir ayakkabıyı sipariş ettim. 20 Ocak cuma günü kargom geldi. Ancak 45 numara istememe rağmen, 40 numara ayakkabı yollamışlar. Burada hata olduğunu düşünmüyorum ya firmada çalışanların özverisizliği ya da ürünü iade edip indirimi kaçırmama neden olacak bir tutum. Hani 44 gelir, 43 gelir ve ben eyvallah bir hatadır diyebilirim.
Bunu böyle görmemin asıl sebebini açıklıyayım. Müşteri hizmetlerini aradım ve ürünün yanlış geldiğini ve eğer İzmir içinde bir mağazada varsa değiştirebileceğimi söyledim. Bu bilgi de internet sitesinde yer alıyor. "tüm Boyner mağazaları'nda değişim ve iade özgürlüğü" başlığı altında bu bilgiyi vermişler. Tabi mağazalarda da olmayabilir. Müşteri temsilcisi dedi ki, "yanlış ürün gönderildiği için mağazalardan değişim yapamayız, siz ürünü iade edeceksiniz bize ürün ulaşınca paranızı geri vereceğiz ve ürün fiyatında fiyat farkı olursa onun için de indirim kuponu vereceğiz."
Bu durumda ürün artık stoka gelmezse, benim indirim kuponumun bir değeri kalmıyor. Kendi yanlışları yüzünden beni hem uğraştırmış oluyorlar hem de ürünümü vermiyorlar. Bu süreç içerisinde paramla rezil olmuş oluyorum.
Elbette insan hatasıdır yanlış iş yapabilirler ve kötü niyetli bakmamak lazım ancak tepki göstermezsek mağdurluğumuzu kabul etmiş oluyoruz.
Firmadan beklentim, bu hatayı en kısa sürede çözmeleri.