Ali sonuçtan hiç memnun değil

06 Nisan 2023 00:38

2016 yılı mayıs ayında almış olduğum buzdolabı 07.03.2023 tarihi itibarıyla buzluk kısmından alarm vermeye başladı. İlk olarak 15.03.2023 tarihinde Bosch’tan yetkili servis talebinde bulundum. Tüm bu süreçte evime 8 defa yetkili servis geldi. Her geldiğinde aşağıda yer alan parçalar değişti. Bir çözüme ulaşamadım. Geçen hafta termo koyuldu birkaç gün önce alındı. Sonuçları fabrika ile paylaşıldı.

Değişen parçalar: ana kart, Switch, termik sensör, ntc sensörü, ekran ve kartı (gelen kart arızalı çıktı, geri söküldü.)

Bu süreçte yetkili servis fabrika yetkilileri ile defalarca durumla ilgili görüştü, fabrika yetkililerinin söylediği her şey yapılmasına rağmen cihazdaki arıza giderilemedi. Buzdolabının kurcalanmadık yeri kalmadı, orijinalliği bozuldu. Cihazda fabrikasyon bir arıza olduğu aşikar. Bu tamir süreci ile daha fazla uğraşacak ne maddi gücüm var, ne psikolojik gücüm var.

Bu süreçte iş yerimden devamlı izin almak durumunda kaldım, alarm sesi nedeniyle komşularımızla problem yaşadık, gece uykularım bölündü, psikolojimiz bozuldu, maddi ve manevi olarak yıprandık. 2 defa buzdolabımı boşaltmak zorunda kaldım, aldığım ürünler kullanılamaz hale geldi. Şu an ramazan ayındayız ve ben evime saklamak üzere gıda alamaz duruma geldim. Alarmı çalacak diye evden çıkamaz duruma geldik, dışarıdan eve her döndüğümüzde buzdolabının alarmını çalar vaziyette buluyoruz.

Başka malzemeler de değiştiği takdirde ürünün düzeleceğinden şüpheliyim. Tüm malzemeler değiştikten sonra sizce sıfır ürün almaktan farkı kalıyor mu? Ürünün şu an muadilinin piyasa değeri 20.000 TL. Daha da bu gidişatla değişecek çok malzeme olacak, sıfır ürün almaktan hiçbir farkı kalmayacak, henüz 7 yılına dahi girmemiş bir ürün çöp müdür sizce (aktif olarak 5.5 yıldır kullanılıyor), ürünün verimli kullanım süresi 10 yıl olarak bildiriliyor.

Bir dünya markası olan Bosch firmasının mağduriyetimi gidereceğine inanıyorum. Evimdeki diğer ürünlerde Bosch marka, çevreme Bosch ürünlerini hep tavsiye etmekteydim, fakat şu an tereddütteyim.

Sonuç ve talebim: evime daha fazla defalarca servis gelip gitmesini kabul etmiyorum. Buzdolabının yetkili servise tamire gidip de evde buzdolabı olmadan yaşayacak durumda da değilim. Ramazan ayında yeterince mağdur oldum. Ürün fabrikasyon hatalı olduğundan ve yetkili servis 8 kez gelmesine ve Bosch genel merkezi’ne danışılmasına rağmen arızası dahi tespit edilememiş olduğundan, çözüme ulaşılamadığından yeni bir buzdolabı verilmesidir.

10 Nisan 2023 13:17

İyi günler. 40 gündür buzdolabının tamir edilmesi ile uğraşıyoruz. Bugün servis 10. Kez evime geldi. Bosch Genel Merkezi'nden panç off pense ile ölçüm videosu istenilmiş. Gelen servis pense ile boruyu deldi. Ölçüm yaparken delinmesi normalmiş öyle dediler. Buzdolabının fişini çekip gitti. Buzdolabının azıcık soğutması vardı ondan da olduk. Evi gaz kokusu kaldırdı. Konu ile ilgili Yetkili Departmandan Rezzan hanım ile görüşüldü. Bana hala onarım öneriliyor. Buzdolabının içindeki ürünlerim 3. Kez çop olacak. Rezzan hanım yardımcı olmadı. Ben tamir işlemini kabul etmiyorum. Bir an evvel değişim talep ediyorum. Ürün fabrikasyon hatalıdır. Yardımcı olunmuyor. Rezzan hanımla değil, daha yetkili bir yönetici ile görüşmek istiyorum. Lütfen bana ivedi bir şekilde yardımcı olunuz. Bana halen tamir edilebileceği söylenilen bir cihaz için değişim olmaz diyor Rezzan hanım. Aksi takdirde maddi ve manevi tazminat davası açacağım.

Ek
06 Nisan 2023 11:02 (Şikayetten 10 saat sonra)

07 Nisan 2023 23:28

06.04.2023 günü saat: 11.57’de Bosch Genel Merkez’den Rezzan hanım aradı. Problemleri sordu, şikayetlerimi ilettim. Beni başka bir teknik personel gönderecekleri yönünde telkinde bulunuldu, yetkili servis gönderilmesi hususunda beni ikna edici konuşmalar yapıldı. Problemin teknik personel gelse de giderilemeyeceğini, buzdolabının kusurlu hatalı üretim olduğunu ilettim. Bana 8 kere servis gelmesinin normal bir süreç olduğu söylendi. Bu buzdolabı en fazla 1 günde üretilmiştir, bir otomobil fabrikası 1 günde 450 otomobil üretiyor, bir arabanın motoru tamir edilse veya komple boyansa en fazla 1 hafta sürerdi. Şu an bu mesajı 07.04.2023 günü saat: 23.15’te yazıyorum. Rezzan hanımla görüşme sonrası kimse arayıp sormadı. Ve buzdolabımdaki ürünler bozulmaya, çözünmeye başladı. Akşam 21.51’de alarm yeniden çaldı. Aldığım nimetler şu mübarek ramazan ayında çöp olmaya devam ediyor. Moralimiz son derece bozuk. Bosch gibi isim yapmış bir markaya hiç yakışmayan bir durumla karşı karşıyayız. Bugün arızanın 30. Günü. Artık tahammül edecek gücümüz kalmadı. Ürünün fabrikasyon hatalı olduğu ortadadır. 8 kere yetkili servis gelip de problemler Bosch genel MERKEZİ’indeki teknik personele danışılmasına rağmen ürünün arızası dahi tespit edilemediyse, bunca malzeme değişip de problem giderilemediyse bu ürünün fabrikasyon hatalı olduğunun en büyük kanıtıdır, buzdolabında değişecek parça kalmadı, her yeri kurcalandı. Bosch firmasından talebim yetkili servis gönderilmesi değildir, bir an önce yeni bir buzdolabı ile değişim sağlanmasıdır. Artık bu yönde bir gelişme olmazsa yasal temsilcim ile gerekli yasal yollara başvuracağım.

10 Nisan 2023 12:58

İyi günler. 40 gündür buzdolabının tamir edilmesi ile uğraşıyoruz. Bugün servis 10. Kez evime geldi. Bosch Genel Merkezi'nden panch off pense ile ölçüm videosu istenilmiş. Gelen servis pense ile boruyu deldi. Ölçüm yaparken delinmesi normalmiş öyle dediler. Buzdolabının fişini çekip gitti. Buzdolabının azıcık soğutması vardı ondan da olduk. Evi gaz kokusu kaldırdı. Konu ile ilgili Yetkili Departmandan Rezzan hanım ile görüşüldü. Bana hala onarım öneriliyor. Buzdolabının içindeki ürünlerim 3. Kez çop olacak. Rezzan hanım yardımcı olmadı. Ben tamir işlemini kabul etmiyorum. Bir an evvel değişim talep ediyorum. Ürün fabrikasyon hatalıdır. Yardımcı olunmuyor. Rezzan hanımla değil, daha yetkili bir yönetici ile görüşmek istiyorum. Lütfen bana ivedi bir şekilde yardımcı olunuz. Bana halen tamir edilebileceği söylenilen bir cihaz için değişim olmaz diyor Rezzan hanım. Üstelik yetkili servisin hatası nedeniyle kendilerinin deldiği gaz ve Moto için 4200 TL para talep ediyorlar. Aksi takdirde maddi ve manevi tazminat davası açacağım. "6502 sayılı Tüketicinin Korunması hakkında Kanunun “Satış sonrası hizmetler” başlıklı 58. Maddesinin birinci fıkrasında; “Üretici veya ithalatçılar, ürettikleri veya ithal ettikleri mallar için Bakanlıkça belirlenen kullanım ömrü süresince, satış sonrası bakım ve onarım hizmetlerini sağlamak zorundadır.” hükmü yer almaktadır. 13.06.2014 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Satış Sonrası Hizmetler Yönetmeliğinin “Üretici, ithalatçı ve satıcının sorumluluğu” başlıklı 14 üncü maddesinin beşinci fıkrasında da; “Garanti süresi bittikten sonra ise kullanım ömrü süresince bakım ve onarım hizmetlerini üretici veya yeni ithalatçının sunması zorunludur.” hükmü yer almaktadır. Ticaret Bakanlığı tarafından ürünler için belirlenmiş olan kullanım ömürleri ise Satış Sonrası Hizmetler Yönetmeliği ekinde yer alan 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması hakkında Kanun Gereğince Satış Sonrası Hizmet Verilmesi Zorunlu Olan Tüketici Ürünleri Listesi’nde belirtilmiştir. Garanti süresi dolmuş olsa bile, eğer o ürün için belirlenen kullanım ömrü dolmamışsa, üretici – ithalatçı – satıcı ürünün tamir edilip onarılmasını sağlamak zorundadır. Bu yükümlülük de yetkili servis tarafından yerine getirilir. Tabii bu tamir ve onarım ücreti karşılığı yapılacaktır. Eğer ürün tamir edilemeyecek şekilde arıza yapmışsa, yetkili servisin bu yönde rapor tutması halinde, üretici – ithalatçı – satıcı belirli bir ücret karşılığı ürünü muadil yenisiyle değiştirmek zorundadır."

10 Nisan 2023 13:55

Yetkili servis az dahi çalışıyor olsa da istenilen ölçümü yaparken boruyu deldi tüm gaz boşaldı, buzdolabımız tamamen kullanılamaz hale geldi. Fişi çekik vaziyette duruyor. İçindeki nimetler şu ramazan ayında mübarek günde çürümeye terk edildi. Ramazan ayında Bosch beni mağdur etti.

11 Nisan 2023 16:08

Konu ile ilgili olarak başka bir yetkili ile dün görüşme sağlamıştık. Dün akşam veya bugün dönüş yapılacağı bildirilmişti. Bugün çağrı merkezine 3 kez not bıraktım; fakat tarafıma herhangi bir dönüş yapılmadı. Çok mağdur oldum, Ramazan ayında buzdolapsız kaldım, evde bir bebeğimiz ve bir çocuğumuz var, çocuklarım hasta, antibiyotiklerin buzdolabında saklanması gerekiyor ve bayağı sıkıntıya girdim. Tarafıma 11.04.2023 günü saat: 16.00'ya kadar hiçbir dönüş sağlanmadı. Bu gidişatla Tüketici Hakem Heyeti'ne ve Tüketici Mahkemesi'ne, maddi ve yaşadığım bu mağduriyetlerden dolayı manevi tazminat davası açmak, yargı yoluna gitmek durumunda kalacağım.

11 Nisan 2023 16:52

Konu ile ilgili Başak hanım dönüş yaptılar, gerekli görüşmeleri sağlayıp yeniden dönüş yapacaklarını ilettiler

13 Nisan 2023 04:51

13.04.2023 saat: 04.15 - Tarafıma henüz çözümleyici bir dönüş sağlanmadı. En son Bosch Genel Müdürlüğü, Bölge Müdürlüğü'ne sorulduğunu iletmişti, neden sorulduğunu da anlamış değilim. Bu yaşatılanları hak etmiyoruz. Dışarıda teknik anlamda sorduğum başka Bosch servisleri dahil kime sorduysam yetkili servisin baştan beri amatörce yanlış hareket ettiği, bugüne kadar Bosch Genel Müdürlüğü' ne sorulmasına rağmen arızayı tespit edilemediyse motor değişse dahi yüksek ihtimalle düzelemeyeceği, ürünün kusurlu ayıplı olduğu ifade ediliyor. Eğer ki bu gönderiyi videoyu bir yetkili görüyorsa elini vicdanına koysun, kendini yerimize koysun, evinde buzdolabının bu halde olduğunu düşünerek değerlendirsin.

13 Nisan 2023 05:04

Son mesajım ile ilgili video

10 Haziran 11:22

Bir daha evime Bosch koymam. Çevreme de önermeyeceğim. Ürün aynı şekilde devam etti. En sonunda buzdolabını çöpe attık. Bir daha almam, aldırtmam. Bosch=ÇÖP

Buse sonuçtan hiç memnun değil

Buzdolabım Sürekli Donma Sorunu Yaşıyor, Çözüm Sunulmuyor

Buse
31 Ağustos 13:09
Buzdolabım Sürekli Donma Sorunu Yaşıyor, Çözüm Sunulmuyor
buzdolabim-surekli-donma-sorunu-yasiyor-cozum-sunulmuyor-1.jpg

Bosch Buzdolabında Yüksek Onarım Ücreti Ve Yetersiz Garanti Mağduriyeti

Berke
21 Kasım 22:31
Hüseyin sonuçtan hiç memnun değil

Bosch KGN56VW30N Buzdolabında Kronik İç Aydınlatma Sorunu Ve Mağduriyet

Hüseyin