Bim Peripella Tam Bir Tağşiş Örneği
9.947görüntülemeBu saydigimuru kere ek olarak ayçiçek yağı diye satılan ancak içerisinde Allah bilir kaç çeşit yağ karışımı olduğu belli olmayan ve ısınınca bazen Mısır bazen balık gibi kullanılmış trans yağ misali koku veren sıvı yağlar da aynı durumda... Yalnız Bim marketlerde de değil birçok zincir marketlerde satılan ürünler aynı durumda. Periyodik hale gelen haftalık zam, fiyat artışı politikaları yetmezmiş gibi. Gramaj oyunu ve ürün içeriğinde yapılan tağşiş hile yoluyla daha fazla kazanç elde etme yoluna giderek bir nevi Gizli zam yapmış ve para hırsı ile tüketiciyi aldatmış oluyorlar.
Bim marketlerde satılan Peripella kahvaltılık sürülebilir çikolata ürünü aldık ama almaz olaydık. Ürün üzerinde yazan kakao miktarı tamamen yalan! Üründe bariz yağ ve şeker tadı varken çikolata tadından eser yok. Eskiden kaliteli markaların ekonomik alternatifi olarak gördüğümüz Bim marketlerde bulunan süt, peynir, krem çikolata vs. Bir çok üründe kalite ve gramaj düştüğü ve tağşiş yapıldığı belli. Süt alıyoruz süt tadı yok. Ekmek her markete gidişimde bakıyorum gramajı biraz daha azaltılmış. Şekline baksan nimete hakaret ediyorlar sanki. Yoğurt desen yoğurttan çok plastik gibi tadi var basmışlar jelatini al sana yoğurt şimdi de kahvaltılık krem çikolata ürünü çikolata tadı ile alakası yok. Vay efendim kakao miktarı %7 küsur bir şey yazmışlar ama yersen (! )