26 Ekim 2019
#12853742

Başkent Doğalgaz 'ın Haksız Kazancı

Başkent Doğalgaz faturadoğal gaz saatini hiçbir ücret talep etmeden değişim yaptılar ve aradan geçen zaman sürede 1600 TL borç kağıdı gönderdi ve Başkent Doğalgaz'a giderek neden sorduğumda sayacını eksik okumuş bunu ödemek zorundasın yoksa icra yolu ile alınarak tehdit etmişlerdir. Faturalarım eksiksiz yatırılıp sayaç o eksik okuduğu için bu borç çıkmış ve bu borç 1300 TL indirerek 12 taksite bölmüşler faturama yansıtmışlar. Önümüzden gelen kış ben ödeyemiyorum. Allah rızası için yardımcı olur musunuz psikolojim bozuldu. Bina sakinlerinde sadece borç bana gelmiştir çocuğum okul masraflarına yetişemiyorum sayın cumhur başkanım siz gariban babasısınız bana yardımcı olun.

Gülay Gülay 6.432 Okunma 2
Yorum Yap

Cevaplar

  • Gülay06 Kasım 2019

    Başkent gaz yetkilileri her 2 ayda saat kontrolü ne gelen arkadaşlarda var o zaman sıkıntı onlar eksik okudun bilmiyorlarmiymis ben ne den onların eksik yaptığı işin hatasını ben çekiyorum her kontrol edildiler normal denilerek gidiliyor sizin hatanızı ben neden çekiyorum yapılması gereken ne ise yapılmasını rica ediyorum

  • Başkent Doğalgaz Temsilcisi05 Kasım 2019

    Değerli müşterimiz, 10855960 numaralı tüketim noktasında takılı bulunan 3869811 numaralı sayacın 28.03.2019 tarihinde değiştirildiği; sayaç değiştirildikten sonra Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğünce incelemeye alındığı görülmüştür. 3516 sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu ile Ölçü ve Ölçü Aletleri Muayene Yönetmeliği’nin ilgili maddeleri gereğince yapılan muayene sonucunda sayacın HATALI çalıştığı ve izin verilen hata payı oranı düşüldükten sonra % 51,810 eksik ölçüm yaptığı belirlenmiştir. Yapılan tüketim incelemesine istinaden değişimi yapılan sayacın değişim öncesi 02.05.2018-28.03.2019 tarihleri arasında 955,355 m3 kullanım kaydettiği görülmüş ve eksik ölçüm yaptığı belirlenen % 51,810’luk kısmı hesaplanarak 1.034,197 m3 eksik tüketim kaydettiği anlaşılmıştır. Bu nedenle 1.034,197 m3 karşılığı 1315,287 TL borç tahakkuk edilmiştir. Tahakkuk edilen bedel 12 taksite bölünmüş olup taksit tutarları periyodik okumalarınızla birlikte oluşan tüketim faturalarınıza eklenecektir. Tahakkuk edilen bedel kullanımı yapılan ancak sayacın eksik ölçmesi nedeniyle tahakkuku yapılamayan tüketimin bedel olup ödenmesi gerekmektedir. Bilgilerinize sunarız. Saygılarımızla BAŞKENTGAZ

  • Gülay31 Ekim 2019

    Başkent gaz 10 yıl geçmiş diye doğalgaz saat değişimi yaptı bina sakinlerinde toplam 10 saat değişimi yapıldı bana neden borç geldi onlara gelmedi gerekçe ise sizin saat eksik okumuş senin her ay saat kontrolü yapılıyor bu arakadaş lar çözemedulermi şikayet yaptım halen bekliyorum ve 3 gün önce ayak bileğim kırıldı ve ödemekte sıralanacak benim ricam gereken ne işe yapılmasını istiyorum Saygılar

  • Başkent Doğalgaz Temsilcisi26 Ekim 2019

    Sayın Abonemiz; Talebiniz bizlere ulaşmıştır.Konu ile ilgili inceleme yapılıp tarafınıza dönüş sağlanacaktır. Bilgilerinize sunarız Saygılarımızla. BAŞKENTGAZ

Ziyaretçi Yorumları