Başkent Doğalgaz Eksi Bakiye Adı Altında Sözleşme Feshi!
1.003görüntülemeSayın Abonemiz; Talebiniz bizlere ulaşmıştır.Konu ile ilgili inceleme yapılıp tarafınıza dönüş sağlanacaktır. Bilgilerinize sunarız Saygılarımızla. BAŞKENTGAZ
Değerli Abonemiz, 14 yılını tamamlamış arızalı ve her halükarda 20 yılını tamamlamış eski ön ödemeli elektronik sayaçların, Doğal Gaz Dağıtım Sektörü Bağlantı ve Hizmet Bedellerine İlişkin Usul ve Esasların "Sayaçların değişimi" başlıklı 11 inci maddesinin üçüncü fıkrasında yer alan "Dağıtım şirketi tarafından müşteri talebi olmaksızın; teknik arıza sebebiyle kullanılamaz durumda olan sayaçlar için 14 (ondört) yılını doldurmuş olmak, diğer hallerde ise 20 (yirmi) yılını doldurmuş olmak kaydıyla; mekanik sayaç ön ödemeli veya mekanik sayaçla ya da ön ödemeli sayaç mekanik veya ön ödemeli sayaçla değiştirilebilir. Bu kapsamda dağıtım şirketi tarafından ilgili müşterilerden sayaç ve sayaç değişim bedeli alınmaz" hükmüne uygun olarak mekanik sayaçlarla değişimi sağlanmaktadır. Mekanik sayaçlardan alınan güvence bedeli ; DOĞAL GAZ PİYASASI DAĞITIM VE MÜŞTERİ HİZMETLERİ YÖNETMELİĞİ Güvence Bedeli Madde 39 —(Başlığıyla birlikte değişik:RG-06/08/2004-25545) Dağıtım şirketi, alacaklarını garanti altına alabilmek amacıyla, mekanik sayaç kullanan abonelerden abonelik sözleşmesinin imzalanması sırasında bir defaya mahsus olmak üzere güvence bedeli alabilir. Ancak ön ödemeli sayaç kullanan abonelerden güvence bedeli alınmaz. Güvence bedeli, doğal gazı fiilen kullanmak üzere sözleşme yapan kişilerden veya bunların yetkili temsilcilerinden alınır. Güvence bedelleri ile bunların hesaplanmasına ilişkin usul ve esaslar, her yıl tarife önerisi ile birlikte dağıtım şirketi tarafından Kuruma önerilir ve Kurul tarafından belirlenir. Mal ve/veya hizmet üretim amaçlı doğal gaz kullanan aboneler ile serbest tüketiciler güvence bedeli olarak nakit yerine banka kesin teminat mektubu da verebilir. (Değişik fıkra:RG-27/5/2016-29724) Abonelik sözleşmesi sona eren veya müşterinin muvafakati ile mekanik sayacı ön ödemeli sayaç ile değiştirilen abonenin, dağıtım şirketinde bulunan güvence bedeli, tüm borçların ödenmiş olması ve nakit olarak alınan güvence bedellerinin ise ilgili mevzuat çerçevesinde güncelleştirilmesi kaydıyla, abonelik sözleşmesinin sona ermesine ilişkin talep tarihinden itibaren en geç on beş gün içerisinde aboneye veya onun yetkili temsilcisine iade edilir. Serbest tüketicilerden güvence bedeli alınıp alınmayacağı ve koşulları imzalanacak sözleşmeler kapsamında serbestçe belirlenir. Bilgilerinize sunarız Saygılarımızla BAŞKENTGAZ
Başkent Gaz 19/11/2019 tarihinde başlangıcı yapılan sayaç eksi bakiyede denilerek 07/02/2021 tarihinde sözleşme fesih ediliyor. Yaşamadığım evde eksi bakiyeye nasıl düşer sayaç bir de borç fatura çıkıyor. Bu nasıl bir saçmalıktır. Lütfen bu konuda geri dönüş yapılsın. Kış günü yeni abonelik için 650 TL isteniyor. El insaf hiçbir bilgi verilmeden bu yapılamaz.