Bahçeci Sağlık Grubu Tüp Bebek Ücret Politikası

Tüm bilgilendirme yapılığı belirtilir fakat sonrasında fiyatlar değiştiğinde "fiyatlarımız güncellenmiştir aradaki farkı ödemeniz gerekmektedir"seklinde bilgi tedavi sureci içerisinde iletilir. Tedaviye başlayan hastaya sürekli ekonomik durumunu kontrol. Edilmesi psikolojik olarak anlatılır. Burada asil. Sorumuz zaten donuk olan bir embriyonun 1 ay sonra transfer edileceği bilinerek sadece donuk kaldığı sure değil nasıl 1 yıllık dondurma ücreti alep edildiği yönündedir. İndirim yapılacağı belirtilerek 1 yıllık dondurma ücretinde %10 indirim yapıp tedaviye başladıktan sonra tedavi ücretinin artacağını bilmek fiyat politikanızı değiştirmez. Sonuç olarak talebimiz mevcut embriyonun transfer edileceğini bile bile 1 yıllık ücretin talebi ve fiyatlarda tedavi esnasında yapılan değişiklikler basiretli bir tüccar olmadığınızın göstergesidir.
04.2022 Bahçeci Tüp Bebek Merkezi'nde ilaçlar hariç paket fiyat üzerinden anlaşarak tedaviye başladık. Bu tedavide 1 adet embriyo oluştu. Sonrasında rahim dinlendirme adı altında yine ücret ödedik (bu ödeme takip ve tahliller için dendi) kan tahlillerim nedeniyle haziran ayına tedaviye başlayamadık. Temmuz ayında muayene sürem geçti diye muayene ücreti istendi. Ödeyip yetkiliye şikayet (havuza geçtiğim için) edince görevlinin tecrübesiz olduğu, yanlışlıkla aldığı belirtilerek ödediğim bedel geri iade edildi. Transferde rahimle ilgili sorun olmasın diye talep üzerine rahim filmi çektirdim. 08.2022'de havuz için tekrar tedaviye başladık. 10.2022'de 2 adet embriyo oluştu. Bu iki adet embriyonun transfer günü önceden dondurulup bekleyen 1 adet embriyo için eşimle ben bir odaya alınarak pazarlama yetkilisi tarafından 1 yıllık dondurma ücreti ödememiz için ikna edilmeye çalışıldık.
Ayrıca başta anlaştığımız ücretin üzerine ilaç fiyatlarındaki artışlar vs mesnet gösterilerek ek 1400 TL bedel ödedik. Transfer yapıldı ama çıkarken 1 yıllık ücretini ödemedik diye embriyonun imhası dahil bir sürü evrak imzalattılar. Gebelik gerçekleşmeyince kalan 1 adedi için doktorum aradı. Kalanın imhası için mecburen imza verdiğimizi söylediğimde imhanın olmadığını belirterek konuşmak istedi. Fakat konuşmaya gittiğimizde bizden transferi gerçekleşecek embriyo için 1 yıllık dondurma ücretini talep ettiklerini söylediler.
Max 1 ay içerisinde transfer edilecek embriyo için talep edilen bedelin haksız kazanç olduğunu belirterek makul bir açıklama istediysek de bu tutarı almaları gerektiğini belirtip durdular. En son yetkililer tekrar inceleyip döneceklerini belirttiler ve bize verdikleri cevap 1 yıllık dondurma ücreti+yeni tedavi tutarında %10 indirim, başkada bir şey yapamayız deyip konuşmayı sonlandırdılar. Özetle Bahçeci tüp bebek merkezi paket fiyat adı altında anlaşıp müşterilerini paralarını havuz olarak değerlendirmekte ve yaptıkları her işlem sonrası şu kadar paranız kaldı bu kadar daha ödemeniz gerekmekte demekteler.
Bu da yetmiyormuş gibi yaklaşık 4 aya bir fiyat değişikliği yapmaktalar. Ola ki tahliller vs süre içerisinde işleminizi hemen sonlandırmazsanız aralarda sürekli farkları ödemeniz gerekiyor. Ben şikayetimi ilgili bakanlığın kontrollerini gerçekleştirmesi yönünde yaptım. Doktorumdan çok ama çok memnundum ama kurumun tutumu ve davranışı zaten zor olan süreçte insani iyice yıpratmaktadır.