Aydem Perakende Elektrik Faturasında Yapılan Yanlışlık!

22 Aralık 2022

Aydem'den şikayetçiyim; babam i** k** kurumun 80000011223402 sözleşme numaralı elektrik abonesidir. Babam (76 yaşında) annem ile birlikte abonesi olduğu adresi yazları yazlık olarak kullanmaktadır. Elektrik saatini okumaya gelen Aydem personeli elektrik sayacında sayacın aşırı tüketim kaydettiğini beyan etmiştir. 07/09/2022 'de babama gelen faturada ciddi şekilde yanlışlık yapıldığını ve geçmişe ait 51.665 TL tutarında fatura düzenlendiğini fark ettim.

Aydem Fethiye Müdürlüğü'ne babam ile giderek sayacın aşırı tüketim yaptığını beyan ettik. Fethiye Aydem Müdürlüğü de bize sayacın ya aşırı tüketim yaptığını ya da yanlış okunduğunu söyleyerek dilekçe vermemizi söyledi. 20/10/2022'de dilekçeyi Aydem Fethiye şubesine vererek; kurumun 80000011223402 sözleşme numaralı elektrik abonesi olarak sayaç okunması sırasında sayacın tüketici Endeksi 50000 kwh ilerlemiş olduğu için düzenlenen, 07/09/2022'de tarafımıza gelen faturada ciddi şekilde yanlışlık yapıldığını söyledik.

Yanlışın kaynağı ; ya sayacın aşırı tüketim kaydetmesi ya da yanlış okuma sonucu olduğunu belirterek, yanlış faturada yapılan yanlışlığın düzeltilerek tarafımıza bu konuda bilgi verilmesi istedik. Aydem bu konuda bize bilgi vermeyip ve bu konuda inceleme yapmayarak 2022/1431722 esas ile 66.000 TL icra davası açtığını avukatları kanalı ile öğrendik. Şimdi soruyorum;

1. İki yaşlı insan yalnızca yazları 4 ay kullandığı meskene bu kadar fahiş bir faturası gelmesi normal midir? 2. İtiraz dilekçesine resmi bir cevap vermeden icra dosyası açmak normal midir? 3. Bu ülkede hukuk yok mudur? 4. Yalnızca emekli aylığı ile geçinen bu yaşlı insanları yanıltmak değil de nedir? Buradan Aydem başta olmak üzere tüm yetkililere sesleniyorum bu mağduriyetin bir an önce giderilmesini talep ediyorum.

Aydem Perakende Şikayetvar üye markasıdır
Cevaplandı
Ortalama Cevaplama Süresi 11 dk 38 sn
Aydem Perakende Logo
22 Aralık 2022 15:23

Değerli Müşterimiz, Başvurunuz incelenmiş olup, başvuruda bulunduğunuz konu hususunda işlemlerinizin sağlayabilmemiz için aboneliğinize ait tesisat numarası veya sözleşme hesap numarasını bizimle paylaşmanızı rica eder, Enerji dolu günler dileriz.

Deniz
22 Aralık 2022 15:44

Sayın yetkili İlhan Kurt Tesisat no:800001122402 En kısa süre içerisinde mağduriyetimizin giderilmesi dileğiyle

Aydem Perakende Logo
22 Aralık 2022 15:45

25 Mayıs

Aydem elektrik a. Ş. 800005670990 sözleşme hesap numarasıyla yeşil Mah 622 sk no** adresindeki **Eczanesi ünvanlı iş yerim için 30.12.2019 ve06.01.2020 tarihlerinden otomatik ödememden 2 adet elektrik kullanım bedeli almış (dekontları ektedir). İncelemeler sonucunda 30.12.2019 tarihinde alınan 2754....

Aydem Perakende Ödeme Yapılmadı

25 Ocak

Denizli Saltak Aydem şubesine 810000353715 sözleşmeli hesabın devri nedeniyle iade bedelini almak üzere 25 kasim 2022 tarihli abone servisinde 1. Masadaki erkek personeliniz ve 18 Ocak 2023 tarihli 3. Masadaki ay*** hanıma dilekçe ve IBAN doldurdum ve son olarak 24 Ocak 2023 tekrar a*** hanıma gidip...

Aydem Perakende Güvence Bedelini Yaptırmıyor

1 hafta önce

Denizli ili Sarayköy ilçesinde evim vardır. Aydem elektrik aboneliğim olan 810001589*** numaralı sözleşmeyi evimde bulunan kiracının elektrik aboneliğini üzerine alması için kapattım. Güvence bedeli olan paramı Aydem şirketi geri yatırmadı. Paramı iade etmemiştir. Daha önce de elektrik aboneliğini ...

1 Yorum

Fırat

Merhaba, biz de Denizli Acıpayam'da çok benzer bir durum yaşıyoruz. Elektrik saatinin pili bittiği için okunmamış ve endeks kafalarına göre yazılmış. Konusu geçen yer bir tarla ve sadece bir su motoru var. Kışın kar yağarken sulama yapmışız gibi tüketim yazmışlar.

Aydem Perakende Şikayetvar üye markasıdır
Cevaplandı