Eftal sonuçtan hiç memnun değil

Arçelik Yetkili Serviste Yapılan Yanlış İşlem

17 Kasım 2023 18:35

1. Arçelik marka kurutma makinemin zaman zaman çalışırken değişik bir ses çıkarmaya başlaması üzerine 08.10.2023 tarihinde servise müracaat ettim. 2. 10.10.2023 tarihinde İmar Dekorasyon Tek. Ser. San. Ve Tic. Ltd. Şti. Den bir ekip gelerek makineyi inceledi. İnceleme esnasında bahse konu arıza sesi çıkmadığı için makineyi serviste kontrol etmek üzere teslim aldılar. 3. 13.10.2023 tarihinde teknik servis arayarak makinenin tambur yatağının arızalı olduğunu, parça değişimi ve bakım ile beraber 1100 TL. KİK masrafı olacağını belirterek onay istediler. Tamiratı kabul ettim. 4. Makine 16.10.2023 tarihinde teslim edildi. 13.11.2023 tarihine kadar makinede herhangi bir sorun çıkmadı. Aynı sesin tekrar çıkmaya başlaması üzerine yeniden servis talebinde bulundum. 5.16.11.2023 tarihinde aynı servisten aynı ekip yine geldi. Bu sefer kondenser pompası ses yapıyor onun değişmesi lazım dediler. Bu durumda ben makine servise gittiği halde bu aynı arızayı neden daha önce tespit etmediniz ve gereksiz parça değişikliği ve bakım masrafı çıkartarak beni zarara uğrattınız diyerek ücretli parça değişimini kabul etmedim. 6. Yetkili Arçelik Servisinin parça değiştirip, bakım yapıp sonrasında aynı arıza devam edince bu sefer ücret karşılığında başka parça değiştirmeyi teklif etmek suretiyle yaptığı işlemin doğru olmadığını düşündüğüm için Arçelik Müşteri Hizmetlerine müracaat ettim. 7. Arçelik Müşteri Hizmetleri, 17.11.2023 tarihinde telefon ile arayarak, yapılan inceleme sonucunda yetkili servisteki teknisyenin de görüşü alınarak yapılan işlemin uygun olduğunu tarafıma bildirdi.
8. Yukarıda özetlenen tamirat işleminde;
a. Arçelik firmasının şikayete konu olan işlemi kontrol ettirmek için bilirkişi olarak görev yapacak bir görevlisi yok mu da sadece hatalı işlemi yapan servisin ifadesine göre karar veriyor? Müşterinin ifadesine neden itibar edilmiyor? Hatalı işlem yapan teknisyen ve servis hatasını kabul eder mi? B. Makineyi başka bir yetkili servise kontrol ettirmek gibi bir uygulama neden yok? C. Arçelik firması sesin farklı bir parçadan kaynaklanabileceğini belirtiyor. Ben aynı zamanda makineme bakım yapıldığı için ayrıca 735 TL. Ödedim. Peki, bakım yapılırken arıza yapması muhtemel parça varsa neden tespit edilip gereği yapılmadı? Arçelik’te bakım, sadece makinenin tozunu almak ve temizliğini yapmaktan mı ibaret? Öyleyse böyle bir bakım için 735 TL. Çok değil mi? Ç. Arçelik'te bu konudaki sorularımı dikkate alacak bir yetkili yok mu?

18 Kasım 2023 16:29 (Şikayetten 21 saat sonra)
18 Kasım 2023 16:58

Müşteri ile rutin olarak yapılan bir görüşme oldu. Görüşmede herhangi bir gelişme sağlanmadı. Şikayetim devam ediyor.

20 Kasım 2023 09:48

Arçelik firması müşteri memnuniyeti konusunda önceki yıllardaki gibi değil. Günümüzde, malzememi satarım sonrası beni ilgilendirmez anlayışı içinde. Servisin hatalı değiştirdiği 280 TL. Lik parçayı tazmin etmekten kaçınan fir firma.

21 Kasım 2023 13:45

Müşteri memnuniyeti Arçelik firmasının umurunda değil. Tüketici bilinçlendikçe o zaman bunun farkına varacaklar. Arçelik'ten ürün almadan önce bir kez daha düşünmeli.

23 Kasım 2023 15:55

Nasıl bir alışkanlık oluşmuşsa sanki ülkede benzer ürünler üreten başka firmalar yokmuş gibi, sanki bedava veriyorlarmış gibi yıllardır koşa koşa Arçelik ürünleri satın aldım. Doğrusunu söylemek gerekirse ürünler konusunda ve satış sonrası hizmet konusunda önemli bir sıkıntı da yaşamadım. Hatta birkaç yıl önce üretim hatalı olarak kabul edilen buzdolabım Arçelik tarafından yenisi ile değiştirildi. Ancak günümüzde Arçelik firması bu eski anlayışından çok uzakta. Şu anda firma ile anlaşmazlığa düştüğümüz konunun maliyeti sadece 280 TL. Ben haklı olduğuma inanıyorum. Bilinçli tüketici kavramını yerleştirmek anlamında ısrarla mücadelemi sürdürüyorum. Haklılığımı kesin olarak ispatlayamasam bile 280 TL. Lik küçük bir maliyetin koskoca Arçelik tarafından firma itibarı için rahatlıkla tazmin edilebilmesi gerektiğini düşünüyorum. Ancak Arçelik firması günümüzde böyle düşünmüyor. Ne şikayet platformları, ne e-posta adresine şikayet, ne müşteri iletişim hattına şikayet hiç umurlarında değil. Bir hafta geçti bir kez formalite için yapılan, çözüm önerilerinin konuşulmadığı görüşmeden başka ne arayan var, ne soran var. Takdir değerli tüketicilerimizin.

Kibar sonuçtan hiç memnun değil

Kibar
28 Ağustos 2024 11:18
Güney sonuçtan hiç memnun değil

Arçelik Kurutma Makinesi Kurulumunda Yaşanan Sorunlar Ve Arızalı Ürün Teslimi

Güney
24 Eylül 2023 13:18

Garanti Kapsamında Sürekli Arıza Ve Ücret Talebiyle Mağduriyet

08 Ekim 21:49
Bahadır sonuçtan hiç memnun değil

Bahadır
20 Ocak 2024 14:33