Arçelik Ek Garanti Sorunu Osmaniye Kılıç Ticaret
6.812görüntülemeYaklaşık 1 hafta oldu. İlk başvuru günü müşteri hizmetleri tarafından arandım. Bayinin sorumluluğu yoktur denildi. Bayinin nasıl sorumluluğu yok onu da anlamış değilim. Ek garanti birimine gönderiyoruz yönlendiriyoruz fabrika ile görüşülüp çözüm sağlanacak dediler. 03.03.2021 ve 04.03.2021 tarihinde 2 defa aradım dönüş bekliyorum dedim. Aynı şeyler tekrarlanıp duruyor. Durumun aciliyetini bildirip aranma talebinizi not alıyoruz diyorlar. Başka bir şey yapıldığı yok.
05.03.2021 tarihinde Tuğçe Hanım tarafından geri dönüş sağlandı. Konuyla ilgilendiği için teşekkür ederim.
Geri dönüş sağlandığı için teşekkür ederim.
Bugün tekrar aradım. Firma 05.03.2021 tarihinde saat 18.29'da benimle iletişime geçerek kampanya döneminden dolayı ek garantiden faydalanamayacağımı bildirmiş. Ancak hiçbir şekilde belirtilen tarih ve saatte görüşme yapmadık. Resmen dalga geçiyorlar. Arçelik'ten ürün alırken, helede ek garanti vs. Yaptırırken 10 kez tekrar edin ve mutlaka teyit alın. Yoksa Osmaniye Kılıç Ticaret ve Arçelik firması böyle mağdur eder sizi. Gerekirse almayın o ürünü, Şu rezilliğe bakın. Orada çözüldü yazdığına bakmayın çözüm falan yok bu firmada. Bilginiz olsun.
Arçelik Osmaniye Kılıç Day. Tük. Mal. Tic. San. Paz. Ltd. Şti. İsimli bayiden 2017 yılı Şubat ayında alışveriş yaptım. Almış olduğum ürünlerin kurulumunun 2017 yılı Mart ayında yapılmasını ve ücreti mukabilinde ek garanti yaptırmak istediğimi beyan ettim. Bayi satış danışmanları bana ek garantide kampanya olduğunu ve buzdolabı, çamaşır makinesi ve bulaşık makinesinin garanti sürelerini ücretsiz olarak 7 yıla çıkarabileceğimi bildirdiler. Alışveriş tamamlandıktan sonra, Mart ayının son haftasında yetkili servis tarafından kurulumları tamamlandı. Tüm bu süreçlerden sonra 2021 yılı Ocak ayında ürünlerin arızasından dolayı servis kaydı oluşturdum. Yetkili servis personelleri arızayı gidermek için geldiklerinde ürünlerin garanti sürelerinin bittiğini, ek garanti sürelerinin sisteme yansımadığını, bayi ile görüşmem gerektiğini bildirdiler.
Bayi ile yaptığım görüşmede ek garanti kampanyasının şubat ayı ile sınırlı olduğunu kurulumları şubat ayında yaptırmadığım için ek garanti hakkımın olmadığını, sorunun kendilerinden kaynaklanmadığını beyan ederek sorumluluk almadılar. Ancak ürünleri aldığım dönemde kampanyanın böyle bir koşulu olduğundan hiçbir şekilde bahsetmediler. Üstelik ben ücret karşılığı talep etmiştim ek garanti süresini. Bu nedenle Arçelik Müşteri Hizmetleri 444 0 888 numaralı numaradan kayıt oluşturarak sorunumun çözülmesini talep ettim. Buradan yaklaşık 20 günlük süreç sonucunda hiçbir şekilde sorunun çözülemeyeceğini belirttiler. Ürünlerinizi alırken her şey alışveriş tamamlanana kadarmış... Satış sonrası hizmet sıfır.
Şu anda yaşadığım süreçle ilgili dokümanları talep ettim. Başvurumun olumsuz sonuçlandığı ile ilgili belgeleri istedim. Henüz tarafıma iletilen belge yok. Belgeler gelse de gelmese de Tüketici Hakem Heyeti aracılığıyla sorunumu çözmeyi deneyeceğim. Kısacası Kılıç Day. Tük. Mal. Tic. San. Paz. Ltd. Şti. Ve Arçelik bana pişmanlığımı yaşattı. Bu bayinin önünden dahi geçilmezmiş.