Apple İzmir İstinyePark Troy Store Servis Politikası

Deniz
29 Şubat 13:41

iPad Air 5 model cihazımda düşme, çarpma olmaksızın ekran arızası sorunu yaşadım. Ekran karardı ve çizgiler oluştu. Garantisi devam eden bir cihaz olduğundan öncelikle Apple destek birimiyle iletişime geçtim. Onların yönlendirmesiyle evime en yakın yetkili servis olan İzmir İstinyePark Troy Apple mağazasına 20 Şubat Salı günü saat 13:00 civarında götürdüm. Çalışanlara sorunumu anlattım; üst kata çıkacağımızı söylediler. Merdivenleri çıkarken, cihazın kutusunu dahi açmadan sıvı teması olabileceğinden bahsettiler. Böyle bir durumun olmadığını ifade ettim. Nihayet ürünün kutusunu açtılar. Cihazın her yanını inceledikten sonra, tabletin iç ekranında kırılma olduğunu söylediler. Darbe aldığı yeri göstermelerini istediğimde, cihazın alt çerçeve kısmında benim ve yanımdaki iki arkadaşımın dahi göremediği bir noktayı gösterdiler. iCloud çıkışı yapmam konusunda yardımcı oldular ve cihazın faturasını göstermemi istediler. Tableti şirket adına aldığımdan faturanın ulaşması kolay olmadı. Garanti kapsamını görebilmelerine rağmen, işlem yaparken zorlandım. Ne olacağını sorduğumda, ekran değişiminin yapılamayacağını ve cihazın garanti dışı kaldığını, 20.000 TL karşılığında değişim yapılacağını belirttiler. Kendilerinin de son kullanıcı olduklarını ve bu tarz durumların başlarına geldiğini dile getirdiler. Beni bu duruma ikna etmeye çalıştılar. Servis formu açmamalarını istedim. Vatan Bilgisayar'dan aldığımı belirttiğimde, oraya gidip şansımı denememi önerdiler. Tavırları baştan beri hoşuma gitmedi. Yüksek bir meblağ ödeyip bu tür bir muamele görmek rahatsız ediciydi. Hemen yanındaki Vatan Bilgisayar mağazasına gittim. Oradaki çalışan cihazı teslim aldı ve KVK'ya göndereceğini söyledi. Bir hafta sonra cihazın garanti kapsamında değiştirildiğine dair mesajı aldım ve yeni cihazı teslim aldım. Eğer KVK da garanti dışı bıraksaydı, onların bir bildiği olduğunu düşünecektim. Ancak cihaz açıkça garanti kapsamı dışında bırakılmaya çalışıldı. Bu durumun Apple Troy politikası mı yoksa çalışanların özel tutumlarından mı kaynaklandığını bilmiyorum. Eğer politika ise, Troy mağazalarının Apple ürünleri satmaması gerektiğini düşünüyorum. Eğer personel kaynaklı ise, Troy'da bu tarz tutum sergileyen kişilerin çalışmaması gerektiğini düşünüyorum. O personel, Apple ürünleri satmak yerine başka işler yapabilir.

Gürsel

Benzer bir sorunu Troy Kocaeli servisinde yaşadım. Daha bir ay önce aldığımız 6. Nesil ı pad kesinlikle düşme, sıvı teması, hasar olmamasına veya hasara uğradığına dair hiçbir iz olmamasına rağmen, ürünü teknik olarak incelemeden Troy servisinde iç ekranın kırılmış olduğu ve garanti dışı kaldığı söylendi. Hiç güven verici bir tutum değildi. Ürünü aldığım mağazaya götürüp Apple' a gönderilmesini isteyeceğim.

Apple Türkiye Sorunu Satan Vatan Bilgisayar

Tamer