Yener
23 Haziran 12:28

Amazon.com.tr den 25.05.2024 tarihinde süreli bir kampanya kapsamında Samsung s22 128 GB cep telefonunda indirim yapıldı. Banka kampanyası ile birleştirebilmek adına hediye çeki ile satın almak istedim. Saat 7:46 da ilk hediye çekini aldım. Teslim maili 08:34 de geldi. Alınan hediye çekleri ekteki 1. Belgede görüldüğü üzere birkaç dakika içinde alıcının mail hesabına teslim ediliyor. Daha evvel ki alışverişlerimde de bu şekilde olmuştu ancak o gün Amazon sitesinde ki sistemsel bir problemden dolayı satın aldığım hediye çekleri geç tanımlandı. Normalde 5-10 dakika süren hesaba tanımlanma işlemi o gün ortalama 1 saat sürdü. Örnek bir siparişimin verilişi ve maile teslim edilmesini gösteren 2 numaralı sipariş maili ektedir. Hediye çeklerinin teslim mailini beklerken saat 12:00 civarı, aynı telefonun fiyatının 3000 TL kadar artmış olduğunu gördüm. Piyasa fiyatının 1000 TL üzerine çıkmıştı bu kez, bu sebeple almaktan vazgeçtim. Amazon müşteri hizmetlerini arayıp durumu açıkladım. Hesaba tanımlanmamış hediye çekleri iptal edildi. Tanımlanmış olanlar içinse müşteri temsilcisi aynı gün içinde iptal talep edildiği için mümkün olduğunu ve 2-3 gün içerisinde karta ide olacağını söyledi. Eğer gün geçince iptal etseydiniz hediye çeklerinin iptal edilemediğini söyledi. Teşekkür edip iptal talebi oluşturdum. 1 hafta sonra hala iptal olmadığı için tekrar müşteri hizmetlerini aradım. İptal talebinin aktif olduğunu ve 2-3 gün içinde gerçekleşeceğini söyledi. Bazen 15 güne kadar çıkabiliyor dedi. 15 gün de geçtikten sonra tekrar aradım benzer açıklamalarla beklemem gerektiği söylendi. Bu arada kredi kartı ekstrem kesildiği için ben ödemesini yapmak durumunda kaldım. Bugün itibariyle 23-06-2024 yaklaşık 1 ay geçmesine rağmen iade olmaması ve herhangi bir bilgilendirme yapılmaması nedeni ile Amazon müşteri hizmetlerini aradım. Uzun bekletmelerden sonra iadenin yapılamayacağı, daha önceki bilgilendirme yapan arkadaşların yanlış yönlendirme yaptığı ve hesabımda ki bakiyeyi kullanmam dışında bir çözüm sunamayacakları söylendi. Aradan geçen 1 ay süresince amazondan alışverişim oldu ve hesap bakiyem iade olacağı için kredi kartımı kullandım. Bakiyeme dokunmadım. Amazon gibi dünya devi bir şirketin bu kadar basit bir problemde bu kadar acemice davranması beni hayal kırıklığına uğrattı. Sürecin başında vaat edildiği gibi iademin yapılması tam olarak karşılayamasa bile mağduriyetimi azaltacaktır.

profile profile

Ergün