Akbank kredi kartı yıllık üyelik ücreti Sonu 6541 ile biten Akbank Axess Platinum kredi kartımdan 10.03.2023 tarihinde 483,50 TL üyelik ücreti kesilmiş! Tarafıma bunun ve geçmişe yönelik bütün haksız kesilen ücretlerin geri iadesini istiyorum! Alınan yersiz ve kanunsuz bedelin, aşağıda belirtilen kanun hükümleri gereği koşulsuz, şartsız iptal edilerek tarafıma iade edilmesini, aksi takdirde yasal haklarımı kullanacağımı arz ederim.
1-tüketici kanunu 28 Mayıs 2014 31. Madde 3. Fıkra: "kart çıkaran kuruluşlar, tüketicilere yıllık üyelik aidatı ve benzeri isim altında ücret tahsil etmedikleri bir kredi kartı türü sunmak zorundadır." 4822 sayılı kanun ile değişik 4077 sayılı tüketicinin korunması hakkında kanunun sözleşmedeki haksız şartlar başlıklı 6. Maddesi gereğince bankanızın almakta olduğu üyelik ücreti herhangi bir hizmet karşılığı olmadığından, söz konusu sözleşme şartı önceden hazırlanmış özellikle standart sözleşmede yer alması nedeniyle içeriğine etki edilmeyip müzakere edilemediğinden haksız şarttır.
2-13. Hukuk dairesince verilen 2011/4736 esas 2011/11579 sayılı son karara göre söz konusu yıllık kart ücreti aidatının bk. 125. Madde ve HGK 2010/1-93-88 sayılı karar uyarınca geriye dönük kesilen kart aidatlarının da iadesinin olacağına dair de kesin hükmü bulunmaktadır.
Bu sebeple, yukarıda belirttiğim kredi kartımdan kesilen "yıllık kart ücreti bedeli"nin tarafıma iade edilmesini, aksi takdirde Bankalar Birliği ve Tüketici Hakem Heyeti ® gibi ilgili yerlere şikayet edeceğimi bildirir bu durumun ivedilikle kurum tarafından çözüme kavuşturulmasını talep ediyorum, aksi halde yasal olarak haklarımı kullanacağımı ve devamlı olarak kullandığım kartımı iptal ettireceğimi belirtirim.
Değerli Müşterimiz,
Bildiriminiz değerlendirmeye alınmış olup, sonucu hakkında bankamızda kayıtlı iletişim bilgilerinizden tarafınıza detaylı bilgi iletilecektir.
Bankamızda kayıtlı iletişim bilgilerinizde değişiklik olması durumunda 444 25 25 Telefon Şubemiz, Şubelerimiz ya da Akbank Direkt İnternet üzerinden bilgilerinizi güncelleyebilirsiniz.
Bankamız ürün ve hizmetleri ile ilgili paylaşmak istediğiniz tüm şikayet, öneri ve istekleriniz için www.akbank.com internet sitemizde yer alan “Bize Ulaşın” formunu kullanabilirsiniz.
Saygılarımızla
Akbank
Akbank Axess Platinum kredi kartının uzunca yıllardır kullanıcısıyım. Düzenli olarak da bankanız ile iş yapmakta olan bir öğretmenim. On binlerce Liralık hesap hareketlerim vardır.
Yasa ile yürürlüğe girmiş olan "yıllık kart ücreti/aidatı kesilmemesi" adına bir kanun varken, sonu 7517 ile biten kre...
Akbank Axess Platinum kredi kartımın limitini artıramıyorum. Sürekli olumsuz geri dönüş alıyorum. Bu sebeple defalarca şubemle müşteri temsilcisiyle görüştüm. Bordromu ilettim. Başka kredi kartı kullanmıyorum. En sonunda müşteri temsilcisinin de yönlendirmesiyle ek kart çıkarttım. Ama ona tanımlanan...
Akbank kredi kartı yıllık üyelik ücreti Sonu 7916 ile biten Akbank Axess Platinum kredi kartımdan 11.03.2023 tarihinde 483,50 TL üyelik ücreti kesilmiş! Tarafıma bunun ve geçmişe yönelik bütün haksız kesilen ücretlerin geri iadesini istiyorum! Alınan yersiz ve kanunsuz bedelin, aşağıda belirtilen ka...
Sonu 0979 ile biten Akbank Axess Platinum kredi kartımdan 06.03.2023 tarihinde 483,50 TL üyelik ücreti kesilmiş! Tarafıma bunun ve geçmişe yönelik bütün haksız kesilen ücretlerin geri iadesini istiyorum! Alınan yersiz ve kanunsuz bedelin, aşağıda belirtilen kanun hükümleri gereği koşulsuz, şartsız i...