Akbank Üyelik Ücreti Kesimi
1.106görüntülemeNeymiş Harcadıkça kazandığınız chip-para ve millerle bedava alışveriş ve uçak bileti, 300.000'e yakın anlaşmalı noktada kartınıza ve size özel kampanyalar, 12 aya varan vadelerde ücretsiz taksitli alışveriş, gibi hayatınızı kolaylaştıran ve kazandıran birçok fırsattan yararlanabiliyorsunuz. Diyerek iade etmediler söylenecek çok şey varda başıma bela almak istemiyorum Akbank benim için bitmiştir
Akbank Axess Platinum kredi kartı üyelik ücretinin iptalini istiyorum. Üyelik ücreti adı altında 23/05/2022 tarihinde 8482 ile biten kredi kartıma 294,50 TL yansıtılmıştır 4822 sayılı kanun ile 4077 sayılı tüketicinin korunması hakkında kanunun sözleşmedeki haksız şartlar başlıklı 6. Maddesi gereğince bankanızın almakta olduğu üyelik ücreti herhangi bir hizmet karşılığı olmadığından haksız söz konusu sözleşme şartı önceden hazırlanmış. T. C. Yasalarına göre yapılan bu ücretlendirme 13. Hukuk dairesince verilen 2011/47 esas 2011/115 sayılı son karara göre söz konusu yıllık kart ücreti aidatının bk. 125. Madde ve HGK 2010/1-93-88 sayılı karar uyarınca geriye dönük kesilen kart aidatlarının da iadesinin olacağına dair de kesin hükmü bulunmaktadır. Mevcut yasal düzenlemeler çerçevesinde 2022 mayıs ayında kesilen yıllık üyelik ücretinin iptalini istiyorum. Aksi durumda hukuk sürecini başlatıp dilekçe vereceğimi bilginize sunarım.