213551 |
| AYYILDIZ'a Güvenmekle Hata mı Ettim?
buçi
[21 Eylül 2007, 09:00]
Antalya Migros alışveriş merkezindeki Ayyıldız mağazasından 20.05.2007 tarihinde çok severek almış olduğum bikini ne yazık ki 3 kere bile giymeden alt ve üst kısmı resmen 2 beden büyüyerek bollaştı ve rengi soldu. Bugüne kadar mayo kullanımı konusunda o kadar hassas olmama rağmen bu kadar kısa bir sürede bu durum beni çok şaşırttı.
Beni diğer şaşırtan durum ise Ağustos ayında mağazaya giderek şikâyetimi belirttiğimde mağaza müdürünün cevabı oldu. Bikiniyi alıp baktığında bikinide güneş yağı kokusu kaldığı ve firmanın bu kokuyu aldıktan sonra şikâyeti kabul etmeyeceğiydi. Bu tür durumlarda bikiniye güneş yağı değmemesi gerektiğini söyledi. Ben de kendisine bikini ne zaman giyilir, sahilde güneşe çıkmadan önce doğal olarak vücudumu korumak için sürmüş olduğum yağın suyla karışarak denizde bikiniye bulaşabileceğini söylediğimde firmanın büyük ihtimal kullanıcı hatası olarak kabul etmeyeceğini söyleyerek incelemeye yolladılar.
Ayyıldız gibi bir firmanın böyle bir şikâyete karşı yaklaşımı beni çok şaşırttı. Yaklaşık 15 gün sonra mağazadan beni aradılar ve bikinimin rapor sonucunun geldiğini söylediler. Mağazaya gittiğimdeki yaklaşımları bir öncekinden farksızdı. Çalışan bayana sorunun ne olduğunu sorduğumda bilmiyorum alın içine bakın diyerek zarfı ve mayoyu elime uzatarak işine bakmaya devam etti. Orada zarfı açıp okuduğumda ürünün incelemesinde kumaş zemin boyama özellikleri ile imalat tekniğinde standart şartlar sağladığı görülmüş ve esneme ve renk değişiminin kullanıma bağlı olduğu görülmüştür yazıyordu.
Bayana kullanıma bağlı nasıl olur anlayamadım diye sorduğumda bilmiyorum diyerek bana cevap verme tenezzülünde bile bulunmadı. Böyle raporu bir de Ayyıldız firmasının kimya mühendisi yazmış. Tüketici koruma haklarına ve yasal işlemlere başlamadan önce Ayyıldız gibi büyük bir firma hakkındaki bu şikâyetimi herkesin buradan öğrenmesini istedim. Vermiş olduğum o kadar paraya üzüldüğüme mi yanayım yoksa böyle büyük bir firmanın müşterilerine yaklaşımına mı üzüleyim? Ürünü satın alırken göstermiş oldukları ilgi ve alakayı keşke bu tür sorunlar çıktığı zamanda gösterseler belki bu kadar tepkili olmayız diye düşünüyorum. Demek ki büyük firma olmak müşteri memnuniyetinden anlamaya yetmiyor.% |