233657 |
| AUER Yetkili Servisi İle Çile Dolu Haftalar!
Hakan666
[26 Kasım 2007, 09:00]
Her şey Auer markalı kombimin çok çabuk ısınarak gazı kapatmaya başlamasıyla başladı. Bunun üzerine Abidinpaşa Ankara'daki Uzunoğlu Teknik Ticaret Auer yetkili servisini arayarak randevu aldım. Randevu günü gelen servis elemanı sorunun eşanjörün tıkalı olmasından kaynaklandığını ve temizlenmesiyle arızanın çözüleceğini belirterek 200 YTL fiyat çıkardı. Ben de kabul ederek temizlenmesini istedim.
Servise götürülen eşanjör temizlendi. Biz de inandık ve kombinin normal çalışacağı hayallerine daldık. Tabii sayın servis elemanı ücretini almayı da ihmal etmedi. Fakat yapılan temizlik sonunda kombi bana mısın demedi ve bildiğini okumaya devam etti. Bunun üzerine bacanın tıkalı olduğu iddia edildi ve temizlenirse düzeleceği söylendi. Baca temizliğini yaptırdım fakat kombide bir gelişme yoktu.
Servisten tekrar randevu alarak beklemeye başladım. Ama ne gelen vardı ne giden. Her telefon ettiğimde mutlaka geleceklerini beyan ettiler servis elemanları. Bir dedik olmadı, iki dedik olmadı ve bu şekilde işyerinden izin alınarak evde boşuna beklenen randevu günleri haftalarımı aldı. Tabii arkadaşlar paralarını aldıkları için benim eve gelmeye tenezzül etmiyorlardı.
Sert geçen bir telefon görüşmesinden sonra teşrif edip geldi bir eleman. Fakat eleman bu seferde arızanın diğer eşanjöründe tıkalı olmasından kaynaklandığını belirtti ama söküp temizleme işine yanaşmadı. Sebebi ise sökerken eşanjörün elinde kalma olasılığı bulunması ve o zaman bu parçanın bedelini cebinden verecek olmasına bağladı. Bu yüzden de geçici bir çözüm üretme yoluna giderek daha düşük dereceli bir termik takılmasını teklif etti ve böylece kombinin bizi 2-3 yıl idare edeceğini söyledi.
Hadi dedik onu da deneyelim, iş görecek olursa o şekilde devam edelim istedik ama hala servisten kimse gelmedi gelemiyor. Elimde 23.10.2007 tarihli 1046877 sıra numaralı hizmet fişi var ve tam bir ay oldu.
Şimdi Auer firmasına iletilmesini istediğim 2 sorum var;
1- Servis elemanlarınız madem arızayı giderecek yetenekten yoksun neden baştan belirtilerek sadece arıza tespit ücreti alınmıyor ve tamir edilecekmiş imajı yaratılıp ona göre para isteniyor?
2- Onarım sırasında servis elemanlarının yapacağı hatalardan doğan masraflar müşteri için bağlayıcı olabilir mi ya da tespit edilen onarım bedeli arızanın giderilmesi için gereken her şeyi kapsamıyor mu?
Eğer Auer firmasından mevcut sorunun çözümü için herhangi bir girişim başlatılmaz ve mağduriyetim giderilmezse her türlü yasal hakkımı kullanacağımdan hiç şüpheniz olmasın. % |