ŞikayetVar

Üye Ol   Şifremi unuttum

ŞikayetVar
 Sonraki >>

Ankara Büyükşehir Belediyesi

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ Öğrenci Kimliğimi Kabul Etmedi! gencfbli1988  [16 Nisan 2008, 09:00]
Geçtiğimiz yaz tatilinde dayımın düğünü için Ankara'ya gelmiştim. Aşti'de indim, Ankara'yı da hiç bilmediğim için metroyu kullanmak istedim ve jeton almaya gittim. biz İstanbul'da hep öğrenci pasosu veya jeton kullanıyoruz, ancak Ankara'da bilet uygulaması varmış sanırım.

Ankara'da ilk defa toplu taşıma aracına bineceğim için bilgim yoktu. Bilet görevlisine gidip 1 adet öğrenci bileti alabilir miyim dedim, ancak bana cevabı kimlik göreyim dedi. Öğrenci kimliğimi gösterdim, daha sonra bu geçersiz dedi. Nedenini bana anlatmadan geçersiz dedi üstelik. Neden dediğimde ise aldığım yanıt şu oldu, bandrol yok.

Ben daha 1. sınıf öğrencisiyim, 2'ye yeni geçmişim, nasıl bandrol olması beklenir ki bu kartta? İstanbul'da kullandığım öğrenci pasomu, kredi kartımda yazan İstanbul üniversitesi yazısını ve kimliğimin arkasında yazan 'bu kartın sahibi Türkiye'nin her yerinde öğrenciler için düzenlenmiş indirimlerden yararlanabilir' yazısını gösterdiğim halde öğrenci bileti verilmedi.

Bu nasıl bir uygulama? Ne yani ben 1. sınıfta olduğum sürece Ankara'ya gelseydim öğrenci ayrıcalıklarından yararlanamayacak mıydım? Sorun aradaki 3–5 kuruş değil ancak bu uygulama çok saçma. Bir daha da işim olmadığı sürece Ankara'ya gelmeyi düşünmüyorum.%

Arkadaşına Gönder

31.05.2008 gencfbli1988 bence bu açıklama hiç tatmin edici değil,ankaraya 1 haftalık geldiğimizde öğrenciliğin ayrıcalığından yararlanamayacaksak yazık yani bu yönetime,anlamadığım şey istanbulda neden yok böyle bir uygulama,özel otobüsler bile öğrenciye ılımlı tavırdalar...

23.04.2008

Sayın:Erdi Tok:Üniversite Öğrencileri (Ankara Da Bulunan Üniversite Öğrencileri De Dahil Olmak Üzere)Okullarından Almış Oldukları Öğrenci Kimliklerine Bandrol Yapıştırılmak Suretiyle Öğrenci İndiriminden Faydalanmaktadır.

Ülkemizde Bulunan Üniversitelerin Sayısını Ve Her Okulun Kimlik Dizaynları Farklı Olması Nedeniyle Kontrol Ve Denetiminin Zorluluğundan, Tek Tip Bandrol Uygulamasına Geçilmiş Olup Öğrencilik Hakları Dondurulmuş Veya Bitmiş Olan Kişilerin İndirimden Yararlanmamalarını Sağlamak, Bu Nedenle De Kuruluşumuzun Gelir Kaybını Önlemektir.Alınan Ücret (2007-2008 Öğretim Yılı İçin 17,50.-Ytl. Olarak Belirlenmiştir.) Bandrollerin Basım Ücreti Olup, Bandrol Bedeli Kuruluşumuz İdare Encümeni Tarafından Belirlenmektedir

16.04.2008 gencfbli1988 cevabınızı bekliyorum umarım anlamlı bir açıklaması vardır bunun,çünkü gerçekten çok bozuldum o gün...

16.04.2008

Sayın:Erdil Tok:Alo Büyükşehir 153 tarafından alınmış olup, ilgili birime yönlendirilmiştir, cevap geldiğinde tarafınıza en kısa süre içinde e-posta olarak geri dönecektir, SAYGILARIMIZLA