238157 |

| ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ Otobüs Seferlerini Neye Göre Planlıyor?
wroxyy
[11 Aralık 2007, 09:00]
Ankara'nın Keçiören ilçesinde oturuyorum. Evim Sanatoryum Caddesi üzerinde. Ne zaman Kızılay'a veya Ulus'a insem her seferinde aynı manzara. Otobüs bekliyorum eve gitmek için, önümden onlarca 413 hat numaralı (Altınpark-Çankaya) otobüsleri sırayla ve de boş bir şekilde bir belediye bir halk geçerken ne hikmetse Keçiören Sanatoryum'dan geçen Ufuktepe ve Atapark otobüsleri gelmemekte.
Bu durumda buralarda ikamet eden vatandaşlarda Bağlum'a da yetersiz olan Bağlum otobüsleri gelmesi durumunda bu otobüslere binmekte ve normalde halka hizmet olan belediye otobüsü ile seyahat halka çileye dönüşmektedir. Bildiğim kadarıyla Keçiören Ankara'nın en büyük ilçelerinden ve gelişmekte olan ilçelerinden birisi. Ama söylediğim gibi nasıl bir planlamaysa anlamış değilim. Planlarda o bölgenin belediye başkanın (Keçiören belediye başkanının) durumuna göre bir planlama yapıldığı kanısı halk tarafından yaygın bir şekilde düşünülmeye başlanmıştır. Planlamayı yapan birim tarafından bunların tekrar gözden geçirilmesinin iyi olacağı kanısındayım.% |