ALFASER Neden Sayaçların Periyodik Bakımını Yapmıyor?
OGEL
[18 Haziran 2008, 09:00]
Ankara'da ikamet etmekteyim. Burada çok kullanılan kredili su sayacını kiracı olduğumdan dolayı mecburen kullanmaktayım. Teknoloji çağında bütün fatura ve banka hesap işlemlerimizi internet üzerinden yaparken bu kartlı sayaç sebebiyle gidip Aski gişesinde sıra bekleyip ve kullanacağınız suyun parasını peşin peşin ödeyerek su alabiliyorsunuz.
Esas problemim ise daha başka; 17 Haziran sabahı suyumuz kesik olduğundan sayacı kontrol ettiğimde "pil son" mesajının olduğunu gördüm. Yani sayaçta pil bittiğinden dolayı suyumuz kesilmiş. Kullanıcı olarak pile müdahale edemediğimden su sayacı yetkili şirketi olan Alfaser firmasını aradım, ayni gün içinde gelip bakacaklarını söylediler.
Kredim var, yani peşin peşin ödemişim parasını ve sıra beklemişim bunun için, sayacımla ilgili bir sorunum yok ama Alfaser firmasının zamanında sayaç periyodik bakımını yapmamasından dolayı ailem mağdur olmaktadır. Bu kadar basit bir sebepten suyun kesilmesi aklıma gelmezdi açıkçası yani "pıl yok" işte o kadar.
Peşin peşin alınan bu paralar acaba kimlerin işine yarıyor? Su alabilmek için sıra bekleyen insanların o çileli görüntüsü acaba kimleri mutlu ediyor? zamanında periyodik bakim yapmayan Alfaser firmasını ve onları yeterince denetlemeyen Ankara Belediyesi ve Aski'yi kınıyorum.%
Sayın Mustafa Ögel:Kurumumuz,idare olarak,vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi hususunda oldukça hassas çalışma politikasına sahiptir.
Bu bağlamda yüklenici firmaların denetimlerini kusursuz yapmaya çalışmakta ve özellikle abonelerimizin şikayetlerini dikkate alarak yüklenici firmaları gereğince uyarmaktadır,gerektiğinde de cezai işlem uygulamaktadır.
Bu bağlamda abonelerimizin bildirimleri bizim için önemlidir.
18.06.2008
Sayın Mustafa Ögel: Alo Büyükşehir 153 tarafından alınmış olup, ilgili birime yönlendirilmiştir, cevap geldiğinde tarafınıza en kısa süre içinde e-posta olarak geri dönecektir, SAYGILARIMIZLA