266726 |

| ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İki Senedir Caddemizi Asfaltlamıyor
adlakbalik
[27 Şubat 2008, 09:00]
Gökkuşağı Mahallesi hudutları içinde bulunan Gökkuşağı Caddesi'nde oturmaktayım. Bu mahalle gecekondu mahallesi idi. O zamanlar bu cadde 2 sokak olarak geçiyordu ve asfaltı mevcuttu.
Şimdi bu mahalle apartmanlarla doldu, sözde çağdaş yaşama geçtik. Bu sokak cadde oldu ama asfaltsız cadde.
Bu arada unutmadan binaları yapan müteahhitlerden atılacak olan bu asfaltın parası bir güzel tahsil edildi fakat 2 senedir asfalt bir türlü gelemedi. Belediyeye elektronik ortamda başvurduk.
Sağ olsun Fen İşleri bir yazı ile bizi bilgilendirdi. 2007 faaliyetleri arasında bu caddenin yapılacağı konusunda bilgi verdi. 2007 başında yola asfaltın altına konan mıcırı döktüler.
Biz asfalt gelecek diye beklerken bir daha kimse gelmedi. Yağan yağmur dökülen mıcırı da götürdü. Bir daha ne mıcır geldi ne de asfalt.
Geçen sene bu cadde Sabah Gazetesine'de konu oldu. Mahalle sakinleri bu caddeye Tozistan adını taktı. Çünkü yazın da tozdan başımızı alamıyoruz. Şu anda kış mevsimi ve biz çamur deryasında yüzüyoruz.
Bazen “keşke buralar gecekondu olarak kalsaydı” diyorum. Çünkü o zamanlar inanın şimdikinden daha çağdaştık. Sokak ve caddeler asfalttı.
Unutmadan geçen sene Sayın Belediye Başkanımız Melih Gökçek mahallenin bazı yerlerine pankart astırdı "asfaltınız hayırlı olsun" dedi fakat asfalt gelmedi. Bu pankartların zamanla bazıları kendinden, bazıları da sinirlenen mahalle sakinleri tarafından ortadan kaldırıldı.
Mahallenin üst tarafı asfaltlandı fakat nedense Konya yoluna paralel bu cadde bir türlü asfaltlanamadı. Ankara dışından Ankara'ya gelen insanlar kepekli rampasından başlayıp Dörtel kavşağına kadar uzanan yaklaşık 3-4 km uzunluğundaki bu asfaltsız köy yolunu görünce acaba Büyükşehir Belediyesi hakkında ne düşünüyor?^^ |