295346 |

| HSBC'nin Haksız Yere Aldığı Yıllık Kart Ücreti!
mgoktepe80
[09 Mayıs 2008, 09:00]
Yaklaşık 3 yıldır HSBC kredi kartı kullanıyorum. Geçen ay ekstreye göz attığımda, ekstrede üyelik ücreti olarak 35 YTL kart parası kesilmiş olduğunu gördüm. HSBC genel müdürlüğüne bir dilekçe verdim. Fakat henüz bir cevap ya da iade gelmedi.
Ben il valilikleri bünyesinde kurulan tüketici koruma masasına başvurarak, hakkımı aramak istiyorum. Neyin üyelik ücreti olduğunu anlamadım. Zaten işlem faizlerini alıyorsunuz. Beni bu konuda mailim aracılığı ile bilgilendirirseniz sevinirim.
Bankacılık düzenleme ve denetleme kurulu (BDDK), son dönemde kredi kartlarından aidat alınmasıyla ilgili şikâyetlerin artması üzerine, bankaların aidat uygulamalarını takibe aldı. Bu konuda, sözleşmede yer almamasına rağmen, müşterilerinden aidat almaya devam eden bankalara, 2008'den itibaren, ceza uygulanması öngörülüyor.
BDDK, en son 15 Ekim 2007 tarihinde bankalara, kredi kartlarında aidat alınmaması konusunda bir uyarı mektubu göndermişti. Mektupta, kredi kartları kanununun 24. maddesini hatırlatarak, kart hamilinin yaptığı işlemler nedeniyle, sözleşmede yer almayan faiz, komisyon ve masraf gibi adlar altında hiçbir şekilde ödeme talep edilemez. Kart hamilinin hesabından kesinti yapılamaz denilmişti. % |