294866 |

| HSBC Kart Aidatına Son Versin
ertanalp
[08 Mayıs 2008, 09:00]
Ben de diğer şikayetçiler gibi yıllardan beri Hsbc müşterisiyim. Hsbc'den ev kredisi kullandım. Kredimi düzenli olarak ödüyorum. Kredi için açılan vadesiz hesaptan her ay 3,75 lira, yani yılda 45 lira kesiliyor. Bunu bir şekilde kabullendim.
Ama gelelim kredi kartı aidatına. Geçen yıl sanırım 25 liraydı. Ödedim, o zamanlar herhalde fazla gelmedi, ya da gözümden kaçtı. Ama artık internet var. Harcamalarımı sürekli kontrol ediyorum. Bu ay bir baktım ki 45 lira kredi kartı aidatı yansıtılmış.
Bu aidatta yasal olarak hiçbir hakkınız yok. Zaten birçok kişi bu parayı geri alıyormuş. Bugün Hsbc'yi aradım. Müşteri temsilcisi bile bu konuda yasal bir boşluğun olduğunu söyledi.
Bu paranın iptalini istedim. Ellerinden bir şey gelmediğini söyledi. Faks numarası istedim. Yarın faks da çekeceğim. En kısa zamanda bu parayı iade ettirmek istiyorum.
Zaten daha önce sırf bu yüzden iptal ettirmiştim. Ev kredisi alınca mecbur almak zorunda kaldım. Limiti iyi, bankamı da seviyorum, her ay düzenli alışveriş de yapıyorum. Ama 45 lira benden kesilirse böyle devam etmeyecek.
Kimsenin bir tek kredi kartı yok zaten. Bankalar kredi kartları verelim diye peşimizden koşuyor. Maaş aldığım banka bile niye bizle çalışmıyorsun diyor.^^ |