ŞikayetVar

ŞikayetVar
 Sonraki >>

HSBC Bank

HSBC'de Hesap Açtıramama Hikayesi! electrolover  [01 Mayıs 2008, 09:00]
Bu hikaye işyerime gelip kredi kartı başvurusu için form doldurulmasıyla başladı. Kredi kartına bağlı bir hesap açmışlar fakat şube benimle hiç ilgisi olmayan bir yerde. Ben de doğal olarak evime ya da işyerime yakın bir şubede hesap açtırmak istedim.

Önce bu sabah evime yakın olan şubeye gittim. Yarım saat boş şubede beklememe rağmen sıra gelemedi bir türlü. İki müşteri temsilcisi var ve iki de müşteri ancak bir türlü işleri bitmedi. Daha sonra işyerime yakın olanı denemeye karar verdim ve evet bu şube bomboştu.

Hemen bir bayan ilgilendi ancak bundan sonrası daha da ilginç bir hal almaya başladı. Hesap için gereken formu doldurduktan sonra tam olarak tarihini bile hatırlamadığım bir zamanda verilmiş olan kredi kartı için doldurdukları formda attığım imzanın tam olarak aynısını gösterdiği iki yere atmamı istedi. Hatta ekranda da eski imzayı gösterdi fakat ben de hemen ardından onun aynısını atmamın imkansız olduğunu belirttim.

Kimlik fotokopisi ve bir fatura da almış olmasına rağmen benim o kimlikteki kişi olup olmadığımı bilemeyeceğini hatta kimlik sahtekârlığının çok yapıldığını, imza tutmazsa hesap açılamayacağını belirtti. Nihayetinde hesap açtırıp para yatıramadım. Bu durumda da kredi kartı ödemesini yapamadım.

Bu komedinin aslında daha öncesi de var fakat bu kadarı yeterli diye düşünüyorum. Çok sakin bir insanı bile zıvanadan çıkarıp vahşi birine dönüştürebilecek bir ülkede yaşadığımızı bu kadar basit bir işlemi yapamayıp; bir bankada hesap açtıramayınca, bir kez daha hatırladım. %

Arkadaşına Gönder

HSBC Bank
01.05.2008

İyi çalışmalar,

Müşterimize sitenize iletmiş olduğu mesajina yönelik gerekli incelemeler yapıldıktan sonra e-mail araciligi ile detay bilgi verilmiş ve iletmiş oldukları hususlar hakkında gerekli paylaşımlar yapılmıştır.

Bilgilerinize sunar, sağlıklı ve mutlu günler dileriz.

Saygılarımızla.

HSBC BANK A.Ş.