281472 |

| HSBC Erken Ödenen Krediyi Kaile Almıyor
sarikarinca
[07 Nisan 2008, 09:00]
Karadeniz Ereğli şubenizden, 02.2007'de, çektiğim tüketici kredimin ilk taksidini ödedim. İkinci taksidim geldi. Tamamını kapatmak için şubedeki müşteri temsilcisi ile görüştüm.
2.225 YTL ye kapatabileceğimi söyledi. Kredimi kapatmak için bir başka bankadan eft ile bu kapatabileceğim miktarı, 10.05.2007 tarihinde, yolladım. Açıklama yerine de “Kredi borcunu erken kapama” diye yazdırdım.
İşlemi tamamladım ama aynı gün ve dakika başka iki bankaya (Garanti, Vakıf) da aynı şekilde eft ile kredi borcumu kapama işlemi yaptım. Aradan 10 ay gibi uzunca bir süre geçtikten sonra bankanın genel müdürlüğünden beni aradılar.
2008 Şubat ayı kredi ödemesinin yapılmadığını ve gecikmeye girdiğini, ödemem halinde yasal işlem yapılacağı bildirildi.
Kredimi erken ödemeyle kapattığımı, elimde dokümanım olduğunu söyledim. O zaman şubemle görüşmemin gerektiği söylendi. telefon görüşmemden sonra şubeye gittim.
Müşteri temsilcisiyle ve şube müdürüyle görüştüm. Eft'yi yaptığım gün bankaya gelip kapama işlemi yapmam gerektiğini, yoksa sistemlerde bunu görme ve takip etmelerinin zor olduğunu ilettiler.
Ayrıca meblağın küçük olmasından dolayı dikkate alınmamış gibi bankacılık konuşması yapıldı. Yatırdığım paranın nasıl kullanıldığını sordum. Kredi hesabıma aktarılmış.
Her ay hesaptan çekilip kredi ödemesi yapılmış, para son iki takside yetmeyince de ben aranıyorum, diğer iki bankayla da aynı kötü durumu yaşamamak için görüşmemde bana eft'nin yapıldığı gün kredilerimin kapatıldığını söylediler.
Hsbc Bankası yaptığım eft'nin açıklama kısmındaki kredi borcunu erken kapama yazısını dikkate almıyor ve kredimi kapatmıyor. Buna rağmen iznim olmadan, hesabımda olan paradan alıp aylık kredi borcumu ödüyor. Bu olayda çelişki yok mu?
Şubedeki müdür “Bizim bankanın çalışma sistemi bu” dedi. O zaman Türkiye'deki bütün bankalar yanlış işlemler yapıyor. Bir Hsbc Bankası mı doğru?
Bu konudaki mağduriyetinim incelenip giderilmesi için yardım talep ediyorum.^^ |