ŞikayetVar

ŞikayetVar
 Sonraki >>

HSBC Bank

HSBC Kartımı Kapatmıyor nuandamur  [18 Mart 2008, 09:00]
Hsbc'den maalesef çok önceden; (2006 dan önce) yani "Bankacılık kanunu hani şu biz kart ücreti alabiliriz" diye iddia ettikleri kanunun çıkmasından önce!(üniversite yıllarında) kredi kartı aldım.

Limit 500 YTL olmasına rağmen defalarca limiti aştım. Limit aşım ücreti ödedim.

Madem limitli, limitli olmasını istediğim halde nasıl harcama yapabildim? Niye limit aşımı ödedim?(yıllar öncesinden bahsediyorum)

Sonunda uyandım. Kasım 2007 de 444 0 111'i aradım. Kart ücreti almamaları gerektiğini söyledim. Alabileceklerini iddia ettiler. Kartımı kapatmak istediğimi söyledim. (kartınızı kullanmazsanız kart ücreti ödemezsiniz dediler!)

Toplam borcumu öğrendim (300 YTL civarı). Ne zamana kadar yatırmam gerektiğini sordum. Bana 2 ila 4 gün içinde aranacağımı söylediniz. Tam olarak Şubat 2008 de, yani yaklaşık 3 ay sonra, aradım.

Bu arada kartımın bütün borcunu kapattım -kuruşuna kadar-. Kartımı son 3-4 aydır hiç kullanmadım. Sonuç olarak 10 YTL kart ücreti Ocak 2008 ekresinde geldi. (Şubat'ta).

Ekstre gelince tekrar aradım. Kart ücreti almalarının haklı olduğunu söylediler. Ben de “Hemen kartımı kapatın ve kendi imzamın bulunduğu sözleşmeyi tarafıma gönderin” dedim.

Bir anda 10 YTL lik kart ücreti siliniverdi. Kapatmak için faks çekin dediler. (kartı alırken, iptal etmek için faksınız olmalı demediler. )

Gelelim asıl meseleye; 4 Mart 2008 de ve yeni gelen ekstrede iptal ettiklerini söyledikleri halde hala 10,47 YTL borcum gözüküyor.

Ayrıca 14 Mart'ta, talep etmediğim, aksine öncekini iptal ettirmek istediğim halde yeni Advantage kart gönderdiler. ^^

Arkadaşına Gönder

21.03.2008 nuandamur 18 Mart 2008 273824 numaralı HSBC Kartımı Kapatmıyor mesajıma cevap veren HSBC'nin cevabına istinaden;

Evet beni HSBC'den aradılar ve o borcun daha önceki borçların faizi olduğunu söylediler ben de ekstrede yazdığı gibi kart kullanım ücreti olduğunu söyledim. Sonrasında özür dilediler evet kart ücreti yansımış dediler.

Şu anda hala çözüme ulaşılmış değil. Daha önce yaptığımız ,kapatıcaz ve borcunuzu sileceğiz, dedikleri konuşmanın aynısını yaptık.

İmzaladığım sözleşmenin tarafıma ulaşmasına ve borcumun sıfırlanmış olduğunu bildiren ekstreyi alana kadar telefonla yapılan konuşmaları dikkate almamaya kararlıyım. Henüz kapatıldığına dair sözleşmem elime ulaşmadı. Daha önce kart ücreti silindi dediğiniz konuşmaya inanmıştım ama şimdi üzgünüm son konuşmamıza inanmıyorum.

Teşekkürler İyi Çalışmalar.

HSBC Bank
18.03.2008

İyi çalışmalar,

Müşterimize sitenize iletmiş olduğu mesajina yönelik gerekli yönlendirmeler yapılmıştır.Ayrica musterimiz ile talepleri hakkinda irtibatimiz devam edecektir.

Bilgilerinize sunar, sağlıklı ve mutlu günler dileriz.

Saygılarımızla.

HSBC BANK A.Ş.