272485 |

| HSBC İptal Edilmiş Karta Halen Ekstre Yolluyor!
denizksk
[14 Mart 2008, 09:00]
2007 Ekiminde HSBC kartımı iptal ettirmek için HSBC Didim şubesine gittim. Önce kartıma olan borcu ödeyecektim, sonra da kartın iptalini isteyecektim. Ödemeyi bankamatikten yapabileceğimi söylediler. Ancak ben küsuratlı ödeme yapacağım çünkü kartı kapattıracağım dediğimde kart ödemelerinin vezneden belirli saatlerde yapılabildiğini söylediler (ne kadar ilginç).
Çalışan bir insan olarak o saatlerde bankada olamayacağımı ilettim. Uzun süren tartışmanın ardından bir bey ilgilendi ve ödemeyi yaptım. Bu arada tam da kart aidatı kesilmiş o ay. Ona da itiraz etmedim. Dedim yeter ki kapansı 10 YTL sizin olsun.
Ardından iptal ettirmek istediğimi belirttim. İptal işleminin telefonla olacağını belirttiler. Tamam deyip telefonla aradım. Biraz sohbet ve beni ikna çalışmalarından sonuç alınamayınca iptal isteğinizi gönderiyorum size birkaç gün sonra dönecekler dedi bayan ve kapattık.
Bir hafta sonra HSBC'den bir bayan beni aradı ve resmen benle pazarlık yaptı. Yok, 10 YTL yükleyelim kart açık kalsın. Yok, sizi ücretsiz sigortalayalım iptal ettirmeyin. En son bana 20 YTL gibi komik bir rakam teklif edildi. Bende değil 20, 200 YTL yükleseniz kapattıracağım diyerek kararlılığımı belirttim.
Bu sefer de bana, ana merkeze dilekçe yazıp fakslamam gerektiğini söyledi bayan. Ona da tamam dedim. Gittim faksladım dilekçeyi ve ardından kart iptal oldu. Sonunda başarmıştım. Mutluydum. Ta ki bana internet adresime ekstre yollanana kadar.
Bir de kart ücretini iade etmişler bakiyede + 10 YTL gözüküyor. Ben HSBC'den uzaklaşmak istedikçe HSBC bana yaklaşmaya çalışıyor. Ekstre gönderilmesini istemiyorum. 10 YTL sizin olsun ama bana ekstre göndermeyin. Artık e-postalarımın arasında HSBC adını görmek istemiyorum. % |