269129 |

| HSBC Kredi Kartı Hesap Dökümüm Neden Gelmedi?
NVR
[05 Mart 2008, 09:00]
Advantage kredi kartımı uçak mili topladığım için hemen hemen tüm harcamalarımda kullanıyorum. Son birkaç aydır kredi kartı döküm kağıdım adresime veya elektronik adresime gelmiyor. Bu sebep ile HSBC'yi aradım, fakat sonuç alamadım.
Şimdiye kadar hiç kaçırmadığım son ödeme günleri ayın genelde on birinde geliyordu. Geçen ay bankaya ödeme yapmaya gittiğimde bana son ödeme gününün geçtiğini, önümüzdeki ay faiz işlemi uygulanacağını söylediler. Bunun üzerine bankanın telefon bankacılığını tekrar aradım, sebebini öğrenmek istiyordum. Bir müşteri temsilcisi ile konuşma yapmak için yaklaşık bir saat bekledim. Birkaç kere hattan düşüp tekrar denemek zorunda kaldım.
Menü müşteri temsilcisine ulaşabilmek için o kadar karışık ki, çözene kadar bir kaç defa uzun dakikalarca uğraştım. Nihayet, müşteri temsilcisine ulaştığımda daha önceleri şikayetim olduğunu ve halen devam ettiğini belirttim. Benden hangi adresime postalamaları gerektiğini sordular. Ben de iş adresime dedim.
Faiz az bir rakam gözükse de ödemeye karşı olduğumu ve bu sebep ile şefleri veya müdürleri ile konuşma talebinde bulundum. Fakat cevabı `hayır` aldım. Kendilerinin beni aramasını söyledim, kabul edildim. Aradan birkaç gün geçti fakat arayan olmadı.
telefon bankacılığını tekrar aradım. Aynı cümlelerden tekrar geçtim, şikayetimi tekrarladım. İş adresimi tekrarladım, telefon numaramı tekrarladım ve aranmayı bekledim. Bir akşam işten geldiğimde annem HSBC'den arandığımı söyledi. Yani HSBC beni hafta içi şikayetim için saat 2'de arıyor. Bravo.
Ben bankayı aradım, bütün detayları tekrar geçtim. Şikayetimi, iş adresimi. Müşteri yetkilisi bana şikayetimin kabul edilmediğini söyledi. Sebebini sorduğumda bir açıklama yapmadı sadece `hayır` dedi. Kabul edilmedi. Suçlu ve sorumlu ben oldum.
Şimdi soruyorum yıllık aidatı niçin veriyoruz? Hesap hareketlerimi görmeden neden ödeme yapıyorum? Böyle bir banka neden müşterilerinin detaylarını tutmuyor ve her defasında tekrarlatıyor? Örnek olarak; adres, telefon, önceki şikayetleri vs. telefon bankacılığının amacı, kolaylığı ve kalite anlayışı ne, nerede? Bu kadar şikayete karşın halen hesap dökümüm neden gelmedi? Bu kadar yazılı ve sözlü şikayete bir sonuçlandırma getiren yok. Pes.% |